Hogyan tudna több generáció, több család is veszekedés nélkül együtt élni?
Én lassan kezdek kikészülni. A férjemmel, három gyermekünkkel, édesapámmal és az új párjával valamint 2 gyermekükkel élünk együtt. Egyikük a féltesóm, a másik a hölgy előző kapcsolából született.
Nagy a ház, el is férünk, de mégis folyamatosak a veszekedések, főleg édesapám párja robbantja ki ezeket. Mindenbe beleköt, miért akkor, miért ott, miért úgy... Egyszerűen borzasztó. Szombaton abba kötött bele, hogy miért vannak mindenhol képkártyák kirakva, pedig mikor megismerkedtek édesapámmal, már akkor is tudta, hogy van egy súlyosabban érintett auti fiunk.
Édesapám és a férjem is sokat dolgozik, így ők a javából kimaradnak, cserebe jut nekik a folyamatosan puskaporos hangulat.
Fogalmam sincs, hogyan csináljak azok, akik együtt élnek és mégsem mennek egymás idegeire!
Csak azt felejted el, hogy a kérdező leírása szerint ez nem így van.
Amúgy hulla mindegy, a kérdező a tulajdonos, tehát ő diktál. Akinek nem tetszik, az mehet a sóhivatalba.
"A ház az anyai nagyszüleimé volt, én örököltem. Anyuékkal itt éltünk, én is ide születtem."
Ez a mondat akkor nem mindenkinek egyértelmű...
Ez melyik válasz volt? Nekem kimaradt, elnézést.
Viszont ezután is mindegy, anyai nagyszülőké volt, apuka semmit nem tett bele, apuka új nője még annyit sem. Tehát kuss a neve, tetszik vagy sem.
48.
Ja, a saját lakásomból a kanmacskaként bagzó apám (aki egy saját házat nem volt képes összehozni), meg az engem és a családomat elnyomni, leuralni akaró nőjét?
Simán!
50.
Apucinak köze nincs ahhoz a házhoz, a kérdező az anyai nagyszülőktöl örökölte!
"csak az nem veszitek figyelembe, hogy apuci már azelőtt ott lakott, mint hogy a kérdező megszületett volna..."
Dehogynem vesszük figyelembe, de a probléma az, hogy hiába lakott ott apuci már a kérdező megszületése előtt, akkor sem volt tulajdonilag köze a házhoz. A kérdező viszont megörökölte és ő abba vitte a kötözködő és leellő tehenét. Örüljön ha nem rúgja picsán a kérdező az összeférhetetlen tehenével együtt, amennyiben az nem tanulja meg sürgősen befogni a nagy pofáját.
Mit tud csinálni, ha nem hajlandók kiköltözni?
Indulhat a polgári per a kilakoltatásról!
Tömör tények:
- Apa előbb lakott ott, mint a tulajdonos
- Apa, 2 gyereke, és a nője oda van bejelentve
- Az apa felnevelte, és karbantartotta a házat, utóbbit valószínűleg most is végzi részarányosan
- Az apa első felesége, a kérdező anyja, haláláig itt élt, ide volt bejelentve.
- Az apa lánya megörökölte a házat a nagy szülőktől, a nagy szülők szintén ebben a házban éltek életük végéig.
- Az apa lánya, miután megörökölte a házat, megengedte szóbabeli szerződéssel, hogy továbbra is ott éljen az apa és aktuális családja.
- A magyar jog a bent lakót védi, a tulajdonossal szemben. (albérleti díjat nem fizetőket sem egyszerű kitenni) A két kis korú gyerek nehezíti a dolgot, de nem gátolja a kiköltöztetést.
- okt 15-ápr 15 között senkit nem teszek az utcára, ez rendeletben le van írva. Tehát okt 15-ig kell egy bírói végzés.
Egy ilyen polgári per szinte biztosan tönkre teszi örökre az apa-lánya kapcsolatot. A másik dolog pedig ebből idén már nem lesz semmi jogilag. Nyári csökkentett munkamenet, fellebbezési idők, és már át is lépték az okt 15-öt. Ha szerencséje van, akkor 2025 nyárra megszabadul a mostoha anyjától, de a jogerős bírói döntésig el kell viselniük egymást.
Összességében jobban járnának, ha leülnének mindannyian és megbeszélnék a dolgokat hogyan tovább. Mivel két nem vérszerinti nő alapból nem fér meg egy háztartásban hosszú távon, mert az egyik mindig fúrja a másikat, majd fordítva, ezért a cica harcot kéne azonnal befejezni, és a férjeket is bevonva átbeszélni mindent, hogyan tovább. Az együttélés további idő intervallumára, akár rövid távon mert szétköltöztök, akár hosszú távra mert nem költöznek el, szabályokat kell felállítani és ezeket betartani.
"Az apa lánya megörökölte a házat a nagy szülőktől..."
Vagy anya örökölte meg a saját szüleitől, aztán az anya halálával lett a lany az örökös. Ha így van, akkor apának bizony kell hogy legyen özvegyi haszonélvezeti joga.
58.
Mi vagy te?
Tán szakjogász? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!