Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezért tényleg rosszindulatú...

Ezért tényleg rosszindulatú vagyok mert nem szeretem?

Figyelt kérdés
Beszélgettem a férjemmel, és szóba került a húga és a kislánya. Ahogy beszélgettünk, előjött mindenféle téma, és megjegyeztem, hogy bár a baba aranyos, én nem érzem azt, hogy szeretem. Erre a férjem teljesen kiakadt, azt mondta, hogy rosszindulatú és érzéketlen vagyok, hogy ilyet mondok. Most tényleg? Végül is csak háromszor találkoztam a kicsivel. Nem tudok úgy kötődni hozzá, olyan, mintha egy idegen lenne. Azokat szeretem, akikhez igazán kötődöm.
okt. 26. 16:31
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%
30 mar megint kezded ezt az ok okozat fejtegetést 😄...
okt. 26. 21:20
 32/45 anonim ***** válasza:
9%
Manapság már a magyar szavak jelentését sem ismerik az emberek? Eddig csak idegen szavakat nem tudott helyesen használni egy halom ember...
okt. 26. 22:36
 33/45 anonim ***** válasza:
79%

Mondok cifrábbat, a saját gyerekemet is idő volt megszeretni és nem vagyok ezzel egyedül, mielőtt még... Nem tudom más gyerekét miért kéne szeretni, pláne ha láttad 2x messziről.

Nálam a szeretet meg az hogy valakit kedvelek, esetleg rokoni szál fűz hozzá egymással nem egyenlő fogalmak.

okt. 26. 22:51
 34/45 anonim ***** válasza:
96%

Ja és olvastam hogy némelyek szerint (lehetséges hogy a párod szerint is) a "nem szeretem" egyenlő az "utálommal". Nálam nem ezt jelenti, hanem hogy nem szeretem. :D

De valószínűleg ez okozta az alapkonfliktust.

okt. 26. 22:55
 35/45 anonim ***** válasza:
11%

31! Mellélőttél mert nem én vagyok a femina cikk linkelő (vagy nem tudom melyik másik válaszolónak hittél). Semmit sem kezdek “megint”.

32! Én pl tisztában vagyok a magyar szavak jelentésével. Viszont ez az önigazoló kérdés számomra gyanús. Persze sok a naív ember. Mert aki nem tudja elképzelni, hogy mondjuk tényleg csúnyán mondta a kérdező, hogy ő “nem szereti”, ( csak most agyonmagyarázzuk, hogy ez nem azt jelentette) az naív! vagy még nem találkozott (ne mondjunk “rosszindulatút” mert itt azt is mindenki maga módján értelmezi, mondjunk inkább ) nem kedves emberrel. Bár az utóbbit nem hiszem.

Amúgy definíció ide vagy oda, ha valamikor azt mondod valakire, hogy “nem szeretem” azt sose értelmezik kedves megnyilvánulásnak és nem is fogják, ha meg olyan hangnemben mondod ezt amit érezni, hogy rossz, akkor csak egy gyakoris naivnak fogod tudni beadni, hogy te máshogy értelmezed azt a szót..

okt. 26. 23:54
 36/45 anonim ***** válasza:
49%

Itt sokan nagyon el vannak tévedve!!!🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

NEM AZZAL VAN BAJ, HOGY NEM SZERETI, HANEM A BUNKÓ KIJELENTÉSÉVEL!

Aki pl. utálja az egyetemi tanárát, az mondja a szemébe?! Legyünk őszinték, vagy inkább maradjunk szépen csendben, nehogy a végén kiderüljön, hogy az utálat kölcsönös és a diploma is csak egy álom marad???

Vannak pillanatok, amikor jobb csendben maradni, vagy legalább finomabban fogalmazni!!!

Nem mi döntjük el, hogy kit fogunk szeretni és kit nem, ezért senkit sem lehet okolni, de azért legyünk már egy kicsit tekintettel másokra és ha lehet ne tegyünk bántó megjegyzéseket! Itt sokan azon lovagolnak, hogy "nem köteles szeretni"- nem hát, de parasztnak sem kell lenni (főleg ha egy pici gyerekről van szó)!

Azért megnézném a Kérdező pofáját, ha minden olyan ember, akivel alig találkozik, a szemébe mondaná, hogy "ja, amúgy nem szeretlek".

Felesleges 💩 kavarás.

Mennyivel lett volna egyszerűbb elintézni annyival, hogy a ritka találkozások miatt még nem érzel iránta kötődést?!

Persze, könnyebb parasztnak lenni!

okt. 27. 06:02
 37/45 anonim ***** válasza:
66%

Én sem szeretem a kisbabákat. Aranyos de nem szeretem őket. Mit szeressek rajta? Hogy sír, ordí, kétévesen hisztizik, akaratos, stb?

De ezt meg is mondom mindenkinek, hogy ez van, én ilyen vagyok, nem fogok gügyögészni meg kocsikázni, és nem vagyok hajlandó a vergődős üvöltést hallgatni a dacoló gyerektől.

Elég volt az öcsémnél végigcsinálni az egészet és egy perc nyugtom nem volt, mert "jaj a gyerek". Nagyjából azóta nem szeretem a kisbabákat, ez van.

okt. 27. 08:47
 38/45 anonim ***** válasza:
61%
Minek kellene más gyerekét szeretni???
okt. 27. 10:37
 39/45 anonim ***** válasza:
36%
Még jó, hogy nem kell szeretni egy idegen gyerekét. De ez nem ugyan az, mint hangosan kimondani valakiről, hogy “én nem szeretem őt!” Tényleg ennyire nullán van az emberek érzelmi intelligenciája?
okt. 27. 10:55
 40/45 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem azzal, hogy nem szereted, az égvilágon semmi baj nincs. Vadidegen kisbaba.

De azt, hogy közlöd, hogy nem szerete

okt. 27. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!