Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezekután nem helytálló az az...

Ezekután nem helytálló az az állítás, hogy én tartom el a tesómat az egyetemen?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, és a szüleimmel élek, akik minden hónapban 100ezret küldenek a bátyámnak az egyetemre.

Anyám rokkantnyudíjas, és drágák a gyógyszerei, apám 350 nettót keres, de mellette alkoholista láncdohányos, és havi minimum 250et cigire és piára költ. Én nettó 200at keresek, és abból 150et le kell adnom itthon, tehát csak havi 50 költőpénzem marad.

Mikor szót emeltem azért, hogy túl sok pénzt kérnek tőlem, és nem az én kötelességem a tesóm tanulmányainak a finanszírozása, akkor azt lecsesztek, hogy nem tesómnak fizetem a pénzt, hanem a rezsire és a kajára.

okt. 14. 15:10
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
40%
Győrben futárkodtam.
okt. 15. 08:24
 32/47 anonim ***** válasza:
9%

Oké, kilőtted a második legjobb fizetésekkel operáló várost. Gondolom a következő meg Sopron lesz. :D

Hidd el, a futárkodás egy sz..r gány meló az ország 99%-ában, nem is csinálja sokáig senki, előbb-utóbb mindneki rájön, hogy sz..r a fizu, ha meg saját autóval/motorral csinálod, akkor meg kb. annyit keresel mint egy diákmunkás...

okt. 15. 10:28
 33/47 anonim ***** válasza:
0%
Ugye ha tanultál volna….. :)
okt. 15. 12:26
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Na most mindenki ide figyeljen, aki a "miért nem tanultál tovább" ostoba szlogent fújja!

Nem lehet mindenki diplomás.

Miért is lenne?

Nem mindenki született jó képességgel.

Nem mindenki született egészségesen.

Valami más miatt (baleset, betegség) miatt csökkent képességű lett.

Lehet hogy anyagilag nem tudta finanszírozni neki senki.

Stb. ezerféle oka lehet.

Csak sajnos ha valaki ilyen szerencsétlennek születik mint jópáran, az beszorul ebbe a "soha nem fogják megfizetni rendesen a munkáját" rétegbe.

Ez van, erről senki nem tehet, az egész rendszer rossz és sajnos az is marad.

okt. 15. 14:05
 35/47 anonim ***** válasza:
0%

Most is lehet képeznie magát ha dolgozni tud képes arra is hogy képezze mellette magát.

Ennyi.

Lehet megsértődni.

okt. 15. 14:13
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

"Most is lehet képeznie magát ha dolgozni tud képes arra is hogy képezze mellette magát."

Én nem értem, ti kajak nem olvastok semmit?

Írta, hogy kamionozni akar, arra gyűjt, hogy el tudja kezdeni hozzá a jogsit. Tanulni akar, csak nincs rá pénze, mert a fizetése háromnegyedét le kell adnia, hogy finanszírozza az apja alkoholizmusát, az apja cigi függőségét és a tesója tanulmányait. :) Nem látjátok, hogy ebben a képletben az ő fizetése nélkül ilyen költségek mellett széthullik atomjaira a családi költségvetés? Havi 100 ezerből fognak élni hárman?

okt. 15. 14:22
 37/47 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen esetben mindig alkoholista az apa meg ezer más kifogás van.Béreljen egy szobát valahol az olcsóbb lesz, igaz kényelmetlenebb mert nem tesznek a segge alá semmit.
okt. 15. 14:31
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

"igaz kényelmetlenebb mert nem tesznek a segge alá semmit."

Mert szerinted mit tesz a segge alá egy rokkant nyugdíjas meg egy alkoholista láncdohányos?

Egy 19 éves gyerekről beszélünk bakker. Pár hónapja eshetett ki középsuliból. Ha valaki 25 évesen ezen panaszkodna, akkor persze, költözzön el, de azért mérlegeljünk már...

okt. 15. 14:43
 39/47 anonim ***** válasza:
32%
Sok hozzászóló fog egyedül fetrengeni öregkorában az ürülékében azt már most meg mondom, mert hogy a gyereke unokája nem lesz rá kíváncsi, jogosan!!
okt. 15. 16:18
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjuk már hogy 19 éves meg fiatal.:)18 évesen albérletbe mentem dolgoztam támogattam a szüleimet.Csak akarni kell.Tanultam munka mellett képeztem magam és nem a szüleimet szaroztam egy oldalon.Mindent lehet csak akarni kell.
okt. 15. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!