Ezekután nem helytálló az az állítás, hogy én tartom el a tesómat az egyetemen?
19 éves vagyok, és a szüleimmel élek, akik minden hónapban 100ezret küldenek a bátyámnak az egyetemre.
Anyám rokkantnyudíjas, és drágák a gyógyszerei, apám 350 nettót keres, de mellette alkoholista láncdohányos, és havi minimum 250et cigire és piára költ. Én nettó 200at keresek, és abból 150et le kell adnom itthon, tehát csak havi 50 költőpénzem marad.
Mikor szót emeltem azért, hogy túl sok pénzt kérnek tőlem, és nem az én kötelességem a tesóm tanulmányainak a finanszírozása, akkor azt lecsesztek, hogy nem tesómnak fizetem a pénzt, hanem a rezsire és a kajára.
Nem semmi válaszolók vannak itt. A jó indulat csak úgy szikrázik belőlük. 60-70k bőven fedezi a költségeit a kérdezőnek.
Sokan azért nem mennek rögtön albérlet, hogy egy kis önerőt gyűjtsenek maguknak, az hogy 30-40k-val jön ki otthon jobban albérlethez képest, akkor már tényleg inkább menjen albérletbe a delikvens, ott legalább inkább a maga ura lesz. Ebben az esetben nagyon nem a kérdező fogja albival a rövidebbet húzni, mert nekem meg ne magyarázza már senki, hogy a kérdező nélkül 150ezres plusszban lesznek a szülők havi szinten.
Van huzata az öregnek, az akkor tényleg ott körül van. Mondjuk a sör meg a cigi a drága. A sörfőzés nem nagy kunszt, elég könnyű jól csinálni, csak tisztaságban és erjesztésvezetésben (stabil hőmérséklet főleg) szigorúnak kell maradni. Most olyan 80-120 közt jön ki korsónként a söröm, ezért cserébe adok egy picit több mint 4 órás főzőnapot (ami amúgy sokkal nagyobb buli, mint horgászni), minden bolti sörnél jobb már ez az alapmodell is, és a cucc kijön 150-ből röhögve, de jóval kevesebb is elég nagyszerű söröket készíteni. Nyilván ha palackozni akar, akkor az neki embertelenül sok, kegbe kell dolgozzon és csapolnia kell, arra is kell egy jó hűtő vagy fagyasztó (külön termosztáttal, kb 4000 ha villanyszerelés nem gond), ahogy az erjesztésvezetésre is egy lehetőleg fagyó nélküli hűtő. Ha 40 liternyi főzetekkel dolgozik, akkor töménységtől függően simán ott körül lesz korsónként, és úgy egyébként nem munka, mert nagy a jutalom, és tudás lesz belőle, amit esetleg lehet használni is a későbbiekben, elég sok módon.
A dohányzás full értelmetlen, attól semmit nem kap a göthön kívül, és csak azt érzi cigi után, amit mások cigi nélkül folyamatosan. És ezt ő kifizeti.
Atya gatya, milyen válaszok vannak itt. Azért imádni való, hogy szerintetek totál rendben van az, hogy egy család a gyerek keresetének HÁROMNEGYEDÉT elveszi. Ez nettó kihasználás jelen esetben. Hogy miért mondom?
1. Az apja befejezhetné a piálást és máris nem kéne a kérdező fizetésének háromnegyede.
2. Az apja befejezhetné a cigizést és máris nem kéne a kérdező fizetésének háromnegyede.
3. A másik tesó egyetem mellett teljesen nyugodtan elmehet dolgozni és máris nem kéne a kérdező fizetésének háromnegyede. Nem akarok "bezzeg én" szöveggel jönni, de én is letoltam két szakot munka mellett, húgom is és öcsém is (öcsém 2 éve végzett, tehát nem fél évszázaddal ezelőttről beszélünk). Nincs, ismétlem: NINCS olyan szak, ami mellett nem fér bele valamilyen részmunkaidős diákmeló legalább. Főleg úgy nem, hogy közben a testvéred fizetésének háromnegyedét legombolják.
Amíg apuka piál, cigizik és a tesó nem dolgozik, addig nem jogos elvárás senki felé, hogy 150 ezret adjon bele a rezsibe és a kajába. Ugyan már, mit esznek szerintetek, hogy reális ez a hozzájárulás? Egy 400 négyzetméteres házat kell kifűteni 30 fokra és minden nap kaviár a menü? :) Ugyan már...
A szülei lakása annyit kérnek amennyit akarnak ha nem tetszik mehet amerre lát felnőtt ember oldja meg a lakhatását ha sokallja.Joga van a szüleinek pénzt kérni hogy sok vagy kevés ez lehet vita tárgya de ha nem tetszik van lehetősége lépni.
Amikor mondták ezt az összeget miért fogadta el? Akkor nem volt sok? Miért nem az elején reklamált?
"A szülei lakása annyit kérnek amennyit akarnak ha nem tetszik mehet amerre lát felnőtt ember oldja meg a lakhatását ha sokallja."
Elég cinikus hülye hozzáállás, de remélem az feltűnt, hogy a kérdező tartja el a családot?
Anyukája rokkantnyugdíjas, gondolom a gyógyszereire kb. elég a nyugdíja és ennyi.
Apja ha napi 2 doboz cigit szív, akkor amennyiben tekeri is, az alsó hangon 3 ezer forint, ha nem akkor akár 5 ezer is. NAPONTA. Ha főzeti is a pálinkáját, akkor is a sörökkel együtt a napi adag se lesz 2 ezernél kevesebb. A 350 ezres fizujából alapból kiugrik a tesóra egy 100-as. Tehát 350 - 100 - (30 * 3) - (30 * 2) = 100. 100 ezer forintból élnének a kérdező fizetése nélkül. Én nagyon úgy látom, hogy igazából nem a kérdező van sarokba szorítva, hanem az idióta családja, csak még nem tudnak róla.
De egyébként igazad van.
Kérdező, nagyon gyorsan keress egy olcsó szobát a környéken. Nem tudom hol laksz, de ha van szobatársad, akkor 30-40-ből akár meg is úszhatod. Aztán közölheted a családdal, hogy akkor mától a havi hozzájárulásod mondjuk 50 ezer forint és oldják meg ahogy tudják, vagy lelépsz albérletbe és a következő hónapban éhenhalnak...
Állj össze 2-3 barátoddal, és együtt béreljetek albit. Saját maga után mindenki mosogat, reggeli elinduláshoz optimalizált fürdőszoba-beosztás.
Szempontok:
ki milyen koránra kell beérjen
milyen messzire megy,hány perc az út
ki milyen gyorsan készül el
Hétvégén lehet a beosztáshoz próbanapot tartani.
Mintha csak apámat jellemezné a kérdező, csak az még lopott is.
Sokan el sem tudják képzelni milyen egy ilyen emberrel élni... Amit a többség gondol, azt kb hatványozni kell!
Most van mit ennie, és van miből innia és cigiznie. Ha kiesik a kerdező pénze akkor az a kaja rovására fog menni. Mikor így sem elegendő a pénze a hobbijára akkor ellopja a családtól a pénzt, az már nem izgatja, hogy esetleg nem lesz befizetve a rezsi, vagy éppen kong a hűtő hónap elején.
Bizony kajára is szüksége van, szóval miután minden pénzét elitta, a családot kifosztotta, akkor még azt a kevés kaját is megeszi amit otthon talál.
Az alkohol tartósít, amíg iszik nincs baja, de amint kiürül a szervezete lehetnek rohamjai. Apám ilyenkor epilepsziás lesz, valaki mindig hív neki mentőt. Közel 20 éve mondta a házi orvos már nem húzza sokáig...
A következő fázis az, mikor már nem fürdik, nem érdekli a személyes higiénia. Nyáron kifejezetten messziről érezni apám szagát. Én már kb 10 éve nem beszélek vele, tőlem fel is fordulhat!
Áruld már el hogy tudsz te 200000et keresni kaja futárként? 12 éve kerestem ennyit pizza futárként egyetem alatt heti 3-4 nappal. Foodorasok woltosok min a duplájat össze szedik ennek.
Vagy menj el nemzetközizni furgonnal. Mocsok egy munka, de jól fizet. A C+E drága játék és havi 50000ből te nem teszed félre az árát.
"Áruld már el hogy tudsz te 200000et keresni kaja futárként? 12 éve kerestem ennyit pizza futárként egyetem alatt heti 3-4 nappal. Foodorasok woltosok min a duplájat össze szedik ennek."
Nyilván nem Budapest. Egy kisebb városban ennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!