Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire "könnyű"...

Tényleg ennyire "könnyű" nekem, hogy nem szabad 1× se erről panaszkodni?

Figyelt kérdés
Most vagyok harmadéves a Corvinuson. Pénzügy szakon. Eléggé messze lakok a családomtól, páromtól, kb 300 km. Ma beszéltem sógornőmmel(tesóm feleségével), aki otthon árúfeltöltőként dolgozik. Megint szokásosan panaszkodott, hogy milyen nehéz a munkája.(váltani nem akar) Kicsit beszéltem vele a munkájával kapcsolatban, megértően stb. Majd kérdezte, hogy velem mi a helyzet. Mondtam, hogy el vagyok kendővel picit, mert nehéz az egyetem, vannak olyan órák, amik megkeserítik az életem. Mondtam azt is, hogy várom már, hogy vége legyen, és tudják nekikezdeni végre dolgozni. Errefel lehordott, hogy látszik minden a s€ggam alá van rakva, én csak hallgassak, mert nem tudom milyen nehéz a valódi munka. Én csak nagyot néztem. Szerintem oké, hogy ő 5 kor kel, de 10kor lefekszik. Én lefekszek fél 3 körül, addig tanulok, majd 7kor kelek, mert kell futni órára, vagy szobatársak is felkelnek, akkor nem tudok visszaaludni. Semmi szabadidőm, alig tudok pici időt eltölteni egy héten egyszer a barátaimmal, mert hol nekem hol nekik nem jó. Hazajárni sincs nagyon időm, mert mire hazaérek, alszok egyet, jöhetek is vissza. Szerintetek tényleg ennyire "elkényeztetett" lennék? Szerintem ő munka után azt csinálhat amit akar, nincs az benne mint bennem, hogy "Na akkor most fogják neki tanulni" vagy hogy "De jó, végre hétvége. Akkor lesz időm végre egy normális ebédet is megfőzni)

okt. 11. 18:33
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Bocs, csak egy ötlet.

"Naponta ha 3× be kell menjek és haza, az már 4 óra majdnem, aközben nem lehet semmit csinálni."

Mi lenne, ha csak egyszer mennél oda-vissza, és közben egy könyvtárban olvasnál, tanulnál, ennél valahol, kiülnél egy parkba, és még beszélgethetnél is valakivel?

okt. 12. 09:39
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszi 11. Szoktam is ezt csinálni. Csoporttársakkal beülünk valahova kajálni, vagy valahova elmegyünk. Csak az a baj, van egy olyan napom, amikor 2 órám van és a 3 óra között 4 órás szünetek vannak.
okt. 12. 09:51
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

A sógőrnőd tipikus buta bunkó proli, aki szerint, aki tanul, azt eltartják és a segge alá raknak mindent.

Nekem is van ilyen ember a családomban... nagyjából tízéve nem beszélek vele.

okt. 12. 10:38
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

A sógornődnek valóban soha semmiről sem szabad panaszkodnod, egyszer sem, említés szintjén sem. Panaszkodni csak azoknak szabad akikkel közeli, támogató, jó kapcsolatod van. Vele nincs, soha nem is volt, soha nem is lesz - legyen ez a lecke számodra, hogy ezeket hamarab észrevedd.

Cserébe őt se hallgasd meg soha többet. Neked ne panaszkodjon, nem vagytok és soha nem is lesztek olyan viszonyban.

okt. 12. 10:44
 15/25 anonim ***** válasza:
43%

De miért kérsz vélemény, ha utána megsèrtődsz azon, amit írnak? Akkof rzt írd, hogy megerősítést akarsz.

Majd ha elmész dolgozni, utána otthon csinálni kell a haztartasi munkát meg magadnak fizetni mindent, lehet masképp fogod látji.

okt. 12. 10:57
 16/25 anonim ***** válasza:
42%
Sóginőd egy irigy pitsa, ennyi... Neked pedig kitartást, a 2024/2025-ös évben meg lesz a BSc-d, erre gondolj <3
okt. 12. 11:57
 17/25 A kérdező kommentje:

#15, nem sértődés, csak nem tudod, hogy milyen az életem. Nem vagyok olyan, aki elvárja 21 évesen, hogy eltartsák, hiába még, hogy tanulok.

Most is magamnak fizetek mindent. Ne zavarjon, hogy jelenleg is főzöm kell magamra, mert nem élek egy rakat szar gyorskaján. Takarítani is kell a koli szobában, mind a hárman rendmániásak vagyunk. Még mindig könnyebbnek gondolom ezt a dolgot úgy, hogy van napi 8 órája erre az embernek. Amúgy meg a házimunkát normális esetben nem minden nap kell végezni. Szóval ne add itt nekem a nagy életre a tanácsokat, nagyon jól tudom, hogy mivel jár. Gyerek ha lesz, az más tál tészta. Szerencsére nekik még nincs gyerek, ugyanis a nagysága fél szülni, szerintem még fogamzásgátlót is szed, így szerintem nem leszek nagynéni hamarosan. Így szerintem eléggé könnyű dolga van. Itt erről volt szó, hogy ennyire szar dolog, hogy valaki dolgozik, a saját akara miatt, vagy valaki tanul.

#16, köszi szépeen. Cuki vaagy. Igen ennyi nyugtat, aztán végre kezdhetek karriert építeni, és remélem, hogy több szabadidőm lesz.😊🩵

okt. 12. 13:57
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Okés, kérdező.

Mint írtam, én voltam egyetemista is meg dolgozó ember is saját háztartassal, úgyhogy nekem nem kell megmagyarázni a különbséget, mert veled elléntétben, én tudom.

De ha azt állitod, nem tudjuk, milyen az életed, hogy akarod, hogy megmondjuk, könnyű-e neked vagy sem?

okt. 12. 14:37
 19/25 A kérdező kommentje:
#18, akkor valamit nem jól csinálsz, ha nehezebb. Szerintem kevesebb stresszel jár dolgozni, de kinek mit.
okt. 12. 15:11
 20/25 anonim ***** válasza:
20%

Honnab tudod, hogy én csinálok valamot rosszul, és hogy kevesebb stresszel jár dolgozni és önálló otthont vezetni, ha még nem is próbáltad?

Honnan tudhatnád, ha nincs benne tapasztalatod? 😅

Nekem - akinek van tapasztalatom -, továbbra is az a véleményem, hogy te csinálsz valamit nagyon rosszul, ha mindennap fél 3-ig kell tanulnod.

okt. 12. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!