Tényleg ennyire "könnyű" nekem, hogy nem szabad 1× se erről panaszkodni?
Őszintén szólva, igen, azért egy ilyen eltartott egyetemista élet ezerszer könnyebb, mint a munkás felnőtt élet, ahol ledolgozol X órát, aztán vár a háztartás, a sok megoldandó dolog, hogy megélj, mert nem más finanszírozza a dolgaidat. Nagy a felelősség, a nyomás, hogy fixen legyen munkád, stb.
Mondom ezt úgy, hogy voltam egyetemista (mondjuk amellett is dolgoztam), csináltam fizikai munkát, aztán szellemi munkát, laktam albérletnen, saját házban, gyerekeim is vannak, szóval átéltem már pár élethelyzetet az elmúlt 15 évben.
Ez alapján azt mondom, igen, szimplán egyetemistának lenni könnyű, és ha neked mindennap fél 3-ig tanulnod kell, akkor bocsi, de nem neked való az egyetem. Még munka mellett sem tanultam fél 3-ig az egyetemhez....
Persze, ettől meg panaszkodhatsz, meg lehet, hogy a sógornőd irigy rád, meg ahogy írták, mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de kívülről nézve tényeg olyan vicces, mikor eltartott egyetemisták panaszkodnak, milyen nehéz, mert tanulni kell. Ne már, a felnőtt önálló élet ezerszer nehezebb.
Kedves utolsó, ki mondta, hogy eltartott vagyok? Jól tanulok, ingyen van a koli, ösztöndíjam van, szóval köszi, de nem tartatom magam el. Jaj még annyi, hogy olyan szakkoliban vagyok, ami megköveteli a 100%os teljesítményt. Én nem csak azért csinálom az egyetemet, hogy legyen majd egy papírom, amit feldughatok majd magamnak. Ezért tanulok éjjel későig, és én nem fogok most neki csak azért dolgozni, mert egyesek kis buksijában csak az a munka, ha valaki a KFC-ben robotol napi 8 orat. Nekem való az egyetem, megnyugtatlak. 2 évet végig csináltam kiválóan. Amúgyis, 8 órát ledolgozik az ember, még mindig van 8 óra aludni és 8 óra azt csinálni, amit szeretne. Szerintem 8 óra alatt bőven van ideje mindenre akárkinek. Jó persze, ebben benne van az elkészülés melóba, fürdés, utazás és társai, de az nagyon max 2 óra. Mivel boltban dolgozik, így nem kell bevásárolni is menjen, amivel időt spórol, főzni tud olyan 2 óra alatt nagyon max. Plusz 1 óra takarítás. Így is van még 3 órája, ami szabad.
Nekem változó órarend szerint, de én minimum 4 órát projektezek, 2 óra, míg átveszem az egész anyagot amit a nap folyamán adtak le, fél óra házi, 3 órám van min, ami majdnem 5 óra szünetekkel. Plusz nem egymás után vannak, így kell naponta többször buszozni. A busz 30 perc ha nincs forgalom, 45 perc ha van. Naponta ha 3× be kell menjek és haza, az már 4 óra majdnem, aközben nem lehet semmit csinálni. Plusz még a szakkoliba kell járjak, szóval szerintem jobban lebontva nekem nagyobb szívás. Csak nem szoktam panaszkodni, mert ezt én vállaltam magamnak. Csak amikor beszéltünk a csajjal, gondoltam, hogy egy ennyit kiadhatok én is magamból, ha ő már arra panaszkodik, hogy neki milyen szar minden. Jajj és még ott van az, hogy tesómmal rohadtul sokat vannak együtt. Én a párommal 3 hetente 1 éjszakát. Ez se mindegy, hogy mennyit találkozol a pároddal. Szüleimnek nem szoktam mondani semmit, mert ők túl aggódóak. Rosszul gondoltam, hogy megért majd engem. Ő azt gondolja, hogy ide fent csak bulizok, semmi dolgom nincs, pedig nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!