Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mamahotel, mennyi pénzt...

Mamahotel, mennyi pénzt kérnétek ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Fiam 27 éves, netto 500 ezer körül van a fizetése. Egy éve költözött haza, amíg összeszedi magát anyagilag. Eddig egy forintot sem kértünk tőle. Viszont már úgy érzem, kihasznál minket. Elveri az összes pénzét, cigizik, bulizgat, hétvégente inni jár a haverokkal. Itthon semmit nem segít. Minden nap főzve van rá is, de soha nem vesz semmit a háztartásba, csak ha esetleg meg van külön kérve, hogy hazafelé hozzon a boltból valamit. Nekem kell rá mosni, és elpakolni is, mert semmire nincs motivációja. Beszéltem már vele erről, de falra hányt borsó. Nekünk így nagyon sok lemondással jár, hogy velünk lakik, anyagilag is megviseli a családot, mert a testvére még kiskorú. Plusz munkát kell vállalni emiatt a főállás mellett a páromnak is, meg nekem is. Nem a párom az édesapja, így ez nem korrekt szerintem.

Arra gondoltam, megkérem, hogy ezentúl vegye ki a részét a költségekből. Ti mennyit kérnétek?

okt. 5. 13:25
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
92%

20-as, milyen "nincs motivációja semmire?" Bulizgat, piál, cs.szi a pénzét, mert a nagyon értelmes szülei engedik neki.

Hidd el, gyorsan lenne motivációja, hogyha anyjáék következő hónapban kiraknák otthonról ;)

okt. 6. 08:15
 32/44 anonim ***** válasza:
53%
Nem kérnék tőle semennyit, hanem lenne egy hónapja albérletet, vagy szobát találni. Hiába kérsz tőle pénzt, most képzeld el, milyen lenne utána nálatok a közhangulat. Mi történt amúgy? Mert ha mondjuk depressziós, (simán lehetnek ezek depressziós tünetek sajnos) akkor a kikötésem az lenne, hogy keressen fel egy szakembert, plusz járuljon hozzá a családi kasszához.
okt. 6. 09:18
 33/44 anonim ***** válasza:
70%

Persze, depressziós, azért kell a cigike, bulika, sörike meg a haverok, buli, Fanta…Ne vegyük már egy kalap alá az ilyen csicskagyereket a valóban beteg emberekkel, mert nagyon sértő rájuk nézve.

Voltam depressziós és sajnos több embert is ismerek, aki ezzel küzd. Van, akinél a házimunka hiánya pipa, netán dolgozni se jár, de pont azért, mert egy komolyan depressziós elbújik a világ elől, nem piálgatni jár a barikkal.

okt. 6. 10:20
 34/44 anonim ***** válasza:
25%
#34 Ez mondjuk nem így van, nagyon sok módon "kezelik" magukat a depressziósok.
okt. 6. 11:52
 35/44 anonim ***** válasza:
87%

A bulika a haverokkal pont nem tartozik közéjük önmagában. Van, aki alkoholista lesz, kábítószeres stb, de nem a diszkóban a barátokkal minden héten, de bezzeg ha meg kell fogni a felmosót, már egyből depisnek érzi magát.

Ez a szánalomcsomag csak szimplán élősködik a szülein.

okt. 6. 12:10
 36/44 anonim ***** válasza:
41%
Köszönjük a gyakori kérdések professzorainak, hogy látatlanban megállapítják, hogy ki a depressziós és ki nem... :D
okt. 6. 12:55
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

37, nyomorúságos a neved.

Mert ha depressziós, akkor el kell nézni neki, hogy kicsinálja az anyját, plusz munkára kényszeríti az anyja pasiját, ő maga meg élősködik?

Nem bulikával kell a depressziót kezelni, hanem terápiaval és gyógyszerrel, amire inni sem szerencsés.

Ezt teszi?

Nem.

Akkor nem kifogas a depresszió, mert nem tesz hatékonyan ellene.

okt. 6. 13:44
 38/44 anonim ***** válasza:
72%
#38 Nem, és a kérdező nem is mondta, hogy depis lenne a gyerek, a kérdező gyereke egyértelműen egy here. Csak ettől függetlenül ne mondd már meg, hogy hogyan viselkedik és hogyan nem viselkedik egy depressziós ember - nem a kérdező gyereke, hanem általában.
okt. 6. 14:18
 39/44 A kérdező kommentje:

Már többször beszéltem vele erről, hogy ki kellene vennie a részét az otthoni dolgokból, de kb egy napig van némi javulás.

Lakásra szeretne gyűjteni elmondása szerint, ami albérlet mellett nem ment neki, emiatt költözött haza.

okt. 8. 19:45
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
#39 És ezt elhitted neki? Nincs több kérdésem.
okt. 8. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!