Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mamahotel vagy albérlet?...

Mamahotel vagy albérlet? Előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 23. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
87%

Én biztos nem mennék albiba, ha olyan a kapcsolatom a szüleimmel, hogy nem kell menekülnöm otthonról!

Az egyik oldalon fizetsz mint a katonatiszt, a másik oldalon gyűjthetsz a jövődre.

Egyébként a mamahotel nem egyenlő a szülői háznál lakással, kivéve, ha provokáció volt a célod!

2021. ápr. 23. 15:48
 2/73 anonim ***** válasza:
92%

Ha jók a szülók, ha szeret az ember hazajárni, akkor egyértelmű, hogy mamahotel. Rengeteget spórol így az ember. Az én szüleim jó fejek. Velük élek. Hétköznap este érnek haza, vacsora közben jókat beszélgetünk. Hétvégén mindig enyém a ház, azt csinálok amit akarok. Amint bejönnek a melegek, anyámék mennek a vidéki házba, így mindig enyám a ház. Fizetnem semmit nem kell. Annyit kérnek csak, hogy tegyek félre, spóroljak. ( spórolok is, mert saját lakást akarok) Ilyen helyzetben buta lennék ha albérletbe mennék

27/F

2021. ápr. 23. 15:48
 3/73 A kérdező kommentje:

Nem provokáció volt a célom. :) Csupán érdekelnek a vélemények. Én úgy látom, hogy albérletben ugyan önállóbb lehet az ember, viszont albérletben lakni olyan, mintha egy lyukas zsebet tömne az ember, magyarán nem nagyon lehet félretenni.

Amennyiben jó a szülőkkel a kapcsolat, otthon lakni ideális lehet egy darabig. :) Egyetlen hátránya az lehet, hogy egyes szülők még felnőttkorukban is gyerekként bánnak az utódjukkal.

2021. ápr. 23. 15:59
 4/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat amúgy!
2021. ápr. 23. 15:59
 5/73 anonim ***** válasza:
94%

Én a szüleimmel lakok, mert egyedül nem lehet megélni ebben az országban. Legalábbis az átlag magyarnak. Fedezem a saját költségeimet (pl. ruha, mobil számla), valamennyire beszállok a kajába. Adnék én többet is, de személyes sértésnek veszik a felajánlást. Nekik hála tudok félretenni rendesen. De ha kérnének x összeget havonta, akkoris inkább a családommal laknék, mint idegen zsákbamacskákkal.

Leszarom ki néz le ezért. Senkinek semmi köze más életéhez.

2021. ápr. 23. 16:03
 6/73 anonim ***** válasza:
71%

Csak azzal bánnak gyerekként, aki úgy is viselkedik.

Egy talpán álló, határozott, döntéseiben felelősen viselkedő embert nem lehet és nem is szoktak gyerekként kezelni.

2021. ápr. 23. 16:05
 7/73 A kérdező kommentje:

Ebben is van valami, bár tapasztalatom szerint akad 1-2 kivétel a szülők között.

Egyedül tényleg nem lehet megélni. A magyar átlagember keveset keres, a megélhetés pedig drága, legyen szó számlákról, ételről, és így tovább.

Örülök, hogy ilyen jó dolgod van, 5. válaszoló. :) Valóban senkinek sem tartozol elszámolással. Sok ember szeret mások magánéletében vájkálni, de az ilyenek leginkább magukat minősítik.

2021. ápr. 23. 16:08
 8/73 anonim ***** válasza:
87%
Én az anyukámnál lakom a párommal, 28 évesek vagyunk, most veszünk lakást. Ezt azért tudjuk megtenni, mert nem szórtuk el a pénzt albérletbe. Más életforma, van aki lenéz ezért. Tudni kell alkalmazkodni az biztos, de egyébként anyukám szeret minket meg a családi házban el is férünk hárman. Az albérlet mindig szükségmegoldás.
2021. ápr. 23. 16:24
 9/73 A kérdező kommentje:
Ezzel én is egyetértek.
2021. ápr. 23. 16:27
 10/73 A kérdező kommentje:

Olvastam is egy témába vágó cikket:

[link]

2021. ápr. 23. 16:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!