Mamahotel vagy albérlet? Előnyök, hátrányok?
Köszönöm szépen a hasznos választ!
Ebben az esetben jól tetted, hogy albérletbe költöztél. Az biztos, hogy egy idő után kell a saját tér. :) A generációs ellentétek mindig jelen vannak.
Utolsó válaszadónak üzenem, hogy nem mindenkinek olyan kapcsolata a szüleivel, hogy"el kell őket viselni".
Mikor anyukám megtudta, hogy veszünk lakást és tényleg elköltözünk, elsírta a magát, ahogy én is, hogy itt kell hagynom. Persze a különköltözés a normális, de nem mindenkinek horror "otthon" lakni.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Én is úgy gondolom, hogy egy bizonyos kor után jó érzés a szabadság, az önállóság. Ha több generáció él együtt, az hosszú távon nem szokott jóra vezetni. Tapasztalatból mondom. Egymás mellett laknak a keresztszüleim, az unokatestvéreim és a nagymamám. Sok a súrlódás.
Egyéni döntés. Én inkább albérleteztem mert az anyám helikopterezett körülöttem folyamatosan, hiába volt kényelmes hogy volt kaja, tiszta ruha stb mindig. Szeretetből csinálta persze de úgy éreztem kisgyerekként kezel. Mai napig felhív hogy ne felejtsek el naptejet használni (34 vagyok). Szóval az anyagi hátrányok ellenére nekem a különélés jött be.
Aki jól kijön felnőttként is a szüleivel az nyugodtan mamahotelezzen, de azért törekedjen az önállósodásra (munka, besegítés a háztartásba, magánélet stb). Anyagilag is ez éri meg jobban ha saját lakásra gyűjt a "gyerek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!