Melyik élethekyzetet válasszam?
Van két opció,
Megszűnik a szuperolcsó albérletem.
Hazaköltözöm a vidéki családi házba. Tágas, mindenkinek van bőven hely, otthon csak a szülők laknak. Bp-en dolgozom, az utazás napi szinten 4óra lenne összesen.
Vidéki kistelepülés minden hátrányával: kicsi, elöregedő, sok utazás, kaotikus menetrendhez igazodás, szociális meg egyéb életem nem lenne (kertesház, szülők állandóan a földeken vannak)
Előnye a kényelem és a pénz lenne. Munkáltató fizeti a bejárást, haza nem kellene adnom, így a fizetésem 90%-át eltehetném. 3 év alatt nagyon jó önerő gyűlne össze egy lakásvásárláshoz.
2. Bp-i albérlet. Előnye a rövid utazás, valamilyen életem azért lenne, programok stb. Hátrány a saját láb, mindent magamnak kellene csinálni (igaz ezt már 8 éve csinálom), a költség jóval magasabb, a díj, kaja stb.
Szülők az egyest preferálják, sőt ezt akarják.
Én már döntöttem, de kiv. vagyok a ti véleményetekre is. És miért egyiket moért másikat választanátok.
28/f
Én szintén felnőtt vagyok és az elsőt választanám, mert annak nem látom értelmét, hogy csak azért dobjak ki százezreket az ablakon, hogy elmondhassam, hogy albiban élek nem pedig otthon.
Attól, hogy valaki otthon lakik még nem élősködő. Sokaknál fogalomzavar van.
Most lehet, hogy nekem fognak sokan esni, mert másképp gondolkodom, ahogy ez ma divatos és elvárt, de az én olvasatomban a távolság és az azzal járó utazgatás az egyetlen ellenérv.
Nem vagyok, vagyunk életképtelen(ek) de én jóban voltam mindigis a családommal. Apámmal és a testvéremmel üzlettársakként céget vittünk. Többgenerációs, többlakásos házunk van, ahol van saját életterem. Stb. Mondjuk mi félórára lakunk a fővárostól az agglomerációban.
De nekem spec sokkal jobb volt így az életminőségem, mintha kifelé akarnék megfelelni, nehogy megszóljanak vagy leéletképtelenezzenek.
A jelen helyzetben megnézném akár azt is, hogy közelebb nincs-e munka, vagy valami online saját vállalkozást indítanék, hogy ne kelljen ingázni. 7vgn meg aztán fel lehet jönni és belecsapni a lecsóba, már csak azért is, mert anyagilag is elörébb vagy.
Pár évet a kérdésben vázolt 1es opcióban is ki lehet bírni egy későbbi nemesebb cél érdekében.
Szerintem. De ahány ember, annyi élet és preferenciarendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!