Mamahotel, mennyi pénzt kérnétek ilyen esetben?
Fiam 27 éves, netto 500 ezer körül van a fizetése. Egy éve költözött haza, amíg összeszedi magát anyagilag. Eddig egy forintot sem kértünk tőle. Viszont már úgy érzem, kihasznál minket. Elveri az összes pénzét, cigizik, bulizgat, hétvégente inni jár a haverokkal. Itthon semmit nem segít. Minden nap főzve van rá is, de soha nem vesz semmit a háztartásba, csak ha esetleg meg van külön kérve, hogy hazafelé hozzon a boltból valamit. Nekem kell rá mosni, és elpakolni is, mert semmire nincs motivációja. Beszéltem már vele erről, de falra hányt borsó. Nekünk így nagyon sok lemondással jár, hogy velünk lakik, anyagilag is megviseli a családot, mert a testvére még kiskorú. Plusz munkát kell vállalni emiatt a főállás mellett a páromnak is, meg nekem is. Nem a párom az édesapja, így ez nem korrekt szerintem.
Arra gondoltam, megkérem, hogy ezentúl vegye ki a részét a költségekből. Ti mennyit kérnétek?
Hát már rögtön az elején kellett volna, de akkor írj össze a legközelebbi fizuja idejére egy bazi hosszú listát és küldd el nagybevásárolni, meg fogd be a házimunkába (te be se menj a szobájába!!!) hogy ezentúl neki is ki kell vennie a részét a költségekből + fizesse ki a rezsi ráeső részét meg a te cselédmunkádat vagy elköltözik....
Nem is értem, hogy lehet az, hogy 500 ezerből nem marad egy vasa se?!
Mit dolgozik a fiad, hogy ilyen trehány?!
Ha csekken fizetitek a rezsit, akkor add oda a fiadnak, hogy fizesse be ő...
Ha lázadozik, akkor el lehet mennie albérletbe és ott nem csak a rezsi lesz...
Húzzál határokat és kérjél annyit, amennyi az összköltségetek 1/3-a.
Semmit se kérnék. Mondanám neki hogy egy év alatt biztos összeszedte már magát annyira, hogy megálljon a saját lábain. Jövő hónapban menjen el.
Hónap elejéigaradhat. Ha nem megy, kiteszem a ház elé a cuccait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!