Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nekem kellene bocsánat...

Tényleg nekem kellene bocsánatot kérnem?

Figyelt kérdés

Sógornőm egyik kedves elfoglaltsága a közös családi ebédeknél, hogy mindenki súlyát elemezgeti (főleg az enyémet) és kéretlen tanácsokat osztogat.

Nem szoktam vele foglalkozni, bár párszor már megkértem, hogy álljon le, de csak méginkább feljogosítva érezte magát, mondván "Látod, te is tudod, hogy igazam van, ezert esik rosszul amit mondok!". Szombaton nem is kicsit túllőtt a célon és azzal zártam le a beszelgetést, hogy egyezzünk ki döntetlenben, én a kövérség miatti szív és érrendszeri problémakban fogok meghalni, ő meg a cigi miatti tüdőrákban. Na, ezen teljesen kiakadt, hogy micsoda bunkó vagyok, ő már 13 éves kora óta cigizik, nem olyan könnyű azt letenni, az anyja is tüdőrákban halt meg stb. Most a másik sógornőmék megkerestek, hogy remélik, a napokban bocsánatot kerek tőle, mert így nem fog jönni 2 het múlva. Megmondtam, hogy engem az sem izgat de bocsánatot nem fogok kérni. Az előbb anyósom is hívott, hogy jaj, ne butáskodjak, kérjek bocsánatot...

szept. 9. 10:34
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
94%

Tessék? Nincs itt semmi látnivaló, csak visszanyalt a fagyi.

Akkor, amikor téged bántott a kedves hölgy, hol voltak a most aggódó széplelkű rokonok?

Az nem tűnt fel nekik, hogy ő mit csinál, csak amikor visszakapta, mert ő egyből levágta a hisztit?

Erre mondta a tanítónénink : tudom, úgy kezdődött, hogy visszaütött.

szept. 9. 17:44
 42/50 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy kell.Mondjuk én tuti rádobnék még párat.Hátha többet nem jelenne meg ezeket:)
szept. 9. 22:56
 43/50 anonim ***** válasza:
92%
Jesszus, dehogy kell bocsánatot kérned, és kiosztanám az egész rokonságot, ha még téged vesznek elő érte: nem kell meghunyászkodnod senki beszólásai előtt, csak azért, hogy ő jól érezze magát. Bunkóságra bunkóság a válasz, és nincs miért bocsánatot kérned. Neki kellene, hogy sokadjára is ignorálta a kérésedet, hogy a ne másik súlyán élvezkedjen. Ha ő most erre durcizik, az az ő baja, nem a tied. Én a helyedben az asztal felett megmondanám az anyósnak, hogy most legalább mindenki ehet anélkül, hogy Gizike a súlyát elemezné közben, úgyhogy részedről nem hiányzik a jelenléte!
szept. 10. 07:11
 44/50 anonim ***** válasza:
85%
20-as, hogyha megtudnám, hogy a férjem sunnyog a hátam mögött és hergeli ellenem a testvérét másnap első dolgom lenne indítani a válást.
szept. 10. 08:13
 45/50 anonim ***** válasza:
83%

32-es, te pedig tipikus példája vagy a megkeseredett, irigy embernek, akinek jó szr az élete, ezért állandóan máson pörög - most épp a kérdező súlyán kattogsz.

Közöd??? Semmi. Inkább a saját életedet tedd rendbe, akár szaksegítséggel. Szükséged lenne rá.

szept. 10. 08:16
 46/50 anonim ***** válasza:
0%

közöm? épp a kérdés a közöm hozzá, mint te neked 45ös, írtam a véleményemet ahogy te is, igenis kellenek az olyan emberek akik megmondják másoknak a hibáját, máskülönben nem látják be, hogy az nem jó dolog, tuti akik itt védik, a válaszadók nagyobb része ugyan úgy dagadtak mint a kérdező, ezért is védik, szánalmas

az hogy dagadt vagy nem jó dolog, a sógornője próbál célozgatni erre, biztos rossz, hogy a testvérét szégyeníti, és az hogy a férje se védi meg ez is egy indok rá, tuti szégyelli ekkora lett az idők folyamán és semmit nem kezd ellene, különben mi másért nem védte meg??

szept. 10. 08:46
 47/50 anonim ***** válasza:
88%

Tudod van kulonbseg akozott, hogy valaki ad NEGYSZEMKOZT egy joindulatu tanacsot, es akozott, hogy valaki folyamatosan piszkal, megalaz masok elott.

Elmondta a velemenyet, ott a pont. Nincs joga mast folyamatosan szekirozni, es raeroltetni a sajat nezeteit. A kover ember, tudja, hogy az, ha akar akkor majd valtoztat.

Te mit szolnal, ha minden nap valaki masok elott kiselodast tartana neked a toxikus, kotekedo termeszetedrol?:)

szept. 10. 08:52
 48/50 anonim ***** válasza:
83%

46: "igenis kellenek az olyan emberek akik megmondják másoknak a hibáját, máskülönben nem látják be"

Az, hogy valaki kövér, az nem hiba.

Az annál inkább, ha valaki folyton b...ogatja a másikat családi összejövetelen. Pont őneki kellett volna már régen megmondani, hogy viselkedjen normálisan. Ha nem ért a szép szóból, akkor kiosztani úgy, hogy köpni-nyelni ne tudjon.

De teljesen igaz, hogy itt az egész rokonság, beleértve a kérdező férjét is, csendestárs ebben a b...ogatásban. Úgyhogy a kérdező helyében én többet nem mennék és kijelenteném, hogy ez a bunkó rokonság be nem teszi a lábát a mi lakásunkba. A férjem meg magyarázkodjon előttük, ha már nem volt képes kiállni mellettem, amikor kellett volna.

Sajnos ez a helyzet a kérdező házasságáról is elég szomorú képet fest. Ez a legnagyobb baj ebben a történetben...

szept. 10. 08:54
 49/50 anonim ***** válasza:
78%

Bocsánatot? Nem értem, miért lenne bántóbb a te VISSZASZÓLÁSOD, mint az ő folyamatos kellemetlenkedése. Vagy azért ilyen nagypofájú a rokonság, mert ők modell alkatok, és nem negatívan, hanem inkább pozitívan érte őket a méricskélés, meg a súlyra vonatkozó megjegyzések, mondhatni: ők bokot kaptak, te vagy az egyetlen, akire kritikaként hat?

Egyébként nem kérnék bocsánatot, nincs miért. Visszakapta a emgejgyzését olyan stílusban, ahogy ő osztotta, sőt ő volt az, aki kezdte az egészet. Megsértődött? Min? Tényeket közöltél. Fáj az igazság? Nyilván neked is van tükröd, és neked sem esik jól, hogy ebéd közben, mindenki előtt a súlyod a téma úgy, hogy többször kérted, hogy ne tegye.

A férjed miért nem áll ki melletted? Egyébként nem értem, miért nem vágod rájuk a telefont azzal, hogy hosszabb ideje tűröd a folyamatos sértéseit, és ha szerintük itt te vagy a hunyó, akkor menjen csak nyugodtan, mert te nem vágysz ilyen közegbe.

szept. 10. 09:03
 50/50 anonim ***** válasza:
58%

46: es amugy ki a faszt erdekel, ki dagadt es ki nem? Olyan fontos dolog ez, hogy baszogatni kelljen emiatt valakit honapok/evek ota? Ki nem szarja le? Van aki kover, mas sovany, megint mas teletetovalt, van aki melyen vallasos, es? Amig nem bantjuk egymast, hadd legyunk koverek, vagy sovanyak, vagy a tobbi felsorolt.

Lehet a kerdezo valoban tulsulyos, mondjuk ehhez pont nincs kozunk, de a sogornoje meg egy oltari nagy paraszt picsa. Speciel az sokkal rosszabb, hovatovabb karosabb, mint kovernek lenni. Plusz -ahogy a kerdezo is irja- o meg dohanyzik ezer eve, akkor milyen jogon osztja az eszt?

szept. 10. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!