Esküvőre testvérként mennyi pénzt illik adni nászajándékként?
Testvérem esküvőjére vagyunk hivatalosak és ők kijelentették, hogy pénzt akarnak nászajándékként. Az fontos, hogy nem forintban kapja a fizetését hanem euróban, én viszont forintban..
Ilyen esetben ki mennyit adna?
19, elvileg szükségük lett volna rá, csak nem tetszett nekik gondolom.
A pénzből amit kaptak konyhai dolgokat is vették, köztük etkeszleteket 🤣🤣
Lehet gagyi ajándék volt, mégsem annyira mint amiket ők szoktak adni eseményekre a családnak.
Kaptam már tőlük felbontott bonbont, benne egy boldog szülinapot kereszt fiam cetlivel 🤣🤣🤣
Úgy gondolom legalább nem használt cuccot adtam nekik mint ők szoktak nekem 🤣
#19 miért lenne gagyi?
Régen ilyeneket adtak esküvőre mint amit a 15 írt.
Kar, hogy a mai világban már csak a pénz a fontos...
22
Nyilván a pénz a fontos... Semmi értelme nem lenne annak, hogy az ifjú pár a nap végén 5 étkészlettel távozzon, amelyek jó eséllyel még csak nem is passzolnak az ízlésükhöz.
#23 sajnos nem mindenki tud pénzt adni, vagy ha tud is nem annyit amennyit az ifjú pár elvár.
Szóval ilyenkor teljesen mindegy mit visz az a vendég aki nem tud pénzt adni.
Igyis úgyis meg lesz szólva.
Ha nem visz semmit akkor is, ha nem megy el akkor is
#25 a válaszoló akit legagyiztal, a testvérének vitte a cuccot.
Elég közeli rokon nemdebar?
Amúgy a tesó is rohadt szemét lehet ha utána meg vissza is adta szülinapra azt a valamit amit kapott.
Itt konkrétan ő a bunkó nem az ajandekozo...
26
Nem én voltam, aki gagyinak minősítette az ajándékot, de ne zavarjon.
Mint mondtam, közeli rokon esetén nem kellene számítson a pénzbeli hozzájárulás, ha tényleg nincs rá keret. De mondjuk a volt osztálytársam esküvőjére nem mennék el mulatozni, ha nem tudok letenni az asztalra egy normális összeget.
Erről beszéltem.
#27 itt most a vita konkretan abból az ajándékbolt indult.
A rokonokrol volt szó.
Gondolom senki nem menne el idegenek esküvőjére csak úgy.
De ez most ide hogy is illik?
Olvasd el miből indult a vita utána okoskodj.
Jaj miattam ne veszekedjetek(a gagyi ajandekozo vagyok).
Azóta sem voltam senki esküvőjén, és még sokáig nem is megyek, szóval tárgytalan az egész
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!