Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Esküvőre testvérként mennyi...

Esküvőre testvérként mennyi pénzt illik adni nászajándékként?

Figyelt kérdés

Testvérem esküvőjére vagyunk hivatalosak és ők kijelentették, hogy pénzt akarnak nászajándékként. Az fontos, hogy nem forintban kapja a fizetését hanem euróban, én viszont forintban..

Ilyen esetben ki mennyit adna?

aug. 29. 11:46
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
65%

Ha ki kell menjetek külföldre és a szállást is magatoknak fizetitek, akkor nem kell sokat adni.

Egyébként legalább annyit illik, mint amennyi az egy főre jutó költség, beleszámítva a kaját, a fotóst meg a zenekart meg minden. Alapvetően, ha távolabbi ismerős vagy, és az ifjú párt luxus esküvőt csinál, akkor nem elvárható hogy kifizesd a rongyrázást, de testvérnél, mivel közeli vagy, elvárható hogy legalább a rád eső részt kifizesd.

Mi idén egy teljesen átlagos esküvőn 70 ezer forintot közösen, és a legújabb barátok egyike voltunk, tehát nem voltunk közeliek. A testvérem esküvőjére legalább 150 ezret adnánk.

De ez attól is függ, hogy mennyi kerestek. Ha rosszul kerestek, akkor bőven elegendő ha csak rátok eső kaját és piát fizetitek ki.

A magam részéről el tudom mondani, hogy én nem csináltam ügyet, hogy ki mennyi pénzt adott az esküvőre, úgy csináltuk meg hogy meg volt rá a pénz, és nem volt rongyrázás.

aug. 29. 13:19
 12/40 anonim ***** válasza:
75%
És ha a pár nagyzol az esküvőn? Elit hely, elit zenekar, elit kaja? Közben meg zsíroskenyéren éltek egy évig, hogy ki tudják fizetni? Kerül 100+ba/fő. Nem fogok azért +500-at adni, mikor több mint egy havi fizetésem. Ha a tesóm, ha a szülőm, ha a gyerekem (akkor mondjuk nem 4-en mennénk már). Nem érdekel. Szerintem létszámtól függően, egy 4 tagú család a havi bevétel felét kéne adja. Így mi 400-at adunk, amiből nem fog kijönni. De a nagyzolást nem hiszem, hogy nekem kéne kifizetni. Ettől függetlenül csípem tesóm, de a hülye tyúkját nem.
aug. 29. 13:22
 13/40 anonim ***** válasza:
56%

most volt esküvőm és mondhatnám, hogy igazából mindegy hisz ennek nem segély koncertnek kellene lennie, nyilván úgy terveztük hogy észszerű legyen ár/érték arányban

nem azért hívlak úgysem hanem mert fontos vagy de minimálisan sztem ha adsz akkor a kaja/ital összességét illik fizetni hogy ne legyen nagy átlagban mínuszos de a pár felel a költségvetés észszerűségéért ezt nem lehet behajtani senkin sem

aug. 29. 13:31
 14/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, mindnekinek ment a zöld tőlem
aug. 29. 17:24
 15/40 anonim ***** válasza:
35%

Nekem is kijelentette ezt a húgom amikor férjhez ment.

Mivel mi pont akkor nagyon kemény anyagi csődben voltunk, nem tudtunk pénzt adni

Egy hat darabos pohár készletet, és evőeszköz készletet kapott tőlünk.

Sajnálom, ennyire tellett tőlem akkor

Amúgy érdekesség, hogy rá három évre szülinapomra visszakaptam tőlük ugyanazt az evőeszköz készletet amit én adtam nekik az esküvőre. ,🤣🤣

aug. 29. 22:15
 16/40 anonim ***** válasza:
83%
Vagyunk mi akiknek idén nyáron volt az esküvője. Nem volt nagy kb 20 fő. Tudtam , hogy vannak olyan rokonok akik teljes anyagi csődközelben vannak. Így kijelentettem hogy senkitől semmi, az egészet mi álljuk.
aug. 30. 08:19
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 13:22

Ha flancosnak tartod nem kötelező elmenni.

aug. 30. 08:31
 18/40 anonim ***** válasza:
91%

16, nekünk is ilyen kis esküvőnek volt .

Mi is azt mondtuk, hogy semmit nem kérünk senkitől.(Nálunk mondjuk már csak tényleg formalitás volt az esküvő, akkor már 9 éve együtt voltunk, gyerekünk is volt már akkor.)A szertartás után nálunk otthon voltak megvendegelve a vendégek, az esküvőnk hajnalán én főztem meg a kis ebédet.

Éjjeli lámpát, díszpárnákat, törölközőt kaptunk.

Én ezeknek is örültem, mert én minden kis apróságnak örülök.

Sosem jelentenem ki, hogy pénzt kérek bármire is.

aug. 30. 08:53
 19/40 anonim ***** válasza:
50%
15: Ez annyira gagyi, hogy akkor inkább semmit sem adtam volna. Vagy olyat, amire valóban szükségük van.
aug. 30. 09:06
 20/40 anonim ***** válasza:
18%
1 millió körül.
aug. 30. 09:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!