Esküvőre testvérként mennyi pénzt illik adni
nászajándékként?
Figyelt kérdés
Testvérem esküvőjére vagyunk hivatalosak és ők kijelentették, hogy pénzt akarnak nászajándékként. Az fontos, hogy nem forintban kapja a fizetését hanem euróban, én viszont forintban..
Én 2 éve 50 ezret adtam, viszont akkor még nem nagyon vont állandó, önálló keresetem. Ma kb 100-150 ezret adnék annak függvényében, hogy mennyire költséges az esküvő.
aug. 29. 11:48
2/40 anonim válasza:
Az illem és a lehetőség nem mindig találkozik.
Az sem mindegy hogy egyedül mész vagy pároddal, gyerekekkel stb..
Az meg hogy forint vagy euró szerintem semmit nem befolyásol.
aug. 29. 11:55
3/40 anonim válasza:
MINDEGY, hogy miben, a kérdés, hogy mennyit? Na ezt neked kell tudni.
aug. 29. 11:57
4/40 anonim válasza:
"Vagyunk hivatalosak" mit jelent? Te és a párod? Akkor ketten nyilván egyszerűbb egy magasabb összeget összedobni, mint egyedül.
A lehetőségeihez képest tud csak mindenki adni. Hiába írnak itt 100 ezret, ha nektek nincs annyi.
aug. 29. 12:12
5/40 anonim válasza:
Sok mindentől függ, hogy mennyit illik. Én személy szerint a testvéremnek egy kicsit többet adnék, de ez nem fontos. Kérdés, hogy hol van az esküvő, mást is viszel-e, meg ilyenek. Ha ezeket átgondoltad, esetleg még megkérdezheted a szüleidet, vagy, ha van másik tesód, hogy ők mennyit adnak
aug. 29. 12:13
6/40 anonim válasza:
Nálunk az a szokás, hogy utánaérdeklődünk/ megsaccoljuk, hogy mennyibe kerül a párnak fejenként az esküvő, és a saját részünket mindenképpen fedezzük. Aztán erre még kigondoljuk, hogy mennyit tudunk/ akarunk adni.
aug. 29. 12:26
7/40 anonim válasza:
Én 100 000-ret adnék.
aug. 29. 12:35
8/40 anonim válasza:
Mennyit keresel? Mennyi tartalékod van? /s
Gondold át ugyanezeket és dönts TE! Ne a GYIK gyíkjai.
De azért ne annyit mint amikor a pap viszi körbe a tálat mise után...
aug. 29. 12:41
9/40 anonim válasza:
Mi is hasonlóképp mint a lepirosozott 12:26-os, annyit minimum adunk hogy ne legyünk veszteségesek a párnak, azon felül pedig kapcsolatunk közeli-távolabbi módjának megfelelően többet-kevesebbet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!