Húgom hozzám szeretne költözni, bennem ellenérzések vannak?
Budapesten élek és tanulok, kaptam egy lakást, mikor az egyetemre felvettek.
Húgom most kezdi a 8. osztályt, művészeti iskolába szeretne majd továbbmenni, itt van Pesten az, ahová vágyik. A bejárás nem opció, mert 180 kilométerre élnek, minden nap nem hoznák-vinnék, kivitelezhetetlen lenne. Kollégiumba nem akar menni, én sem tartom egészségesnek.
Itt jöttem a képbe én... Szeretne beköltözni hozzám, hétköznapokra. Anyukánk azt mondta, hogy felém teljes a bizalma, ha számomra rendben, nem látná akadályát. Viszont...
4 éve egyedül élek, nagyon élvezem. Örülök, hogy senkihez nem kell alkalmazkodnom, azt csinálhatok, amit csak akarok.
14 lesz akkor, még bőven kamasz. Nem az én gyerekem, de nyilván az én felelősségem is lesz, hogy minden rendben legyen vele. Nem tudom, hogy egyetem és munka mellett mennyire fogok vágyni erre a plusz teherre.
Tehetséges nagyon, tőlem várja a választ, hogy elkezdjem-e a felvételire készülni, gondolkozhat-e ebben. Nem akarom összetörni az álmait. De én is idősödöm, lehet, hogy 1 hónap múlva megismerkedek valakivel, akivel 2 éven belül összeházasodunk és 3 év múlva már gyerekünk lesz... Nem tudom megígérni neki, hogy igen, 4 évig lakhat nálam.
Még azt mondta, hogy esetleg a nagyszüleinkkel beszélne, hogy felváltva hozzák-vigyék, talán heti 1 napot anya is bevállalna. De ez is lutri, mert egyik papánk 75 éves már, ha front van, fájnak a lábai, melegben sem szívesen mozgolódik, délután 2 órát alszik. Hiába nyugdíjasok, nem várhatja tőlük, hogy hajnalban keljenek és induljanak, egész nap malmozzanak itt Pesten, este, próbák után meg menjenek vele haza. Tanulni is képtelenség így, semmi szociális élete nem lesz.
Apukámtól kaptam a lakást, a szüleim elváltak, a húgomnak nem ő az apja.
Az a baj, hogy ezek a "mi lenne, ha" kérdések már nagyon aktuálisak... Én is szeretnék belátható időn belül családot, de hogy ismerkedjek bárkivel, ha még fel sem hívhatom magamhoz? Vagy sokszor van, hogy hozzám jönnek tanulni, készülődni a barátnőim, hogy hívjak ide bárkit hétköznap este, mikor neki már reggel 6-kor ébrednie kell?
Nem 1-2 hónapról van szó, hanem évekről, és ez a bajom, hogy nem ígérhetem meg, hogy igen, itt élhet éveken át.
Most úgy érzem, hogy rajtad múlik valami fontos és ettől megrészegedtél, elnézést, eszembe jut a buszsófőr, aki vár az ajtónyitással, mikor esik az eső, hadd ázzanak. Most rajta múlik valami, a kicsi emberen, az alulfizetetten, a mellőzötten.
Nekem úgy tűnik, hogy egy komoly lány a húgod, és természetesen én igent mondanák.
Ja es mi van ha párodra akadsz 2 hónap múlva, tényleg úgy képzeled el hogy a párod hozzádköltözik, tehát eleve kizárod, hogy neki is lehet lakása, azaz úgy érzed már előre, hogy a párod majd a te lakásodban kell lakjon.
A család erről szól, egymás segítéséről, ilyen helyzetekben. Még neked is szükséged lehet a családod segítségére, betegség, ez az és akkor hú de rosszul fog esni, hogy a húgod hátatfordít, lehet pont a gyerekednek, aki anya nélkül marad!
Kaptál egy lakást... Kaptad, nem megdolgoztál érte.. gondolom a szüleitől...
Más lenne, ha magad vetted volna a saját pénzéből, vagy ha nem a családodtól kaptad volna....
De így...
Képes volnál nézni, hogy bármelyik szülőd, nagyszülőd fuvarozza hetente többször oda-vissza a testvéredet, miközben ott az a lakàs, amit ők vették???!!! Vazze, hogy lehetsz ennyire önző?!
Köszönönd meg inkább.hogy vették a lakást, és nem kel neked is naponta 180km-ről utazgatnod!!!!
Evidens, hogy be kell fogadd!
A felelősség már árnyaltabb kérdés. Az így vagy úgy, a szüleidé 18 éves koráig.
A szüleid felelőssége, hogy megbíznak-e benned, hogy pár évre rád bízzák. Vagy költöznek ők is vele. Pl. Nagyid meg tesó odaköltözik, még főzne is rátok...
Ja hát persze, akkor a pasijaidat nem cipelheted fel bármikor egy-egy dugásra, mert az már kínos lenne... De gondolj bele, ha nem rakták volna alád a nagy semmiérz a lakást, akkor hogy oldanád meg a fene nagy független és kényelmes életed???!!!
Gáz vagy nagyon. Szégyelld magad, egyáltalán felmerül benned mindez!
Mivel nem közös szülőktől van a kecó, így teljesen jogosnak érezheted teljesen magadénak, nem értem a többieket.
Viszont ha szereted a hugodat, és ő szeretne abba a susuba járni, valamint más lehetősége nincs, szerintem engedd meg, hogy odaköltözzön. Sok vizet nem fog zavarni, maximum az elején amikor még nem ismeri a várost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!