Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Húgom hozzám szeretne költözni...

Húgom hozzám szeretne költözni, bennem ellenérzések vannak?

Figyelt kérdés

Budapesten élek és tanulok, kaptam egy lakást, mikor az egyetemre felvettek.

Húgom most kezdi a 8. osztályt, művészeti iskolába szeretne majd továbbmenni, itt van Pesten az, ahová vágyik. A bejárás nem opció, mert 180 kilométerre élnek, minden nap nem hoznák-vinnék, kivitelezhetetlen lenne. Kollégiumba nem akar menni, én sem tartom egészségesnek.

Itt jöttem a képbe én... Szeretne beköltözni hozzám, hétköznapokra. Anyukánk azt mondta, hogy felém teljes a bizalma, ha számomra rendben, nem látná akadályát. Viszont...

4 éve egyedül élek, nagyon élvezem. Örülök, hogy senkihez nem kell alkalmazkodnom, azt csinálhatok, amit csak akarok.

14 lesz akkor, még bőven kamasz. Nem az én gyerekem, de nyilván az én felelősségem is lesz, hogy minden rendben legyen vele. Nem tudom, hogy egyetem és munka mellett mennyire fogok vágyni erre a plusz teherre.

Tehetséges nagyon, tőlem várja a választ, hogy elkezdjem-e a felvételire készülni, gondolkozhat-e ebben. Nem akarom összetörni az álmait. De én is idősödöm, lehet, hogy 1 hónap múlva megismerkedek valakivel, akivel 2 éven belül összeházasodunk és 3 év múlva már gyerekünk lesz... Nem tudom megígérni neki, hogy igen, 4 évig lakhat nálam.

Még azt mondta, hogy esetleg a nagyszüleinkkel beszélne, hogy felváltva hozzák-vigyék, talán heti 1 napot anya is bevállalna. De ez is lutri, mert egyik papánk 75 éves már, ha front van, fájnak a lábai, melegben sem szívesen mozgolódik, délután 2 órát alszik. Hiába nyugdíjasok, nem várhatja tőlük, hogy hajnalban keljenek és induljanak, egész nap malmozzanak itt Pesten, este, próbák után meg menjenek vele haza. Tanulni is képtelenség így, semmi szociális élete nem lesz.

aug. 29. 10:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
32%

Mondd meg nekik, hogy a kishercegnő apukája vegyen neki egy saját lakást!

Ja meg a saját álmait ne másokon keresztül akarja megvalósítani!

Egyébként jó nagy bunkó parasztok voltak, hogy ezt egyáltalán volt képük felhozni. Arra nem gondolnak, hogy ha akarnál valakit a SAJÁT lakásodba, akkor pénzért már kiadtad volna?? Nem ingyen, más ivadékának, akiért ráadásul még felelősséget is kell vállalnod, a pesztrálást meg minimum elfogja várni.

aug. 29. 13:19
 42/70 anonim ***** válasza:
100%
Egy felnőttnél is meggondolnám, de egy gyereket tuti nem vennék a nyakamba. Ha nem úgy tanul, vagy csavarogni akar stb akkor te leszel elővéve, meg neked kellene rendezni, fegyelmezni...hát kössz
aug. 29. 14:07
 43/70 anonim ***** válasza:
100%
Azt kifelejtettem hogy a koli lehet jót tenne neki, egy kis önállóság miatt is. Nem mind élhetetlen meg lepukkant. Én csak egyetemiről tudok beszámolni, de volt külön tanulószoba, meg gépszoba, szóval lehetett csendben tanulni, nem zavart senki.
aug. 29. 14:11
 44/70 A kérdező kommentje:

Mondtam neki már a kollégiumot, mint ötlet. Azzal is érveltem, hogy mivel ez nem sima középiskola, szakmai szempontból is lehetne rá jó hatással, olyanokkal lakna együtt, akiknek ugyanaz az érdeklődése, mint neki.

De nem akar koliba menni, mert nem ehhez szokott. Otthon kb. egy saját emelete van, külön fürdőszobája van, nappalija, hálószobája. Anyáék azt az elvet vallják, hogy amíg az átlaga rendben van és nincs rá panasz, nem szólnak semmiért.

aug. 29. 14:17
 45/70 anonim ***** válasza:
100%
A koli kicsit hozzászoktatná az élethez. Látszik, hogy te már megszoktad az egyedüllétet, hogy egyedül tartod el magad, stb. Neki is kéne egy kis önállóság, kezdhetné ezzel. Persze gondolom nem akarjátok rá erőszakolni, én se ezért mondom.
aug. 29. 14:24
 46/70 anonim ***** válasza:
86%
Akkor oldják meg az anyjáék,ha ennyire el van kapatva, de ne te pesztrálj egy 14 évest.
aug. 29. 14:24
 47/70 anonim ***** válasza:
69%

Hát majd eldönti Emelet Hercegnő, hogy művészeti iskola és kollégium, vagy emelet és helyi gimnázium. Nálad se lenne saját emelete.

Fiú vagy vagy lány?

aug. 29. 14:28
 48/70 anonim ***** válasza:
100%
Én is 15 évesen kerültem koliba. Én is hanyag voltam, takarítani csak akkor kezdtem neki ha anyám előtte leordított rendesen. Valahogy a bentlakás megtanított, hogy ne hagyjam szét a cuccaimat, közösségben hogy viselkedünk, ágyat minden reggel megvessük stb... ott ha nem úgy viselkedtél a nevelő megvonta a kimenőt szóval be kellett törjön. Nem bánom 1 percét se. Ha meg nem akarod hogy hozzádköltözzön azt mondd meg anyukádnak.
aug. 29. 14:29
 49/70 anonim ***** válasza:
92%
Normális szülőnek eszébe sem jut hogy a másik gyerekére sózza az egyiket. Tiniről beszélünk akinek azért figyelni kell a tanulására, hogy merre megy, nem e kólán meg chipsen él egész nap, kikkel haverkodik..ez a szülő dolga. Meg mi van ha a kérdező elmenne este valahova? Ha egyedül hagyja és a kisasszony gondol egyet és elcsámborog , mi lesz? Egy testvért nem vesz annyira komolyan mint a szüleit. Ha törtenik vele valami a kérdező felelőssége.
aug. 29. 14:39
 50/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért vergődsz ezen a dolgon: nem akarod, hogy nálad lakjon. Ez teljesen érthető. Ő meg egy luxusban élő, elkényeztett kislány, akinek a se.gge is fényesre van nyalva, nyilván nem fog beköltözni egy kollégiumba, ahol másról se szól az élet, csak alkalmazkodásról, és a tizede sincs meg annak a luxusnak, amibe beleszületett. Ezek szerint annyira nem akarja az iskolát, hogy a kényelmét feladja. A távolság miatt bejárni nem lehet. Akkor úgy vélem, ennyi volt, majd megy egyetemre olyan helyre, ahol kibontakozhat, addig meg beéri a helyi gimivel...

Anyádéktól viszont nem korrekt, hogy a nyakadba varrják a felelősséget, hogy te mondd a szemébe, hogy nem veszed a nyakdaba, ezzel megalapozva a kettőtök közötti konfliktust. Meccseld le velük, hogy növesszenek tököt , és mondjanak nemet a hercegnőnek, mert az ő dolguk, ahogy a nevelése is még vagy 4 évig.

aug. 29. 14:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!