Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudom leküzdeni az...

Hogyan tudom leküzdeni az ellenérzésemet a párom gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Van a férjemnek egy kamasz gyereke, akit én még nem ismerek, mert ő, az apja igyekezete ellenére nem akart az apjához jönni. Sosem éltek együtt, egy nagyon rövid kapcsolatból született. Nem értettük mégsem, mi az oka ennek, mert korábban sokat volt az apjával. Mikor pénzre volt szüksége, telefonált, de ennyi. Hiába hívtuk ünnepekkor, nyaralni, mindig megígérte, aztán az utolsó pillanatban volt valami kifogás. A férjem egy kedves, gondoskodó ember, az én gyerekem imádja. Nagyon fájt neki ez az elzárkózás, nekem pedig rossz volt ezt látnom. Sokáig biztattam a kapcsolatfelvételre, de egy idő után úgy éreztem, én ezzel már nem foglalkozom, mert sok csalódást okozott nekünk, hogy vártuk, készültünk. A szeretetteljes érzésem megszűnt a gyerek iránt, semleges lett, majd inkább negatív, hogy a pénz miatt megtalálta mindig az apját, amúgy meg magasról tett rá. Sokáig mentegettem, hogy kamasz, meg talán az anyja nem engedi, de megkérgesedtem iránta mostanra. Tudom, nem szabadna így éreznem. Most viszont ő szólt, hogy jönne vasárnap. Lehet, hogy megint semmi nem lesz belőle, de mégis, ha igen, félek hogy nem fogom tudni leplezni a negatív érzéseimet, nem fogok tudni elfogadó, kedves, barátságos lenni. És ha észrevenné rajtam, akkor utólag utálnám magam, hogy egy undok hülye pitsa voltam. És nem akarok a férjemnek sem rossz érzést okozni azzal, hogy bunkón viselkedem a gyerekével.

Segítenétek ebben, legyetek szívesek, hogy helyre tudjam ezt tenni magamban. Félek nagyon a találkozástól, magam miatt. Köszönöm előre is.

2023. okt. 13. 14:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Legyél semleges tartózkodó ne bunkó.Valószínű újból csak egy köteg pénz kell neki semmi más.Azután a következő ATM látogatásig nem látjátok.A kérdés az apa meddig tűri ezt.Vagy ha közös kasszám vagytok mikor lessz ebből neked eleged.Ne aggódj ez örökre így marad.Javaslom a külön kasszát akkor nem tud idegesíteni.
2023. okt. 13. 14:41
 2/12 anonim ***** válasza:
16%
Nem is ismered a gyereket, így nincs mit utálni rajta. Az apja se nagyon küzdhetett érte, hogy találkozzanak, ha eddig nem sikerült.
2023. okt. 13. 14:53
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

2-es: láthatólag a szövegértés nem az erösséged, nem fogtál fel semmit abból, amit a kérdezö írt, de okoskodni, kötözködni tudsz!

Kérdezö: saját tapasztalat alapján elképzelhetönek tartom, hogy a gyerek eddig nagyon téves infókat kapott az apjával (meg esetleg veled is) kapcsolatban, ezért volt ilyen, most meg esetleg más forrásból megtudta az igazat azzal kapcsolatban, ami miatt eddig problémája volt az apjával szemben.

Ha most önként jelentkezett, adj neki egy esélyt, nem kell körülugrálni, de ne is legyél ellenséges, ha úgy érzed, hogy nehéz, akkor hagyd öket inkább kettesben , mondván, hogy neked meg kell valamit sürgösen csinálni, elnézést kérsz, hogy nem tudsz vele maradni. Ha tényleg valami ilyesmi van a háttérben, eleve jobb, ha ök ketten tudják tisztázni.

A párod meg csak mérsékelten adjon neki pénzt, akkor kiderül, csak az mozgatja vagy valami más.

2023. okt. 13. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
28%
Fogadd meg #1 tanácsát. Nem kell, hogy bármilyen érzelmeid legyenek, hiszen nem ismered, soha nem éltetek együtt.
2023. okt. 13. 15:13
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

De fogsz tudni, mert akarsz, mert szereted a férjedet!

Azt a gondolatot felejtsd el, hogy "nem szabadna így éreznem"! Ilyen nincs! Mindent szabad érezni, az érzéseidnek nem vagy ura, azok jönnek, nem kérdezik, hogy jöhetnek-e. Hogy hogy viselkedsz, miután észlelted az érzést, az már a te döntésed. De szabad haragudni, szabad kételkedni, mért ne lenne szabad?

2023. okt. 13. 15:37
 6/12 anonim ***** válasza:
15%

3!

Saját tapasztalat alapján nem a gyerekkel van a probléma, hanem az apával. Az enyém se nagyon terpert anno az új asszony mellől, hogy legyen valami kapcsolatunk. Asszonyka meg ismeretlenül is utált, pedig én mégcsak pénzt se kértem tőle soha. Mondjuk mást sem.

2023. okt. 13. 15:55
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

Fogadd meg a 3-as tanácsát.

Ne törődj a múlttal. A fiú biztos csk negatívumokat hallott az apjától. Lehet, hogy azért mondta le az utolsó pillanatban a találkozást, mert az anyja megtiltotta, netán zsarolta is (nem ad neki pénzt, ruhát...).

Vegyél erőt magadon, viselkedj, fogadd őt normálisan. Fog ez sikerülni, érzem a leveledből.

2023. okt. 13. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
98%
Úristen, de aranyos vagy, kérdező! Örülhet a férjed, hogy ilyen szerető felesége van. Szerintem az adott pillanatban is ilyen leszel, hiszen eddig is figyeltél a boldogságára, és hogy azt add, amire szüksége van. Szóval csak azt tudom tanácsolni, nyugodj meg, és légy nyitott. Valami oka biztosan van, hogy nem megy a gyerek, és ez ki fog derülni.
2023. okt. 13. 15:59
 9/12 anonim ***** válasza:
59%

en ertelek.

Es most se fog elmenni.

2023. okt. 13. 18:49
 10/12 anonim ***** válasza:
10%
Mondjuk viselkedj felnöttként és toleráld.
2023. okt. 13. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!