Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 50 milliós forint, lakásvásárl...

50 milliós forint, lakásvásárlás itthon vagy külföldön szerencsét próbálni? Hogy mondjam meg a családomnak?

Figyelt kérdés

Diplomaosztómra kaptam az összeget, szüleimtől nagyszüleimtől közösen. Lakásvásárlásra, berendezésre. Viszont... Sosem találtam itthon a helyem, nem érzem, hogy ide tartoznék. A legjobb barátaim mind külföldiek, párkapcsolatom nincs, szüleimmel, családommal is olyan "tessék-lássék" a kapcsolatom.

Egyik barátom mondta, hogy ha neki valaki ennyi pénzt adna, azonnal venne valahová egy csak oda szóló repülőjegyet és haza sem jönne, főleg az én helyzetemben... Kérdeztem, hogy mert milyen az én helyzetem? Mondta, hogy igazából engem senki és semmi nem köt ide, bárhol a világban elboldogulnék a nyelvtudásommal és ha nem akarok csak úgy belevágni, kimehetnék valahová Erasmussal 1-2 félévre és ott lenne az egyetem, mint védőháló, ha mégsem sikerülne (mesterképzést kezdem most). Vagy, ami még eszembe jutott, hogy nem kezdeném el a mestert most, hanem jövőre jelentkeznék egy külföldi egyetemre, addig csak dolgoznék itthon.

Az tény és való, hogy az időm nagyobb részében egyedül vagyok, de mindenki, család, barátok elérhető közelségben vannak. Félek, hogy kint nagyon magamra maradnék, de közben ott van az is, hogy lassan már mindenhol jobb, mint Magyarországon... És nem hiszem, hogy a közeli jövőben ekkora összeg kerül hozzám. Viszont ott van az is, hogy a szüleimnek én vagyok az egyetlen gyereke, a nagyszüleimnek sincs más unokája. Közöljem, hogy köszi a pénzt, én léptem innen?

aug. 24. 10:05
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl van lakásom, de lassan tízéve külföldön élek. Sohasem tervezek hazaköltözni, mert itt alapvetően jó kiegyensúlyozott az életem.

Örülnék, hogyha eladhatnám a lakást, mert jól jönne a pénz, de a másik tulaj nem kompromisszumképes.

Megjegyzem, ő sem él ott, sőt, amióta megörököltük a házat, rá nem nézett, de "eladni apánk házát, azt nem". :D Mert "az eszmei érték". Ok...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha kiköltözöl ÉS ott is maradsz, mint nagyon sokan, akkor a magyarországi lakás fixen nem kell majd, szóval feleselges beleölni még 20 misit is.

aug. 25. 08:26
 42/53 A kérdező kommentje:

Miért adnám vissza nekik a pénzt?

Egyetlen gyerek/unoka vagyok, úgyis én örökölök majd mindent. Nem a számlákra félretett pénzből rakták össze nekem ezt az összeget, elhihetitek. Az pedig nem az én hibám, hogy egy rideg, érzelemmentes családom van.

aug. 25. 09:06
 43/53 anonim ***** válasza:
84%

Érzelemmentesen összedobtak neked 50 milliót zsenge fiatal korodra, hogy lakást vehess és ne kelljen hitelekbe verni magad.

Neked meg felcsillant a szemed a sok lóvé láttán és beindultak a fogaskerekek...

aug. 25. 09:36
 44/53 A kérdező kommentje:
Azért nagyon nem kellett ehhez megerőltetni magukat, megnyugodhatsz.
aug. 25. 11:17
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire lenézed őket, a pénzüket miért nem?
aug. 25. 13:04
 46/53 A kérdező kommentje:
Ez nem lenézés, de nem fogok sztárolni olyan embereket, akik tönkretették a gyerekkoromat. Továbbá, mindenki pénzből él, nem fogom a felnőtt koromat is tönkrevágni azzal, hogy 0 Ft-tal kezdem az életet.
aug. 25. 15:09
 47/53 anonim ***** válasza:
75%

Hülye vagy. Te nem 0 ft-al kezded az életed. Most dobtak össze neked 50 millát. Lakásra. Meg sem érdemled.

De akkor legalább vegyél egy lakást, add ki, a bevételből van pénzed. Plusz a munkádból. Mert gondolom azért szándékozol dolgozni.

aug. 25. 15:25
 48/53 anonim ***** válasza:
94%

#46: Legalább már tudjuk, hogy nem egyoldalú a dolog, neked is legalább ugyanakkora baj van a fejedben, mint az övékben.

De visszatérve az eredeti kérdésre, ha ezt egy ilyen "lesz/rom őket, csak a pénzüket szívom el" helyzetben sem tudod felvállalni a döntésed, akkor a világ megesz téged egyedül, távol mindentől

aug. 25. 15:37
 49/53 A kérdező kommentje:
Miért, ha visszautasítanám ezt a pénzt, mennyivel kezdeném szerinted? :)
aug. 25. 16:34
 50/53 anonim ***** válasza:
80%
Külföldön elkezdeni egy uj eletet. En sem kötödtem Magyarorszaghoz, 23 evesen elhagytam az orszagot. Ennel jobbat nem is tehettem volna. A te eleted eljed, ahogy te szeretned, a szülöktöl, nagyszülöktöl függetlenül. Ezt az összeget ök a lakasra szantak, azonban, ha nem elszorod, hanem okos dolgokra hasznalod fel- pl. egy uj elet kezdese pl. Svajcban- akkor minden rendben. Egy fontos- ha külföldre mesz, ott szerezz valami diplomat, ne Magyarorszagon.
aug. 26. 07:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!