Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 50 milliós forint, lakásvásárl...

50 milliós forint, lakásvásárlás itthon vagy külföldön szerencsét próbálni? Hogy mondjam meg a családomnak?

Figyelt kérdés

Diplomaosztómra kaptam az összeget, szüleimtől nagyszüleimtől közösen. Lakásvásárlásra, berendezésre. Viszont... Sosem találtam itthon a helyem, nem érzem, hogy ide tartoznék. A legjobb barátaim mind külföldiek, párkapcsolatom nincs, szüleimmel, családommal is olyan "tessék-lássék" a kapcsolatom.

Egyik barátom mondta, hogy ha neki valaki ennyi pénzt adna, azonnal venne valahová egy csak oda szóló repülőjegyet és haza sem jönne, főleg az én helyzetemben... Kérdeztem, hogy mert milyen az én helyzetem? Mondta, hogy igazából engem senki és semmi nem köt ide, bárhol a világban elboldogulnék a nyelvtudásommal és ha nem akarok csak úgy belevágni, kimehetnék valahová Erasmussal 1-2 félévre és ott lenne az egyetem, mint védőháló, ha mégsem sikerülne (mesterképzést kezdem most). Vagy, ami még eszembe jutott, hogy nem kezdeném el a mestert most, hanem jövőre jelentkeznék egy külföldi egyetemre, addig csak dolgoznék itthon.

Az tény és való, hogy az időm nagyobb részében egyedül vagyok, de mindenki, család, barátok elérhető közelségben vannak. Félek, hogy kint nagyon magamra maradnék, de közben ott van az is, hogy lassan már mindenhol jobb, mint Magyarországon... És nem hiszem, hogy a közeli jövőben ekkora összeg kerül hozzám. Viszont ott van az is, hogy a szüleimnek én vagyok az egyetlen gyereke, a nagyszüleimnek sincs más unokája. Közöljem, hogy köszi a pénzt, én léptem innen?

aug. 24. 10:05
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben vásárolnék egy lakást, olyat, ami nagyobb városban, valamilyen egyetem közelében fekszik, és kiadnám.

A pénz egy részét félretenném.

aug. 24. 12:31
 22/53 anonim ***** válasza:
62%
Ha volt felesleges 50 milla a családban, akkor van ott több is, ha netán elvernéd. Egyke gyerekkén úgyis te örökölsz mindent.
aug. 24. 12:32
 23/53 anonim ***** válasza:
90%

Biztos, hogy nem a "külföldi álmokra" tenném félre a pénzt, hidd el, olyan gyorsan el tud párologni 50M forint, hogy csak pislogsz majd... Tisztán összerakni viszont baromira nem egyszerű egy ekkora összeget.

Vegyél egy kicsi, központi helyen lévő kecót Bp-n, az mindig érték és mindig kiadható. A maradék (valószínűsíthetően nem túl sok) pénz nagyobb részét fektesd be, 1-2 milliót pedig hagyj meg magadnak a külföldi szerencseperóbáláshoz. Ez az összeg, plusz a lakáskiadásból származó havi ~200ezer már segítség lesz a kinti életedben. Ha nagyon bejön a kinti lét, pár év múlva eladhatod a bp-i lakást és beforgathatod az összeget akár egy ottani ingatlanba is.

aug. 24. 13:25
 24/53 anonim ***** válasza:
73%

Tekintve, hogy KIFEJEZETTEN lakásvásárlásra és az ahhoz kapcsolódó dolgokra kaptad a pénzt, már a kérdést sem értem.

Teljesen alapvető, hogy arra költsd a pénzt, amire szánták, és nem másra.

aug. 24. 13:45
 25/53 anonim ***** válasza:
72%
Kérdezd meg anyádékat, hogy mire adták a pénzt? Nem lenne-e gond, ha külföldre költöznél belőle, vagy arra gondoltak, hogy a közelükben vegyél lakást? Lehet én se örülnék, ha adnék a gyerekemnek 50 millát, aztán lelépne, ráadásul nemhogy a közelemből, hanem az országból is, aztán max évente kétszer látnám. Szóval ezt jobb lenne tisztázni.
aug. 24. 13:52
 26/53 A kérdező kommentje:
Azért kaptam arra, mert amúgy már megvan mindenem.
aug. 24. 13:52
 27/53 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon jó, akkor vegyél belőle lakást.

Nem is értem a kérdést.

aug. 24. 14:07
 28/53 anonim ***** válasza:
35%
Külföldön is vehetsz lakást.
aug. 24. 14:19
 29/53 anonim ***** válasza:
88%
Azt mondod, nem valószínű, hogy kerül ennyi pénz hozzád hamarosan? :D Tisztázzuk légyszi a tényállást: Te mióta dolgozol? Mennyi munkatapasztalatod van? Milliós fizetésed van, vagy átlagbér, vagy szerinted honnan kerülnek random az emberekhez 50 milliók? Miért gondolod, hogy azért mert nyelvtudásod van, tuti jól megélnél külfüldön? Ha leírtál volna konkrétumot, valami piacképes tudással, akkor arra azt lehet mondani hogy felnőtt összeszedett terv. Annyira álmodozó a hangvételed, nagyon könnyen veszed, hogy a szüleid megdobnak milliókkal, és nem szeretnéd befektetni, inkább felélni más országban. Szerintem nem reális, hogy csak random nekivágj a világnak azzal a pénzzel, amit szeretettel a lakhatásod megkezdésére adtak neked. Mármint, lehet, de azért ülj le, és beszéld meg velük, akár azt, hogy te külföldön szeretnél körülnézni a következő években, mit gondolnak róla, mármint legalább ne veszítsd el a támogatásukat, hogy meglépsz a pénzükkel. Vagy beszéltél már nekik erről? De ettől függetlenül vehetnél Budapesten egy ingatlant, az biztos befektetés, kiadhatod jópénzért, és ha tényleg piacképes szaktudásod van, azzal még mindig mehetsz nyugatra, és ha megvetetted a lábadat, még el is adhatod a lakást. De semmi konkrét terv nélkül elherdálni a pénzt felesleges. Erasmusra elmehetsz persze, és találhatsz munkát külföldön, csak találd ki ezt jobban, és lehet a legjobb, ha nem fogod a pénzt, hanem most egyelőre vásárolsz egy lakást, aztán azt még el lehet adni.
aug. 24. 14:19
 30/53 anonim ***** válasza:
30%
Eloszor is azt kene eldonteni, hogy veglegesen akarsz-e kulfoldre koltozni, melyik orszagba, ott mik a lehetosegek es milyen az eletstilus. Sok orszag sok egyetemen csak a helyi kepzest fogadjak el, kulon vizsgak kellenek. Skocia a Brexit miatt nem lehetetlen, de nehezitett palya sajnos.
aug. 24. 14:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!