Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 50 milliós forint, lakásvásárl...

50 milliós forint, lakásvásárlás itthon vagy külföldön szerencsét próbálni? Hogy mondjam meg a családomnak?

Figyelt kérdés

Diplomaosztómra kaptam az összeget, szüleimtől nagyszüleimtől közösen. Lakásvásárlásra, berendezésre. Viszont... Sosem találtam itthon a helyem, nem érzem, hogy ide tartoznék. A legjobb barátaim mind külföldiek, párkapcsolatom nincs, szüleimmel, családommal is olyan "tessék-lássék" a kapcsolatom.

Egyik barátom mondta, hogy ha neki valaki ennyi pénzt adna, azonnal venne valahová egy csak oda szóló repülőjegyet és haza sem jönne, főleg az én helyzetemben... Kérdeztem, hogy mert milyen az én helyzetem? Mondta, hogy igazából engem senki és semmi nem köt ide, bárhol a világban elboldogulnék a nyelvtudásommal és ha nem akarok csak úgy belevágni, kimehetnék valahová Erasmussal 1-2 félévre és ott lenne az egyetem, mint védőháló, ha mégsem sikerülne (mesterképzést kezdem most). Vagy, ami még eszembe jutott, hogy nem kezdeném el a mestert most, hanem jövőre jelentkeznék egy külföldi egyetemre, addig csak dolgoznék itthon.

Az tény és való, hogy az időm nagyobb részében egyedül vagyok, de mindenki, család, barátok elérhető közelségben vannak. Félek, hogy kint nagyon magamra maradnék, de közben ott van az is, hogy lassan már mindenhol jobb, mint Magyarországon... És nem hiszem, hogy a közeli jövőben ekkora összeg kerül hozzám. Viszont ott van az is, hogy a szüleimnek én vagyok az egyetlen gyereke, a nagyszüleimnek sincs más unokája. Közöljem, hogy köszi a pénzt, én léptem innen?

aug. 24. 10:05
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
98%

Nem egyszerű döntés. Én vennék Magyarországon egy lakást, olyan helyen, ahol jól kiadható és értéknövelő. Sok ilyen van, főleg egyetemek környékén nagyobb városokban.

Kiadnám, az ellenőrzéssel megbíznék egy irodát és én kimennék külföldre megvalósítani az álmaimat.

Ha végképp szükséges, haza tudsz jönni, de az álmaidról sem kell lemondani.

aug. 24. 10:15
 2/53 anonim ***** válasza:
92%

Nekem nagyon jó a kapcsolatom anyummal és mamámmal. Éltem egy évet külföldön. Hazajöttem. Nekem annyira fontosak, hogy nem mennék ki. Így is Pesten lakok, de kéthetente hazamegyek hozzájuk pár napra.

Nyilván nem könnyű dönteni, mérlegelni kell mi a fontos neked. Utazgatni így is tudsz. Ennyi pénzzel itthon is szerencsésnek mondható vagy. Magyarország nyilván nem jó hely, de máshol is vannak gondok.

aug. 24. 10:16
 3/53 anonim ***** válasza:
90%

Hol csináltad az alapot?

Amit hiányolok, hogy pont nulla célod, terved, elképzelésed van.

Mi akarsz lenni?

Az hol a legjobb?

Stb.

Amúgy az 50 milla nekem nem azt mondja, hogy nem kötődnek hozzád.

aug. 24. 10:23
 4/53 A kérdező kommentje:

Az, hogy nem érzem magam jól itthon, a körülményeknek köszönhető.

Szüleim házassága 15 éve romokban, úgy nőttem fel, hogy anya és apa nemhogy külön szobában, de külön emeleten is alszik. Családi nyaralás nálunk úgy nézett ki, hogy együtt mentünk, aztán a szállodában külön szobát vettek ki. Állandó háborúban nőttem fel, sosem volt egy békés karácsonyunk, vagy boldog szülinapozásunk.

A legjobb barátnőimmel a kapcsolat az utóbbi 1 évben szakadt meg. Az egyik helyen kisbaba született, másról sem lehet beszélni, csak a gyerekről, két lépést nem lehet tenni nélküle. A másik legjobb barátnőm orvostanhallgató létére összejött egy c_gány fiúval, közel 1 év alatt annyira beleszerelmesedett, hogy még az egyetemen is passziváltatott, hogy "több időt szánhasson a kapcsolatukra". A fiú nem engedi, hogy egyedül találkozzon velem, én meg úgy nem vagyok hajlandó a gondjaimról, titkaimról beszélgetni a legjobb barátnőmmel, hogy a sunyi barátja is ott ül.

Magyarországot sem szeretem, politikától függetlenül. Semmi nincs itt, az az igazság. Ha kirándulni akarok, elmegyek Szlovéniába vagy Ausztriába. Nagyváros, ahol tényleg lehet szórakozni, kikapcsolódni, az egyedül Budapest. Fürdeni lehet menni a Balatonhoz, ami olyan, amilyen... Szóval semmit nem nyújt számomra.

aug. 24. 10:26
 5/53 anonim ***** válasza:
92%

Vegyel jo helyen egy kiadhato lakast 30 milliobol, 10 milliot kossd le akarmibe vagy csak tedd felre . A maradek 10 bol menj ki kulfoldre probald ki milyen az elet aztan vagy bejon vagy nem.

A penzt se herdaltad el , vettel lakast amit ki tudsz adni, hozza a penzt, van hova hazajonnod. Es a szuleiddel is meg tudod ertetni, hogy mivel se kutyad se macskad most elmesz vilagot latni. Majd evi 4x hazajossz.

aug. 24. 10:35
 6/53 anonim ***** válasza:
27%
Hát asszem azzal az 50 millióval téged levittek a béka segge alá mentálisan. Eddig is kiüresedett életed volt, most már annyi célod sincs, mint pl lakásvásárlás, amire össze kéne szedned a pénzt. Kábé nincs miért felkelned reggel. Ez van, neked ezt dobta a gép.
aug. 24. 10:39
 7/53 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy itthon reális cél lenne a lakásvásárlás úgy, hogy egy fiatal szedje rá össze a pénzt... Minden ismerősöm, barátom, barátnőm a szülei segítségével vette/kapta az első lakását, mert képtelenség ma egyedül, segítség nélkül megvásárolni egy lakást itt. Persze, lehet jönni azzal, hogy házasság, hitel, de nem hiszem, hogy ez lenne a biztos alap, mikor ma a házasságok több, mint fele válással végződik. Hitellel meg ne kezdje senki az életet szerintem.
aug. 24. 10:42
 8/53 anonim ***** válasza:
83%

Azt már értem, hogy milyen a szüleiddel a kapcsolat, kb mint nekem :D a családi ünnep = vita

:D

Arra viszont nem válaszoltál, hogy mi akarsz lenni?

Valami terv?

Barátnő 1 úgy tűnik főállású anya lesz, barátnő 2 a rosszlányokon végzi valszeg.

Te? Mit tervezel? Valami elképzelés?

aug. 24. 10:42
 9/53 A kérdező kommentje:
A Corvinuson végeztem, gazdálkodási és menedzsment szakon, Marketing mesterképzést kezdek majd. Jelenleg egy itthoni cég PR részlegén dolgozom, szeretem, de más is érdekelne a jövőben, nem ragaszkodom ehhez. Én nagyon a lakberendezés, interior design vonalon indultam volna el érettségi után, de sajnos hallgattam a szüleimre, akik szerint abból nem élhetek meg, legyen egy használható diplomám először, utána majd csinálhatok nevenincs képzéseket, ha van kedvem.
aug. 24. 10:49
 10/53 anonim ***** válasza:
82%
Azért a külföld sem csupa rózsaszín kislányom, vannak szar emberek és olyan helyek amiket érdemes messzire elkerülni... viszont 1 próbát megérhet, de nem árt némi tervet (sőt többet) készíteni, és főleg nem az összes pénzt hamar elszórni. Olyan helyre menj, ami több szempontból jónak tűnik.
aug. 24. 10:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!