50 milliós forint, lakásvásárlás itthon vagy külföldön szerencsét próbálni? Hogy mondjam meg a családomnak?
Diplomaosztómra kaptam az összeget, szüleimtől nagyszüleimtől közösen. Lakásvásárlásra, berendezésre. Viszont... Sosem találtam itthon a helyem, nem érzem, hogy ide tartoznék. A legjobb barátaim mind külföldiek, párkapcsolatom nincs, szüleimmel, családommal is olyan "tessék-lássék" a kapcsolatom.
Egyik barátom mondta, hogy ha neki valaki ennyi pénzt adna, azonnal venne valahová egy csak oda szóló repülőjegyet és haza sem jönne, főleg az én helyzetemben... Kérdeztem, hogy mert milyen az én helyzetem? Mondta, hogy igazából engem senki és semmi nem köt ide, bárhol a világban elboldogulnék a nyelvtudásommal és ha nem akarok csak úgy belevágni, kimehetnék valahová Erasmussal 1-2 félévre és ott lenne az egyetem, mint védőháló, ha mégsem sikerülne (mesterképzést kezdem most). Vagy, ami még eszembe jutott, hogy nem kezdeném el a mestert most, hanem jövőre jelentkeznék egy külföldi egyetemre, addig csak dolgoznék itthon.
Az tény és való, hogy az időm nagyobb részében egyedül vagyok, de mindenki, család, barátok elérhető közelségben vannak. Félek, hogy kint nagyon magamra maradnék, de közben ott van az is, hogy lassan már mindenhol jobb, mint Magyarországon... És nem hiszem, hogy a közeli jövőben ekkora összeg kerül hozzám. Viszont ott van az is, hogy a szüleimnek én vagyok az egyetlen gyereke, a nagyszüleimnek sincs más unokája. Közöljem, hogy köszi a pénzt, én léptem innen?
Keres szakmádba külföldön munkát csak döntsd El hova szeretnél menni ausztria , németország,skocia,stb
AZ meg késöbb is eldöntheted hogy végleg kiköltözöl vagy nem.
Én ismerőst láttam kiköltözni külföldre tapasztalat szerzés címén és vissza se nézett azóta. Spanyol területen a pénzed feléért kapsz 2-3 szobás lakást és ha beszélsz spanyolul, akkor munka is akad, így meglenne mindened.
A családod viszont valószínűleg arra számít, hogy így a közelükben tarthatnak, röghöz kötnek a lakás meg a szívesség miatt. Jól gondold meg, hol és hogyan telepedsz le.
Külföld.
Igazából szerintem az első kérdés az lenne hogy melyik az az ország aminek beszéled a nyelvét.
Igen mondhatod hogy az angolt mindenki megérti és tök jól elvagy Olaszországban vagy Németországban is de jobban megy minden ha legalább minimális (B1 szint) de inkább B2 szinten beszéled a nyelvet. (És ne úgy h jaj már megint németül kell beszélnem emiatt már előre rosszul érzed magad)
Másik:
Melyik ország temperamentuma áll hozzád közel?
Olasz / spanyol amelyik lazábbak vagy német/osztrák ami jobban le van szabályozva és kb mindenre van szabály?
Vagy az északi népek (norvég finn) ahol az emberek kicsit zárkózottabbak?
Harmadrész az időjárást is érdemes átgondolni.
Pl Hollandiában nagyon sokat esik az eső, az északi részen hideg van, a spanyol / olasz / görög régióban meg még melegebb van mint Mo-n.
Igazából már kb 10 000 € körülivel kényelmesen el lehet indulni külföldre.
Remélem tudtam segíteni.
Nem olvastam végig a válaszokat.
Nagyon sok hibát és hülyeséget csináltam az életemben.Ha vissza tudnék menni az időben,kizárólag egyetlen egy dolgot csinálnék vissza.Odaadnám apámnak azt a féllakás árát amit akkor megkaptam.És a lelkére kötném, hogy soha semmilyen körülmények között ne adja ide 2016 előtt.És akkor most lenne lakásom,nem nyögném az albérletet.Mert amikor ilyen sok pénz van az eszelős fiatal kezében annak kb sosincs jó vége.Ha nem történik csoda,te ezt a pénzt úgy eltapsolod,mint a sz@r.És sosem lesz lakásod sem itt sem külföldön.Nekem is világmegváltó ötleteim voltak,aztán szépen lassan elfogyott a pénz.Ez volt életem legnagyobb hibája,pedig sok hülyeséget csináltam.Vegyél lakást 45-ért, add ki albérletbe, a többiből meg utazgass.NE LEGYÉL IDIÓTA,hogy elcs...eszed az 50 millát!!!Egész életedben bánni fogod!
Hogyha a barátod szerint téged senki és semmi nem köt ide, akkor hallgass rá és menj. Majd meglátod milyen lesz idegenben, ahol tényleg senkid sincs.
De előtte legyen benned annyi becsület, hogy azoknak a senkiknek, akik amúgysem kötnek ide és nem jelentenek neked semmit, visszaadod azt az 50 milliót...
Teljesen felesleges lakást venned, amíg nem laksz ott.
Ha pedig kiadod az piszok sok munkával jár.
Mivel tiéd a lakás, ha bármi elromlik, leamortizálja az albérlő, nem fizet, stb, akkor neked kell intézkedned - ergo ha külföldön élsz, repkedhetsz haza, ami nem kevés pénz és idő.
Tudom, unokabátyám csinálta éveken át, aztán inkább eladta a francba a házat.
Az 50 millió a tiéd, arra költöd, amire akarod. A nagyobbik részét fektesd be, hogy jövedelmezzen, a kisebbikből pedig elmehetsz külföldre szerencsét próbálni, de mindig legyen elegednő tartalékod, ha beüt a sz.r
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!