Jogosan várom el apámtól, hogy kifizesse nekem azt a készüléket, amit tönkretett?
Van egy szájzuhanyom, amit ma levert a polcról. Ahol a cső csatlakozik bele, eltörte, nem lehet használni, nem lehet bele fejet rakni. Ilyen alkatrészt cserélni sem lehet, egy egész újat kell venni 40 ezerért.
Anyum mondta, ha nem fizeti ki, ő vesz nekem (elváltak), mert én vettem magamnak a diákmunkás pénzemből. De szerintetek is apámtól lenne fair?
#19 2 évente?
Azta, ezzel nem vágnék fel. Félévente illik elvinni a pici fenekedet.
Ha ennyire baromi igényes vagy, akkor valószínűleg találsz a "kényes" cuccaidnak egy biztonságos helyet, ahol mondjuk senki nem veri le.
Bár gyanítom, ha nem kamu, hogy a "gyönyörű, hófehér fogacskáidon kívül" talán némi agyad is van, ergo el tudod pakolni a cuccaidat egy "biztonságos" helyre, ha tudod, hogy a rokonaid között akad egy-egy ügyetlenebb. Szívesen.
#33 vagy csak azt hiszed. Az ilyen “csodás” sosincs fogkövem emberek általában csak nem veszik észre.
Nekem sem nő sok, csak azért fél év után a belső felszínen picit látható volt, ezért leszedettem. Most meg látni sem lehet, 10 perc alatt végeznek velem. Szóval igen, számít ez a cucc.
Nem attól leszel igényes, ha néha elnézel fogorvoshoz, hanem akkor, ha 2 alkalom között is a maximumot megteszed a tisztítás érdekében.
Hiába hiszik azt sokan, hogy a fogkefe mindent letisztít, fizikailag képtelenség, mert nem érnek be mindenhova a szálai, moss bárhogyan fogat. Olvass utána!
Ergo, de, igényes vagyok, azzal viccelnek velem mindig, hogy colgate reklám vagyok, csak ha már valahogy nem tudsz máshogy belém kötni, mert zavar, hogy megtehettem a diák pénzemből a 40 ezres cuccot, akkor elkezdesz bezzegelni, hogy téged jó esetben 2 évente lát a fogorvos. 🙈 Na de légy csak abban a hitben, hogy a fogkefe mindent kitisztít, és elég fogkőeltávolításkor a mélytisztítás. Nem nekem fog elsorvadni az ínyem 50 éves koromra.
Ami meg a cucc elrakását illeti, igen, abban valóban én hibáztam, a következőt már elzárva tartom. Csak nem hittem, hogy a vastag polcról is képes levágni, ahol bőven volt hely a szélétől. 🥴
#35 és #36 na most buktál le!
Vagy édesanyád beszél butaságokat.
Normális fogorvos fél-egyévente ajánlja. Az íny egészsége érdekében. Miért ne lenne ajánlott? Van, aki 3! havonta jár, mert olyan a nyálösszetétele, hogy minden igyekezete ellenére hamar visszajön. Az ultrahangos eltávolító módszer pedig nem árt a fogaknak már.
Te SZTK-ba jársz? Ott szeretik elsumákolni.
No de majd most biztos megkapom, hogy csak azért szedi a fogkövemet a doki félévente, hogy lehúzza a pénzemet. 🙈
Járni meg azért járok, mert van, hogy te szabad szemmel nem látod, de ők megtisztitják, hogy teljesen sima, szép felülete legyen a fogadnak.
Hupsz, írtad, hogy magánklinika, ahova jársz.
Akkor eléggé lepusztult lehet, ha ott még csiszolják a fogakat. 🥴 Vagy csak megint nagyot akartál mondani.
Várj, idézek:
“A legtöbb felnőtt személy számára javasolt fogkő-eltávolítás 6-12 havonta, mivel ennyi idő is elegendő lehet a jelentős mértékű fogkőképződéshez.”
“Az ultrahangos rezgőmozgás könnyedén és kíméletesen választja le a fogkövet a zománcról, úgy, hogy a zománc közben egyáltalán nem sérül. A rezgések által légbuborékok képződnek, amelyektől a fogkövek leválnak és szétesnek.”
Érdemes elolvasnod az egészet, talán picit tudatosabb leszel szájápolás terén:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!