Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan várom el apámtól,...

Jogosan várom el apámtól, hogy kifizesse nekem azt a készüléket, amit tönkretett?

Figyelt kérdés

Van egy szájzuhanyom, amit ma levert a polcról. Ahol a cső csatlakozik bele, eltörte, nem lehet használni, nem lehet bele fejet rakni. Ilyen alkatrészt cserélni sem lehet, egy egész újat kell venni 40 ezerért.

Anyum mondta, ha nem fizeti ki, ő vesz nekem (elváltak), mert én vettem magamnak a diákmunkás pénzemből. De szerintetek is apámtól lenne fair?

aug. 20. 14:46
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

#19 2 évente?

Azta, ezzel nem vágnék fel. Félévente illik elvinni a pici fenekedet.

aug. 20. 21:38
 32/50 anonim ***** válasza:
38%

Ha ennyire baromi igényes vagy, akkor valószínűleg találsz a "kényes" cuccaidnak egy biztonságos helyet, ahol mondjuk senki nem veri le.

Bár gyanítom, ha nem kamu, hogy a "gyönyörű, hófehér fogacskáidon kívül" talán némi agyad is van, ergo el tudod pakolni a cuccaidat egy "biztonságos" helyre, ha tudod, hogy a rokonaid között akad egy-egy ügyetlenebb. Szívesen.

aug. 20. 21:46
 33/50 anonim ***** válasza:
22%
És igen, 2 évente, mert én normálisan ápolom a fogaimat, ezért nem nőnek rá fogkő hegyek, még 40 ropis "faxnaksincsszükségerá" fogzuhany nélkül sem. Amúgy eddig egyszer kellett leszedni a fogkövemet a 37 évem alatt, pedig nincs fogzuhanyom.
aug. 20. 21:50
 34/50 A kérdező kommentje:

#33 vagy csak azt hiszed. Az ilyen “csodás” sosincs fogkövem emberek általában csak nem veszik észre.

Nekem sem nő sok, csak azért fél év után a belső felszínen picit látható volt, ezért leszedettem. Most meg látni sem lehet, 10 perc alatt végeznek velem. Szóval igen, számít ez a cucc.

Nem attól leszel igényes, ha néha elnézel fogorvoshoz, hanem akkor, ha 2 alkalom között is a maximumot megteszed a tisztítás érdekében.

Hiába hiszik azt sokan, hogy a fogkefe mindent letisztít, fizikailag képtelenség, mert nem érnek be mindenhova a szálai, moss bárhogyan fogat. Olvass utána!

Ergo, de, igényes vagyok, azzal viccelnek velem mindig, hogy colgate reklám vagyok, csak ha már valahogy nem tudsz máshogy belém kötni, mert zavar, hogy megtehettem a diák pénzemből a 40 ezres cuccot, akkor elkezdesz bezzegelni, hogy téged jó esetben 2 évente lát a fogorvos. 🙈 Na de légy csak abban a hitben, hogy a fogkefe mindent kitisztít, és elég fogkőeltávolításkor a mélytisztítás. Nem nekem fog elsorvadni az ínyem 50 éves koromra.

Ami meg a cucc elrakását illeti, igen, abban valóban én hibáztam, a következőt már elzárva tartom. Csak nem hittem, hogy a vastag polcról is képes levágni, ahol bőven volt hely a szélétől. 🥴

aug. 20. 21:56
 35/50 anonim ***** válasza:
42%
Most nagyon mellényúltál kispajtás, ugyanis édesanyám fogorvosi asszisztens egy magánklinikán (ergo akkor megyek ingyen, amikor akarok). A sok csiszolástól meg baromira lekopik majd a "gyönyörű" fogzománcod, aztán rendelheted a protkót, mikor kihullik az összes szépséges, hófehér fogacskád. 😊
aug. 20. 22:14
 36/50 anonim ***** válasza:
58%
U.i.: Normális fogorvos el sem vállalja, hogy neked ilyen gyakran leszedi (az állítólag nem létező, de akkor minek mész???) fogkövedet.
aug. 20. 22:17
 37/50 A kérdező kommentje:

#35 és #36 na most buktál le!

Vagy édesanyád beszél butaságokat.

Normális fogorvos fél-egyévente ajánlja. Az íny egészsége érdekében. Miért ne lenne ajánlott? Van, aki 3! havonta jár, mert olyan a nyálösszetétele, hogy minden igyekezete ellenére hamar visszajön. Az ultrahangos eltávolító módszer pedig nem árt a fogaknak már.

Te SZTK-ba jársz? Ott szeretik elsumákolni.

No de majd most biztos megkapom, hogy csak azért szedi a fogkövemet a doki félévente, hogy lehúzza a pénzemet. 🙈

Járni meg azért járok, mert van, hogy te szabad szemmel nem látod, de ők megtisztitják, hogy teljesen sima, szép felülete legyen a fogadnak.

aug. 20. 22:39
 38/50 A kérdező kommentje:

Hupsz, írtad, hogy magánklinika, ahova jársz.

Akkor eléggé lepusztult lehet, ha ott még csiszolják a fogakat. 🥴 Vagy csak megint nagyot akartál mondani.

aug. 20. 22:41
 39/50 A kérdező kommentje:

Várj, idézek:

“A legtöbb felnőtt személy számára javasolt fogkő-eltávolítás 6-12 havonta, mivel ennyi idő is elegendő lehet a jelentős mértékű fogkőképződéshez.”

“Az ultrahangos rezgőmozgás könnyedén és kíméletesen választja le a fogkövet a zománcról, úgy, hogy a zománc közben egyáltalán nem sérül. A rezgések által légbuborékok képződnek, amelyektől a fogkövek leválnak és szétesnek.”

Érdemes elolvasnod az egészet, talán picit tudatosabb leszel szájápolás terén:

[link]

aug. 20. 22:45
 40/50 anonim ***** válasza:
29%
Hát nekem utoljára 4 éve szedték le a fogkövemet, akkor voltam 26, akkor csinálták életemben először, és azt mondta a fogorvos, hogy alig volt, de azt a keveset leszedte. Most másik fogorvosom lett, és mondtam hogy utoljára 4 éve volt fogkőeltávolítás, és azt mondta hogy nincs rá szükség, mert nincs fogkövem :D Pedig nem használok én se ilyen hülyeségeket, csak fogkefe-fogkrém.
aug. 20. 23:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!