Akinek idősek otthonában van a szülője válaszolna?
Figyelt kérdés
Apukám meghalt fél éve. Azt mondta anyukám, hogy ő idősek otthonába szeretne menni. Sajnos nagyon kevés a nyugdíja, 130 ezer. A 3 ágyas szoba 220 ezer jelenleg, plusz a gyógyszerek. Én nem tudom kisegíteni, mert én sem keresek sokat meg 2 iskolás gyerekem van. Nincs testvérem se, hogy legalább felesben fizetnénk. Ilyenkor csak az a megoldás, hogy eladja a házat anyukám és abból fizeti, ugye? Tartaléka sincs, temetésre ment el. Ha eladja a házat én attól az apai részt megkapom, mert így már fele ház az enyém apukám után jött már a végzés? 20 millióra lett felértékelve egyébként a ház. Sajnos az sem opció, hogy hozzánk költözik, mert így is mindenbe beleszól, pedig ez lenne a vágya. Egyébként még bírja magát, csak nem szeretne egyedül élni.2024. júl. 18. 09:20
71/76 A kérdező kommentje:
Egy másik közeli településen 150 ezer havonta mint írtam, de kb egy év mire bekerül. Kb pont ütné a 190 ezer amit kap és nem kéne kipótolni. De holnap megkérdezem, hogy akkor adjuk be a kérelmet vagy ha csak mondogatja és nem is akar bemenni akkor meg fejezze be mert már kikészit ezzel.
2024. júl. 20. 12:06
72/76 anonim válasza:
De tényleg, minek rendelődsz alá ennyire, ha nem is vagytok jóban? '
A franc járna hozzá kétnaponta...
73/76 A kérdező kommentje:
Most hagyjam magára? Nincs másik gyereke. Képes még valamit csinálni magával, azt is kinézem belőle. Nem azt mondtam, hogy nem vagyunk jóban, csak nem volt egy álom gyermekkorom.
2024. júl. 20. 12:41
74/76 A kérdező kommentje:
De pl a lagzink is fizették stb., csak elég nehéz természete van.
2024. júl. 20. 12:42
75/76 anonim válasza:
Mi a helyzet azóta kérdező?
Bemenet anyukád az idősek otthonába?
76/76 A kérdező kommentje:
Várólistán van, kb 1 év mire bekerül.
nov. 2. 09:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!