Akinek idősek otthonában van a szülője válaszolna?
Figyelt kérdés
Apukám meghalt fél éve. Azt mondta anyukám, hogy ő idősek otthonába szeretne menni. Sajnos nagyon kevés a nyugdíja, 130 ezer. A 3 ágyas szoba 220 ezer jelenleg, plusz a gyógyszerek. Én nem tudom kisegíteni, mert én sem keresek sokat meg 2 iskolás gyerekem van. Nincs testvérem se, hogy legalább felesben fizetnénk. Ilyenkor csak az a megoldás, hogy eladja a házat anyukám és abból fizeti, ugye? Tartaléka sincs, temetésre ment el. Ha eladja a házat én attól az apai részt megkapom, mert így már fele ház az enyém apukám után jött már a végzés? 20 millióra lett felértékelve egyébként a ház. Sajnos az sem opció, hogy hozzánk költözik, mert így is mindenbe beleszól, pedig ez lenne a vágya. Egyébként még bírja magát, csak nem szeretne egyedül élni.
"Az apja is megdolgozott ezért a házért, és nem rendelkeuett úgy, hogy a feleségéé legyen, azaz ő maga is a kérdezőnek akarta adni. Ennyi."
Nem tudott úgy rendelkezni, mivel Magyarországon az elsődleges örökös a gyerek, őt pedig nem lehet csak úgy kizárni az oroksegből
2024. júl. 18. 10:48
22/76 anonim válasza:
Gondolom, a kérdező anyja se mondott le az örökségéről anno, hanem felvette, meg volt 60 éve kezdeni magával, és nem sikerült, de a két kisgyereket nevelő lányától elvárná, hogy ő meg oldja meg örökség nélkül is.
2024. júl. 18. 10:50
23/76 anonim válasza:
Hol szerepel pontosan, hogy az anyának bármiféle elvarasa lenne az örokseggel kapcsolatban?
2024. júl. 18. 11:00
24/76 anonim válasza:
Szerintem a kérdező apja sem tapsikolna örömében, ha látná, hogy a felesége otthonba megy, mert a lánya nem akar gondoskodni róla sem most, sem a későbbiekben, viszont a pénzért meg tartja a markát.
Nyilván jogilag jár a kérdezőnek, de nekem ilyen esetben a lelkiismeretem nem engedné, hogy egy ft-ot is elfogadjak.
2024. júl. 18. 11:00
25/76 anonim válasza:
"Tartaléka sincs, temetésre ment el. "
Apád temetésére? Amit amúgy neked, mint orokosnek kellett volna fizetned?
2024. júl. 18. 11:01
26/76 anonim válasza:
Nem tartja a markát a Kérdező, hanem a ház fele MÁR MOST az övé.
Annak meg, hogy nem akar róla gondoskodni, biztosan nyomós oka van. Én sem venném ide az anyámat évekre, évtizedekre, mert lehetetlen vele együtt élni. Nem tenném tönkre a gyerekeim életét, a házasságomat miatta.
2024. júl. 18. 11:03
27/76 A kérdező kommentje:
Házastárs szokta eltemetni a házastársát, ha már az egyik meghalt akkor szokta a gyerek a másikat. Szerintem azt nem várhatja el tőlem, hogy 40 évesen hagyjam ott a munkám és ápoljam évekig.
2024. júl. 18. 11:04
28/76 A kérdező kommentje:
Igen 26-os ugyanígy gondolom.
2024. júl. 18. 11:05
29/76 anonim válasza:
Nos, anyad kiadatná azt a házat albérletbe és máris meg van a havi extra az idősek otthonára
2024. júl. 18. 11:07
30/76 anonim válasza:
Jaj Kérdező, kezdődik... :D
Készítsd a popcornt, mindjárt kezdik építeni neked a máglyát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!