Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek idősek otthonában van...

Akinek idősek otthonában van a szülője válaszolna?

Figyelt kérdés
Apukám meghalt fél éve. Azt mondta anyukám, hogy ő idősek otthonába szeretne menni. Sajnos nagyon kevés a nyugdíja, 130 ezer. A 3 ágyas szoba 220 ezer jelenleg, plusz a gyógyszerek. Én nem tudom kisegíteni, mert én sem keresek sokat meg 2 iskolás gyerekem van. Nincs testvérem se, hogy legalább felesben fizetnénk. Ilyenkor csak az a megoldás, hogy eladja a házat anyukám és abból fizeti, ugye? Tartaléka sincs, temetésre ment el. Ha eladja a házat én attól az apai részt megkapom, mert így már fele ház az enyém apukám után jött már a végzés? 20 millióra lett felértékelve egyébként a ház. Sajnos az sem opció, hogy hozzánk költözik, mert így is mindenbe beleszól, pedig ez lenne a vágya. Egyébként még bírja magát, csak nem szeretne egyedül élni.
júl. 18. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
91%
47# Végülis csak a megelőző legfontosabb mondatomat hagytad ki a hivatkozásodból. Kell kérni egy szerződéstervezetet és el kell olvasni. Nagyon nem mindegy mi van benne és ki mit vállal ez alapján...
júl. 18. 20:45
 52/76 anonim ***** válasza:
16%

Más a jog, meg más hogy kiben mennyi gerinc van!

Ha én kerek perec kijelentem, hogy nem fogok soha gondoskodni egyik szülőmről, akkor nem tartok igényt örökségre sem...azt a pénzt fordítsa szoc.otthonra vagy fogadjon ápolót ha szükséges stb.

Remélem a kérdezőhöz is így állnak majd a gyerekei, anyu nem kell, csak a lóvé.

júl. 19. 11:14
 53/76 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha 6-7 év múlva elfogy édesanyád pénze, amit a fele házért kapott, 100% hogy tudod/akarod akár évekig pótolni a havi minimum 100 ezer forintot??

Én nem ítéllek el azért mert nem veszed magadhoz, de a helyedben akkor egy ft-ot sem fogadnék el a ház árából, fordítsa az ellátására.

júl. 19. 11:20
 54/76 A kérdező kommentje:
Most azt mondta, hogy nem akar bemenni. Kb mindennap mást akar..Borzasztó nehéz vele.
júl. 19. 13:41
 55/76 anonim ***** válasza:
19%
Nyilván mert egyedül van. Xar neki. A lánya szabadulni akar tőle, szerinted mitől lenne neki könnyű?
júl. 19. 13:44
 56/76 anonim ***** válasza:
73%

"A lánya szabadulni akar tőle, szerinted mitől lenne neki könnyű?"

Lett volna jó szülő, mikor annak volt ott az ideje, és akkor nem akarnának tőle megszabadulni.

júl. 19. 13:50
 57/76 anonim ***** válasza:
0%

56

Ott voltál és láttad, hogy milyen szülője volt a kérdezőnek?

júl. 19. 13:55
 58/76 anonim ***** válasza:
40%
57, nem voltam ott, de azt látom a saját szememmel a környezetemben, hogy ahol jó a viszony, ahol jó szülők voltak, ahol megvan a szeretet, ott foglalkoznak az idős szülővel, nincs elhanyagolva, lepasszolva, nem akarnak megszabadulni tőle. Akit szeretnek, mert van rá ok, attól miért akarna a gyereke megszabadulni?
júl. 19. 14:08
 59/76 anonim ***** válasza:
82%

58

Ugyanmár. Lehetett az is xar szülő, akivel törődnek és az is jó, akit le se xarnak, ugyanis nem a szülő jelleme számít itt, hanem a gyereké.

júl. 19. 14:21
 60/76 anonim ***** válasza:
35%

59, a gyerek jelleme a szülője nevelésén múlik 90%-ban.

A kérdező is leírta, hogy nem véletlenül nem akarja befogadn, hamem mert lehetetlen vele együttélni, mivel mindenbe beleszól, egy ilyen szülő, aki folyton belepofázik a gyereke minden mozdulatába, amellett szuper lehetett felnőmi is :D

Egyébként továbbra sem értem az érvelésed, nem akarja gondozni az anyját, nem is veszi el az örökségét jelen állaspont szerint, itt az apától van öröksége, nem a nem gondozott anyjától.

júl. 19. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!