Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek idősek otthonában van...

Akinek idősek otthonában van a szülője válaszolna?

Figyelt kérdés
Apukám meghalt fél éve. Azt mondta anyukám, hogy ő idősek otthonába szeretne menni. Sajnos nagyon kevés a nyugdíja, 130 ezer. A 3 ágyas szoba 220 ezer jelenleg, plusz a gyógyszerek. Én nem tudom kisegíteni, mert én sem keresek sokat meg 2 iskolás gyerekem van. Nincs testvérem se, hogy legalább felesben fizetnénk. Ilyenkor csak az a megoldás, hogy eladja a házat anyukám és abból fizeti, ugye? Tartaléka sincs, temetésre ment el. Ha eladja a házat én attól az apai részt megkapom, mert így már fele ház az enyém apukám után jött már a végzés? 20 millióra lett felértékelve egyébként a ház. Sajnos az sem opció, hogy hozzánk költözik, mert így is mindenbe beleszól, pedig ez lenne a vágya. Egyébként még bírja magát, csak nem szeretne egyedül élni.
2024. júl. 18. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:
Szabadulnék tőle?? Mióta apukám meghalt 2 naponta járok hozzá, előtte is heti 1-2x, pedig még csak nem is egy településen élünk. Mindig vásárolok neki vagy elviszem, mindig viszek neki főtt ételt ha megyek. Füvet levágjuk, mindent megcsinálunk neki a férjemmel. Undorító némelyik válasz.
2024. júl. 19. 14:41
 62/76 A kérdező kommentje:
És ez nagyon nem egyszerű munka mellett, 2 gyerek, házimunka minden mrllett. Sokáig nem fogom bírni.
2024. júl. 19. 14:43
 63/76 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, ne foglalkozz az idiótákkal.

Viszont azzal tényleg ideje szembenézned, mi lesz, ha lerobban, otthonba kell mennie, de elfogy a pénz, satöbbi, mert lehet, eljön a nap, mikor döntened kell, magadhoz veszed vagy finanszírozod vagy sorsára hagyod, hogy oldja meg.

2024. júl. 19. 14:58
 64/76 A kérdező kommentje:
Nem hagynám sose a sorsára, de nekünk is nagyon jól jönne az a pár millió plusz. Hozzánk semmiképp nem jön, már gyerekként is mindig azt vártam mikor jöhetek el otthonról. Hajnal 5-kor már az ajtót csapkodta mindig arra ébredtem fel stb. Már 18 évesen férjhez mentem, csak ne kelljen vele élni. Sose volt rám tekintettel, és azóta 100x rosszabb.
2024. júl. 19. 15:03
 65/76 anonim ***** válasza:
Az apukád özvegyi nyugdíjával ez nagyon alacsony összeg, vagy fekeketén dolgoztak, minimumra bejelentve vagy mi? Megtakarítás sincs. Szóval ők nem is foglalkoztak vele hogy mi lesz később. Amíg el tudja látni magát jobb, ha marad a házban. Amikor lerobban mehet otthonba. Irasd fel várakozó listára több otthonba és spórolj pénzt arra az időszakra amíg nem tudod eladni, kiadni a házat.
2024. júl. 20. 08:55
 66/76 anonim ***** válasza:

"és spórolj pénzt arra az időszakra amíg nem tudod eladni, kiadni a házat"

És miből spóroljon, miközben még két kisgyereket is el kell tartania, gondolom hitelük is van, még alakítják az életüket.

2024. júl. 20. 09:12
 67/76 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, kérdező, hogy ezt mondom, de a francokat nem fog hozzád menni, ott fog lakni a nyakadon, mert már ebből az egész sztoriból is látszik, hogy behódoló, befolyásolható, mártír típus vagy.

Ha olyan sz*r anyád volt, hogy inkább menekültél otthontól 18 évesen, és azóta még rosszabb, minek tartod egyáltalán a kapcsolatot vele? Ha tartod is társadalmi nyomásból, miért jársz hozzá ilyen sokat, miközben otthon két kicsi gyerek vár, miért veszel el tőlük ennyi időt a sz*r anyádra szánva azt inkább, akit nem is szeretsz?

Megmondom: amiatt, amit az elején írtam és pont ezért fogod előbb-utóbb úgyis befogadni, mert annyira alá vagy rendelődve neki már most, hogy még a gyerekeid kiskorát is képes vagy feláldozni miatta. Mert ilyen vahy és 15 év múlva is ilyen leszel, lásd be magadnak is.

2024. júl. 20. 09:21
 68/76 A kérdező kommentje:
130 ezer a nyugdíja és papámnak 180 ezer volt, de annak csak a 30%-át kapja. Szóval most többet kap valamennyivel mint 130 ezer végülis, olyan 190 ezret, de ha jól tudom csak 3 évig jár neki.
2024. júl. 20. 09:38
 69/76 A kérdező kommentje:
Vagyis apumnak 180 ezer volt a nyugdija, nem papámnak. Beszélek már össze vissza olyan ideges vagyok. Egyébként tegnap felhivtam az idős otthont, napi 5 ezer a díj jelenleg, de kb egy év várakozási idő van. Holnap megyek anyukámhoz, hogy akkor döntse el, hogy jelentkezik e, mert én már ezt nem bírom idegileg, hogy mindig sír meg mindennap mást akar.
2024. júl. 20. 09:41
 70/76 anonim ***** válasza:
59%
67nek van igaza. Egy manipulátornak hódolsz be. A gyerekeid sínylik ezt meg, jól gondold át.
2024. júl. 20. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!