Akinek idősek otthonában van a szülője válaszolna?
Szerintem ha segíteni,gondozni nem akarja az anyját, akkor az örökségről is nyugodt szívvel lemondhat, főleg ha ezen múlik, hogy évekig finanszírozva legyen az intézményi ellátása.
Ha én nem akarok gondoskodni róla, akkor nem lenne pofám az örökséget elfogadni.
Ha csak havi 100ezerrel számolsz, akkor is kb. 8évig elég a 10 millió. Utána ki fogja fizetni az ellátást?
De az a havi 100 is egyre több lesz, mert majd évente emelik az otthon díját+ egyre több gyógyszer kell, amit szintén emelni is fognak. Mellette gondolom költeni is szeretne a néni, néha venni egy kis gyümölcsöt, édességet, kávét vagy épp amit megkíván. Az otthonban nem lesz luxus étkeztetés, sokszor járnak ki a boltba vásárolni, akik megtehetik. Szóval a 10millió hamar elfog kopni.
"Miért mondana le a kérdezö az örökségéről?"
Mert nyilvánvalóan nem ő dolgozott meg anno azért az ingatlanert, hanem az anyja meg az apja. Ilyenkor vagyok hálás a sorsnak, hogy ahol én élek, a házastárs az elsődleges örökös, így fel se merülne, hogy én vagy a férjem ne tudnánk otthonba menni, mert az eladandó ingatlan fele a gyereké
14
Ha elfogy a pénz, az idősek otthona fogja a kerdezot perelni a havi díjért
13
Igazat adok, és 11-nek is.
Nálunk is így lesz, anyu lakása az enyém apu után, de lemondok róla, és anyu így idősotthonba tud menni majd (nem is többedmagával egy szobába, hanem már egy idősotthoni apartmant is intézhetünk neki).
Azért az, hogy se nem odaköltöztetni magához, se le nem mondani az örökségről, nekem olyan taszító. Valamit be kell vállalni.
"Ha én nem akarok gondoskodni róla, akkor nem lenne pofám az örökséget elfogadni."
De nem is az anyja örökségét kapja, hanem az apjáét.
Az apja is megdolgozott ezért a házért, és nem rendelkeuett úgy, hogy a feleségéé legyen, azaz ő maga is a kérdezőnek akarta adni. Ennyi.
Plusz itt nincs semmi vészhelyzet, a kérdező anyja nem azért akar otthonba menni, mert nincs, aki ápolja, hanem mert unatkozik.
Ha anyuka mindenét eladja az otthonnak, akkor gond esetén, akár válás esetén már a kérdezőnek sem lesz kire számítania, ha más nem, erre tartaléknak jó lesz az öröksége.
"Azért az, hogy se nem odaköltöztetni magához, se le nem mondani az örökségről, nekem olyan taszító. Valamit be kell vállalni."
Nem, semmit nem kell bevállalni.
Anyukának volt egész élete, 60+ éves megoldani az idős korát.
Most akkor az életét építgető, két gyereket is eltartó gyereke mondjon le még az örökségéről is emiatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!