Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt olyan néha,hogy azt...

Volt olyan néha,hogy azt éreztétek a családod nem hogy segít,inkább hátráltat valami célod elérésében?Néha egy család nem áldás,hanem átok?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért,de én a dolgokat amiket elértem,mindig akkor értem el könnyebben,amikor már kirepültem a szülői házból,pl iskola, tanulmányok stb,pedig pont hogy a saját családodban kellene ezt a biztonságot megtalálni és segítségt kapni.Volt olyan is,hogy az élet úgy hozta,hogy vissza kellett költöznöm egy kis időre,addig amíg egyenesben hozom magam.Persze úgy,hogy volt munkám,plusz elkezdtem egy képzést,mert a volt szakmám megfeneklett és nem tudtam megélni belőle.A lênyeg a lényeg, hogy abban a segítségben sem volt köszönet,pedig semmit nem kértem,hogy amíg elvégzem az iskolát,addig had maradjak ott, természetesen dolgoztam mellette, pénzt adtam le,de még is folyamatosan kaptam a bántás,nem a segítséget,hogy mihamarabb rendeződjön a helyzetem,pedig semmire nem vágytam,csak hogy kicsit biztonságban vonulhassak,tehessem a dolgom,hogy ki jöjjek abból a helyzetből.Egyszóval nem élősködni költöztem haza,mert bevásároltam,adtam a rezsiben,dolgoztam.Egyszóval egy kis menedékre volt szükségem,de folyamatosan azt éreztem,hogy a családom nem hogy támogat,hanem hátráltat,sokszor gúnyos megjegyzéseket tesz.Nagyon rosszul esett,mert azt gondoltam,ok azok akikhez bármikor mehetek.
júl. 16. 09:27
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ti voltatok már így?Vajon miért viszonyultak így hozzám?Ez főleg anyámra volt igaz.
júl. 16. 09:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"azt gondoltam,ok azok akikhez bármikor mehetek."

Ez csak normáliséknál van így. Amúgy nagyon klassz lehet. Nekem sem adatott meg soha. Amit elértem, a férjem mellett értem el (illetve amíg otthon lakva, munka mellett végeztem a főiskolát, addig is csak a gáncsoskodás, szemétkedés, hátam mögött kibeszélés ment az anyámtól).

Kérdező, van ilyen, próbáld úgy felfogni, hogy rájuk eleve nem számíthatsz.

júl. 16. 09:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is hasonló volt a helyzet. Anyámnak nagy vágya, hogy együtt, legalábbis egymáshoz közel éljünk, ennek érdekében ugyanígy leszólta minden önállóságra törekvő cselekedetemet, tervemet, és amikor valamilyen ezzel kapcsolatos gond adódott, nem szólt, hogy gáz van. Nem is mondok már neki semmit se arról, hogy hol és mit dolgozok, hol lakok, stb.
júl. 16. 09:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt.
júl. 16. 09:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A család sok esetben kényszerközösség, és jópofiskodásból állnak a napok - pont azért, mert nem "választom" a sógornőt, nagynénit, nagybácsit, hanem "bekerült" vagy én ha fiatalabb vagyok.

Akinek ilyen a családja, sohasem fog megváltozni, te viszont pl minimalizálhatod vagy megszakíthatod a kapcsolatot velük.

júl. 16. 10:08
 6/12 anonim ***** válasza:
39%

Igen, sokszor éreztem hasonlót. De veled ellentétben utólag kiderült, hogy csak a könnyelmű, elhamarkodott döntésektől próbáltak megóvni, amire sajnos hajlamos vagyok. Még így is sokszor beleugrottam dolgokba, amik igencsak balul sültek el. Ha a szüleim nem lettek volna mellettem, a jóég tudja, mi lett volna belőlem.

N

júl. 16. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
96%

Én az évek alatt rájöttem, hogy lehetne nekem akár Nobel-díjam, a szüleim akkor is butának és ostobának fognak tartani. "Nem végzed el úgy sem", "nem fogsz te megtanulni angolul", "nem vesznek fel még gyárban sem mert olyan hülye vagy". Bezzeg kívülre meg ment a vetítés, hogy ők milyen büszkék rám :,D

Máig hatalmas megfelelési kényszer van bennem, a kommunikáció feléjük eléggé minimális. Az otthoni élet arról szólt hogy várták hogy hibázzak valamit, mondjuk leejtettem egy poharat. Na utána megkaptam egyből hogy én mekkora egy haszontalan büdös r*banc vagyok aki még ennyire meg annyira sem képes.

júl. 16. 12:32
 8/12 anonim ***** válasza:
97%
ėn ilyenekėrt nincs szoros kapcsolat anyám és köztem.
júl. 16. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:
95%
7-es, dettó... bármit teszek le az asztalra én hülye életképtelen vagyok.
júl. 17. 07:40
 10/12 Metionin ***** válasza:
100%
Egész kiskorom óta ezt éreztem.
júl. 17. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!