Elvált szüleid elmennének egymás temetésére?
Ez leginkább az ember habitusától függ. Aki egyébként sem szeret temetésekre járni, valószínűleg az exére sem fog elmenni.
Nálunk úgy volt, hogy anyám elment a volt anyós temetésére, pedig nem szerette anyámat, nem is tartották a kapcsolatot, egyébként meg évekkel előtte elvált apámtól, és a temetésre sokat kellett utaznia. De ő meg akarta még így is adni neki a tiszteletet. Másoknál meg máshogy van.
Valaki írta itt, hogy tán a 20 éve nem látott nagynénikéd temetésére is elmennél? Képmutatás!
Hát én elmentem a 10 éve nem látottéra. Mert egyszer ismertem, szerettem a nagynéném. Nem a tiszteletet adom meg, mert az egy halottat nem érdekel. Én mentem el elbúcsúzni tőle. Németországban élek, megszakadt a kapcsolat. De egyszer volt és attól az embertől búcsúztam a temetésén.
Más az, ha haragban válik el az ember. Férjemet keresztapja sose látta kisgyermekkora óta, temetésére is pont ezért nem mentünk el. A férjemnek se emlékei, semmi nem voltak róla.
Unokatestvérem, akivel 15 éves korunkig sülve főve együtt voltunk, autóbalesetben meghalt. Pedig előtte majd 20 évig nem beszéltünk, mégis el kellett búcsúznom tőle, mert nem hagyott az a 15 év nyugodni. Nm bezséltünk, mert távol laktunk, nem egy ismerettségi körünk volt, nem ugyanaz érdekelt már minket, más iskolákba jártunk, más lett a fontosabb. De abban a 15 évben nagyon szerettem őt.
43
En írtam. Németországban is van telefon, lehetett volna tartani a kapcsolatot. Nem volt rá ezek szerint egyikotoknek sem igenye. Igen, képmutatás volt elmenni a temetesre
44
Nem mutattam képet se az elhunyt rokonaimnak, se a még élőknek. Búcsúzkodtam egy emléktől. Ha senki nem lett volna a temetésen, akkor is mentem volna.
Gondolhatsz amit akarsz és ismételgetheted, hogy de te igenis tudod hogy mit érez minden egyes ember a világon és hogy hogy működnek az emberek, de a valóságban borzasztóan kicsinyes vagy és roppantóan rosszindulatú. A butaságodról már nem is beszélve.
46
Véleménynek hívják, kedves. Nem, nem tudom más mit érez. Azt tudom, én míg érzek. Nekem ez képmutatás. Ha már kicsinyes és rosszindulatú: te jobb vagy? Neked se sikerül ám elfogadni, hogy nem mindenki olyan mint te. Puszi.
Az én anyám el jött apukám
temetésére mondjuk az is igaz
hogy mi a húgommal még kiskorúak
voltunk. Én 16 a húgom 12.
Apukám német párja meg cirkuszt
csinált hogy ő mit keres ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!