Mi értelme van ennek az egymás nevét felveszegetjük őrületnek?
Én sem értem, ahelyett, hogy az egyszerűség, átláthatóság és letisztultság felé haladna az anyakönyvezés.
Én sosem vettem fel a férjem nevét, nőrokon a családban meg el is vált, özvegy is, gyűlölték is egymást, és még mindig -né.
Az, hogy egymás nevét felveszik, annyiban értelmes, hogy az egész családnak ugyanaz a neve, és senkinek nem kell az eredetit feladnia.
A gyerek meg házasságkötéskor nem viszin tovább az összeset, maximum két név lehet csak használatban, a példád esetén lehet Tóth-Kovács, Kovács-Tóth, Tóth-Asztalos, Asztalos-Tóth, Kovács-Asztalos, Asztalos-Kovács, más lehetöség nincs. (Illetve még az van, hogy csak egyetlen nevet vesznek fel közösen)
Túlliheged...
Duplanevű nem vehet fel további harmadik-negyediket...
Hát... még nem találkoztatok az olasz arisztokráciával.
Fione Dalavi Fibone Karavaggio de Santos.... Alehandro.
Mi nem vettük fel egymás nevét, de engem nem zavar, hogy más mit csinál. Szerintem ez egy sokkal normálisabb, mint az hogy egy nő mondjuk Kis Béláné és ki se derül, hogy mi a neve, meg engem ez az egész -nézés teljesen visszataszít, de a mai napig van aki így veszi fel a nevét.
Szóval mindegy, mindenki olyan nevet visel amilyet szeretne. Két tagúnál hosszabb pedig nem lehet egy családnév, úgyhogy a gyerekek nem fokozhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!