Mi értelme van ennek az egymás nevét felveszegetjük őrületnek?
Én ha nő lennék megtartanám a saját nevemet.
1.A "nés" verzió nagyon gáz,minden formában,egyáltalán nem európai,olyan prolis hangzása van.
2.Kötőjeles,túl bonyolult,szappanoperás,ezt tarkítja,amikor még valakinek 2 keresztnevet adnak a szülei,és 4 tagból áll a neve.
3.A férj nevét felvenni megint gáz,mert olyan,mintha a lánytestvére lenne az illetőnek.
Nem is értem miért nem marad meg mindenki azon a néven,aminek született.
A házasság jogi szempontját nézve lényegtelen.
Amin még nevetni szoktam,elvált valaki 20 éve,de a férje nevét viseli:D
Most gondoljátok el.
Olimpiai aranyat nyerne Kis Béláné.
Kb olyan röhejes lenne,mintha egy falunapon a lekvárfőző verseny győztesét hirdetnék ki:D
Én férjem vezeték nevét felvettem így lettem Tné és saját teljes leánykori nevem nekem így tetszett 19 éve.
Most külföldön élünk itt kicsit furcsálják 2 vezeték nevét de azért nagy probléma nincs Belőle.
27
Nem tudom, hogy mi a Bélánék álma, de egyikére kíváncsi lennék.
A két vezetéknév nekem is fura, ráadásul én eddig csak olyat láttam, hogy a feleség veszi fel. Ha a férj is felvenné, az legalább egyenlőséget sugallna, mégha a hangzása nem is tetszik (nekem). A többi verzióval is ez a gondom, hogy egyoldalú. Ennek ellenére én felvenném vezetéknévként a férjem nevét, de csak mert a sajátomat nem szeretem, és apám rosszul bánt velem.
Egyébként azt tapasztalom, hogy valamennyire most is magasabb státuszt jelent férjezettnek lenni a társadalom szemében, de már azért nincs akkora jelentősége, mint régebben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!