Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált szüleid elmennének...

Elvált szüleid elmennének egymás temetésére?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 35 éves nő vagyok, szüleim 14 éves koromban váltak el. (Ok nem tartjak egymassal egyaltalan a kapcsokatot, anyukammal nekem ugy mindig jo volt a viszonyom, apuval csak iden december ota vettem fel a kapcsolatot.) Szoval gyerekkent mindkettovel van kontakt. Nade nem is ez a lenyeg. Minap megkerdeztem anyukam, h ha ugy adodna, o elmenne e apa temetesere es a valasza nem volt. A masik oldalt meg nem kerdeztem meg. Etdeklodnek, hogy mi errol a velemeny, kulso szemmel? Az az igazsag, hogy meglepodtem kicsit, mert azt hittem elvalt szulok legalabb megadjak egymasnak a tiszteletet. Vagy nalatok mi volt a szokas, akik hasonlo cipoben jartak? Koszonom elore is.

júl. 8. 09:31
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
96%

27-es vagyok. A "jobb ember"-t nem úgy értettem, ahogy szó szerint le van írva. Számomra nem egy temetés lesz az "utolsó út", ahová egy halott embert el kell kísérni. Az az ember már meghalt, ami a temetésén van, az már csak egy test. Arra próbáltam utalni, hogy attól nem fog kevésbé fájni a halála, vagy nem attól lesz számomra fontosabb, mert elmegyek a temetésére. szóval maga a temetés csak egy "szükséges rossz", hiszen valahova muszáj eltenni a holttestet. És persze ehhez lehet csinálni egy megemlékezést, de a szűk családnak. Ha nem vagyok a szűk család része, akkor szerintem semmivel sem lesz előrébb senki sem, hogy én ott megjelenek. A halott ember a szívemben él tovább, és nem a temetésén fogok megemlékezni róla.

Persze aki vallásos, vagy aki a régi dolgokra van berögzülve, az nehezen hiszi el, hogy ezt másképp is lehet anélkül, hogy "ciki" vagy "szégyenteljes" lenne ..

júl. 8. 14:52
 32/49 anonim ***** válasza:
86%
Igen, anyu eljött. Sőt, látogatta aput a kórházban. nem ellenségek lettek, hanem elváltak, és vn három közös gyerkük, akiket azért együtt neveltek fel...
júl. 8. 15:02
 33/49 anonim ***** válasza:
84%

9, lehet, hogy valaki nem beszél a nagynénjével 20 éve, de támogatja a szülőjét, aki éppen a testvérét veszítette el; az unokatestvérét, aki a szülőjét; vagy a nagyszülőjét, aki a gyerekét temeti éppen...

Ha neked ez képmutatás, pocsék életed lehet nulla szeretettel.

júl. 8. 15:04
 34/49 anonim ***** válasza:
93%
Apukám ott volt Anyu temetésén, talán leginkább miattunk, a gyerekei miatt.
júl. 8. 15:04
 35/49 anonim ***** válasza:
83%

A temetés sosem a halottról szól, hisz neki oly mindegy, hanem a hozzátartozóknak segít a gyász folyamatában. Én mindig csak olyan temetésekre megyek el, ahol tudom, hogy a gyászolónak sokat jelent, ha én ott vagyok. Sosem a halottól függ, sőt, mondhatni több olyan temetésen voltam, ahol abszolút nem is ismertem az elhunytat.

De legutóbb a közvetlen munkatársam anyukája halt meg, nem ismertem, de elmentem a temetésre, mert tudtam, a kollégámnak sokat jelentene.

Ha csak mit fognak szólni, meg "illett volna" elmenni alapon, ne adj'Isten kárörvendésből jelenik meg valaki temetésen, az a képmutatás netovábbja.

júl. 8. 15:42
 36/49 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy ezt mondja, de ha tényleg megtörténne, azért más ám, mint igy rávágni a választ. Mégiscsak házasok voltak, együtt vártak téged, előjönnének az emlékek... Szerintem.
júl. 8. 16:03
 37/49 anonim ***** válasza:
88%
Bár nem ugyanaz de nálunk a nagynénémék váltak. Ő elment az exanyósa temetésére és segített is a szervezésben.
júl. 8. 16:24
 38/49 anonim ***** válasza:
89%

Nem rég halt meg apukám. Nem volt vele szoros a kapcsolatom de megviselt.

Anyukám eljött a temetésre elsősorban azért h engem támogasson.

júl. 8. 17:05
 39/49 anonim ***** válasza:
83%

Férjem szülei 2001-ben váltak el. A 2019-ben meghalt férjem nagybátyja. A 2 család, mármint anyósom és családja meg apósom és családja utálják egymást, anyósom mégis elment a temetésre.

Mondjuk abból is balhé volt, de ott volt, mert ő is ápolta mikor a kórházban feküdt.

júl. 8. 17:25
 40/49 anonim ***** válasza:
86%
Egy temetés nem a halottról szól. Én már x éve nem beszéltem tatámmal, nem is tudom mikor láttam utoljára, de elmentem a temetésére.
júl. 8. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!