Elvált szüleid elmennének egymás temetésére?
27-es vagyok. A "jobb ember"-t nem úgy értettem, ahogy szó szerint le van írva. Számomra nem egy temetés lesz az "utolsó út", ahová egy halott embert el kell kísérni. Az az ember már meghalt, ami a temetésén van, az már csak egy test. Arra próbáltam utalni, hogy attól nem fog kevésbé fájni a halála, vagy nem attól lesz számomra fontosabb, mert elmegyek a temetésére. szóval maga a temetés csak egy "szükséges rossz", hiszen valahova muszáj eltenni a holttestet. És persze ehhez lehet csinálni egy megemlékezést, de a szűk családnak. Ha nem vagyok a szűk család része, akkor szerintem semmivel sem lesz előrébb senki sem, hogy én ott megjelenek. A halott ember a szívemben él tovább, és nem a temetésén fogok megemlékezni róla.
Persze aki vallásos, vagy aki a régi dolgokra van berögzülve, az nehezen hiszi el, hogy ezt másképp is lehet anélkül, hogy "ciki" vagy "szégyenteljes" lenne ..
9, lehet, hogy valaki nem beszél a nagynénjével 20 éve, de támogatja a szülőjét, aki éppen a testvérét veszítette el; az unokatestvérét, aki a szülőjét; vagy a nagyszülőjét, aki a gyerekét temeti éppen...
Ha neked ez képmutatás, pocsék életed lehet nulla szeretettel.
A temetés sosem a halottról szól, hisz neki oly mindegy, hanem a hozzátartozóknak segít a gyász folyamatában. Én mindig csak olyan temetésekre megyek el, ahol tudom, hogy a gyászolónak sokat jelent, ha én ott vagyok. Sosem a halottól függ, sőt, mondhatni több olyan temetésen voltam, ahol abszolút nem is ismertem az elhunytat.
De legutóbb a közvetlen munkatársam anyukája halt meg, nem ismertem, de elmentem a temetésre, mert tudtam, a kollégámnak sokat jelentene.
Ha csak mit fognak szólni, meg "illett volna" elmenni alapon, ne adj'Isten kárörvendésből jelenik meg valaki temetésen, az a képmutatás netovábbja.
Nem rég halt meg apukám. Nem volt vele szoros a kapcsolatom de megviselt.
Anyukám eljött a temetésre elsősorban azért h engem támogasson.
Férjem szülei 2001-ben váltak el. A 2019-ben meghalt férjem nagybátyja. A 2 család, mármint anyósom és családja meg apósom és családja utálják egymást, anyósom mégis elment a temetésre.
Mondjuk abból is balhé volt, de ott volt, mert ő is ápolta mikor a kórházban feküdt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!