Létezik családon belüli bullying? Ha igen mennyire lehet gyakori?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy például a nagytesó mindig szivatja a kisebbet, eldobálja a játékait/cuccait, netán meg is veri és bántalmazza. A szülők meg vagy nem foglalkoznak vele vagy nem akarnak, nem tudnak ellene tenni.
Én még ismerősöktől nem hallottam ilyesmiről.
jún. 20. 22:22
1/22 A kérdező kommentje:
Vagy a szülők vegzálják a gyereket
jún. 20. 22:22
3/22 anonim válasza:
Engem a nagytesóm vert mindig. Ő fiú én meg lány, én voltam a kisebb. De minden nap megvert, volt hogy a fejemet verte a falba és vérzett. A szüleim néha rákiabáltak, vagy megütötték őt is, de kb. így telt el a gyerekkor. Én sokáig azt hittem ez a normális, hogy a testvérek verik egymást, de később kiderült hogy ez egyáltalán nem szokás más családokban.
4/22 A kérdező kommentje:
Sajnálom :/
jún. 20. 22:39
5/22 anonim válasza:
Dehogynem létezik. Nekem ráadásul a húgom szívatta szét az agyamat. Iskolás korától, amíg el nem költöztem. Folyamatosan beszólogatott a súlyomra (pedig nem voltam kövér, hanem ő volt extrém sovány mindig), vagy azt mondogatta, hogy meg ne merjek bukni, mert ha az ő osztályába fogok járni, kinyír, noha rossz tanuló se voltam. Anyáéknak meg az iskolában előadta, mekkora jó kislány, és ha szóltam, hogy szemét velem, senki se hitte el. Nagyon utálom őt.
6/22 A kérdező kommentje:
Most milyen a kapcsolatotok?
jún. 20. 22:40
8/22 anonim válasza:
Én tudok olyat ahol a kamasz kistesó bántalmazza az autisztikus nagytesót (a nagytesó ezért már vödörbe végzi a dolgát, retteg elhagyni a szobáját, de volt már hogy napokig az utcán volt inkább) a kedves anyuka meg (aki óvónő ráadásul) a nagytesót piszkálja még hogy ne duzzogjon, ki lehet bírni, illetve az anyuka azzal hogy kiviszi néha a vödrét, megoldottnak is érzi a problémát.
9/22 anonim válasza:
Persze, hogy létezik, sokszor pont a szülő irányából a gyereke felé, nem is kell hozzá testvér. Örülj neki, hogy nem ismered az érzést.
10/22 anonim válasza:
Csak olvasgass itt a családi kapcsolatok témakörbe, átlag minden 3-4. kérdés, hogy a szülők vagy anyósék verbálisan bántalmazzák a "felnőtt gyereküket".
PErsze ez nagyrészt passzív-agresszió: beleugatás, leszólás, okoskodás, "én jobban tudom", hogy nézel ki, fogynod kéne (annak a kérdezőnek épp tök normális súlya volt), pörgés a kaján, sértődések pitiáner szrságokon - és sorolhatnám.
Meg azt is, mennyi gyermeket bántalmaznak - nem a tesója, hanem a saját szülei akár "csak" szóban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!