Számotokra mi nehéz az életben?
1Pénz
2Lelki egyensúly
3Szerelem
4Gyereknevelés
5Egyéb
Azt légyszíves fejtsd ki, hogy mi az
Minden nehéz, illetve változik az élet során mikor mi kerül előtérbe.
Most én a 4-essel szenvedek, ez hozza magával az 1-est, 2-est,3-ast is.
Nem kimondottan a "pénz" szóval illetném, de nekem a legnagyobb poblémám a létbizonytalansággal van.
Azaz relatíve jól szituált vagyok, hitel nélkül és két autóval, saját lakással. De nehéz lekövetni, illetve nem akarom kényszerűen lekövetni az anyagiak és a létbiztonság hullámvölgyeit.
2019 nyara óta, tehát az életemben 5 éve tart az új időszámítás, hogy ténleg korrekt bevételeim vannak, azaz nem egy voltszoci keleteurópai nyomoronc selejtnek kell éreznem magamat, hanem egy igazi, kapitalista országbeli, EU állampolgárnak, ahol a volt szoci és a rendszerváltás immár 35 éve volt, tehát NEM HIVATKOZÁSI ALAP!!!! a nyomoroncságra.
Csak az infláció okozta pénzromlással éppúgy nem tudok mit kezdeni, mint azzal a recesszióval, amit bizonyos gazdasági folyamatok okoznak. Tehát 2019-ben jól kerestem, 2020-21-22-ben nagyon jól és sokat félre is tudtam tenni, 2023-ban le amplítúdáltam 2019-re (színvonalilag) és ez sajnos stagnatív 2024-ben is. MIndenzt úgy, hogy nekem semmi ráhatásom, semmi felelősségem, hanem kívülről jött testátum. És nem csupaszítom le a pémz szóra, ahogy kezdtem is. Az ilyen lelki egyensúly és szeelem meg hasonlók, ezek is jók, de az anyagi biztonság a legerősebb a Maslow-piramis rétegei közül. Ugyanis hiába vagyok rém jópofa, hiába kefélek egy szuper nőt és bizsergek, ha csak meglátom, ha üres a zseb és napi megélhetési poblémák vannak. Sosem tudtam megérteni azokat az embereket, akik "boldog"-nak, és elégedettnek nevezték magukat úgy, hogy fingja nincs, miből fogja kifizetni az alapvető lakásrezsiszámláját, de közben oké, dúl a szerelem.
És a létbiztonság, mint fogalom, egyfajta rang és életérzés is, mert mit ér egy diploma és felsőfokú végzettségűség, ha szintén napi megélhetési gondjai vannak az embernek? Ha tudom, hogy most is, holnap is és a jövő hónapban is meglesz az a bevétel, amitől nem csúszom el, nem halmozok hátralékokat, hanem mindent kifizetek, plusz tankolok, élek, élvezem is az életemet, az a lelki egyensúly alapja is. Lelki egyensúlyt nem tudok elképzelni fizetési felszólítások és zaklató behajtó telefonok közepette.
Mi a nehéz? Ifjú korban: Hogy ne álljon fel mindig, mindenhol
Idősebb korban: Hogy mégis felálljon amikor szükség lenne rá.
Hogy ne rúgjam fel átlag naponta 10x a felettünk lakó, társas együttélésre képtelen bunkó szomszédot.
Hogy végre egészséges legyek.
1Pénz: Messze átlag felett keresek, nyilván soha nem elég, pláne, ha egy fizetésből kell olyan dolgokat megvalósítani, amire az állam két fizetéses háztartásokat kondicionál, jelentős árfelhajtó intézkedésekkel
2Lelki egyensúly: Abszolút ez a legnehezebb
3Szerelem: No komment
4Gyereknevelés: Olyan szinten nehéz lenne, hogy teljesen kizárom a lehetőségét is
5Egyéb: Igen, pl nagyon öreg nagyszülők lassú leépülése, elmúlása. Talán ezt a legmegterhelőbb végignézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!