Fiatalok családi támogatás nélkül: ti nem borultok ki néha azon, milyen nehéz elindulni az életben támogatás nélkül?
Szia!
Én többmindent nem értek.
" Messze kell innen mennünk a munka miatt, a páromnak lehet a munkáját is fel kell adnia."
?
:)
"Hogy éljük túl a következő hónapokat, éveket a családjaink támogatása nélkül, úgy, hogy a költözésre az összes félretett pénzünk elmehet?"
?
:)
Ha elég a pénzetek a saját élet elkezdéséhez, akkor hol a bibi?
Egyébként ha az állam október végéig tart tanuló státuszban és fizeti utánad a TB-t és biztosítja a kedvezményeket, akkor a szüleiteknek is addig kell eltartania Titeket a törvény szerint.
Jogilag minden családi vagyon a saját nevükön van? Csak mert az a gyerekén szokott lenni legtöbbször.
A fiúnak is ilyen a családi háttere, hogy csak úgy elküldik?
Nem birtam volna ki ha a szuleimnek Kell ennyi idosen finanszirozni....Elkezdtem dolgozni(nem egy helyen),foiskolat csinaltam...Kozben vettem egy autot,segitettem a csaladomat
..Eszembe se jutott semmit elvarni.Nem Volt konnyu...de igy lattam jonak
Én is így kezdtem,suli után elmentem az ország túlvégébe dolgozni,melós szállón laktam eleinte.Valahogy mindig olyan jól alakultak a dolgok,hogy minden gond nélkül elvoltam.Azóta több iskolát is elvégeztem.
No para.Menni fog.Ha a munkahelyen megálljátok a helyetek és nem éltek túlköltekezően hamar egyenesbe álltok.
Nem tudom milyen diplomád van/lesz,de itthon is ki lehet fogni jó helyeket,nem kell külföldre menni.
De, olykor én is hiányolom. Bár én külföldi vagyok, itt se sokat törődnek a friss pályakezdőkkel sajnos....
Minden esetre ha én államfő lennék, én a friss pályakezdőknek biztosítnék munkát, akár lakhelyet is ( ! DE ez persze lehetetlen míg egy gazdaság úgy működik ahogy...).
Kitartás kell az tuti, az indulás a legnehezebb !
Sok sikert !!
Tényleg érdekes, hogy itt mindenki rendkívül életképes fiatal, aki egyszerre tanul, ingázik, dolgozik és mindenre jut pénze és ideje. A való életben azt látom, hogy akinek az én koromban van valamije, az a családja által van, ahogy azt is látom, hogy legtöbben még huszas éveik közepén is a szüleiknél laknak. Az érdekelne, hogy aki nem ilyen szerencsés, az hogy áll meg a talpán.
Egyébként a párom szülei valamennyire segítenének, de az is csak annyira elég, hogy teljesen berendezzük az albérletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!