Szerintetek nehéz a mai fiatalságnak boldogulnia az életben segítség nélkül ?
Szerintem nem. Millió+1 lehetőség van. Ha az adott ember beszél valamennyire angolul, akkor meg még több.
Én úgy látom, hogy a többség viszont vaknak és hülyének tetteti magát, csak hogy ne kelljen tenni semmit.
Nekem az a véleményem, hogy igen.
Belegondoltam, hogy 15 évvel ezelőtt 110 ezer forint volt a fizetésem és 35 ezerért béreltem egy pöpec kis garzont. 20 körül kijött a rezsi.
Most 170 ezer a fizetésem, ha nem lenne férjem és nem alapoztuk volna meg külföldön a saját házra valót hitel nélkül, nem tudom mi lenne. Gyereket nem is vállalunk.
Nagyon sajnálom a mostani fiatalokat. A világ elrobotosodása mindenkire hatással lesz.
Szerintem az attól függ mit nevezünk boldogulásnak.
Már tapasztaltam, hogy sokan azt, ha saját lakást veszel (hitellel) és 1-2 gyereket tartasz el.
Akkor nehéz.
Ha azt, hogy dolgozol, eltartod magad és külön tudsz költözni a szüleidtől (akár albérletbe), akkor könnyű.
"Ha azt, hogy dolgozol, eltartod magad és külön tudsz költözni a szüleidtől (akár albérletbe), akkor könnyű."
Én nem ezt látom.
Fiatal pár aki még a vidékhez képest is vidékről költözött be albérletbe, jobb munkalehetőségek reményében vidéki nagyobb városba. A kauciót az induláshoz családi segítséggel fizették ki, kettejük keresetéből épp hogy kijönnek az egérluknyi garzonba, ahova a ruháik alig férnek el. A fizetésükből meg épp hogy valahogy kijönnek hó végéig.
Persze, hogy nehéz. Bőven nehezebb mint a szüleinknek. Ő simán vettek házat pár száz ezerért is akár egy falun. Pár havi fizu és máris volt egy elfogadható házuk. Most pedig 15-20 év hitel kell egy hasonló kaliberűhöz.
Nem kellett 10x átgondolni és spórolni, ha gyereket szerettek volna.
Sokkal sokkal egyszerűbb volt régen minden. Nekünk pedig az a kérdés, hogy maradjunk e ebben a haldokló országban vagy költözzünk ki külföldre egy kicsivel jobb élet reményében..
"és akkoriban kb. bárki megtehette ugyanezt"
Ne haragudj, de honnan veszitek állandóan ezeket a képtelenségeket, hogy "akkoriban" milyen jó volt.
Az én szüleim egy albérletben kezdték az életüket amiben egy hidegvizes csap volt, wc az udaron, melegíz lehetőségre és főzésre egy egylapos rezsó.
Nemhogy házra még egy nyomorult jobb albérletre sem volt lehetőségük.
Túlóra, plusz állás, majd némi kis örökség és 20 év hitel amit nyugdíjig fizettek, ez volt az óriási lehetőség.
Nekünk már nem tudtak sem előakarékoskodni, sem más formában segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!