Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a kiakadásom, hogy nem...

Jogos a kiakadásom, hogy nem várhatják el tőlem, hogy én vigyázzak az unokahúgomra?

Figyelt kérdés
Bátyám a családjával visszaköltözött a szüleinkhez, mert a házukat épp újítják. Nagyon lassan haladnak vele. A babájuk 2 hónapos és igen, nagyon cuki, de rengeteget bőg, nem alszanak tőle így, meg mi sem. Én most itthon vagyok, készülök a szóbeli érettségikre. Sógornőm nonstop nyaggat, hogy segítsek a gyerekkel, néha oké is, de az a bajom, hogy már naponta többször is ezzel nyaggat. Nem az én gyerekem, nem az én feladatom megoldani. Aztán meg a szüleimet küldi rám, hogy tőlem ennyit sem lehet kérni, pedig egész nap itthon vagyok, ráérek stb. Anyuék nem nagyon segítenek neki, mert dolgoznak, fáradtak, meg a sok sírástól ők is gyakran felébrednek éjjel. Komolyan nagyon elegem van már, töményen ott vannak a tételek, közben azt hiszik ingyen bébiszitter vagyok. Bátyám is velem veszekszik, hogy csak egy kicsit, de basszus ez már nem kicsi segítség.
máj. 21. 09:37
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
96%
De ha ti nem lennétek akkor mit csinál? Ja bezzeg akkor meg tudta volna oldani egymaga is.
máj. 21. 13:21
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg menj el otthonról. Mindegy, hova, bár stratégiai okokból kerüld a szokott séta útvonalat. Könyvtár, osztálytárs, suli, park, ahová megoldható. Neked most az érettségi és a felvételi a prioritás, este a családi vacsinál (vagy amikor mind együtt vagytok) ezt határozottan közöld is velük. Három heted van már csak, ha a fele időt szitteléssel töltöd, amikor már amúgy sem tudsz rendesen aludni, nem lesz jó a bizi (szülőknek szokott ez roppant fontos lenni, azért dobd be). Én lehet a sorrendet is átvariálnám, minél messzebb legyen az egyetem, minél ritkábban kelljen hazamenni.
máj. 21. 13:38
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lennének, nyilván megoldaná, de így, hogy van, akin látja, hogy terrorizálható, megragadja az alkalmat. Én ezentúl soha többé nem segítenék neki ingyen. Hetente pár órát vállalnám a felügyeletet pénzért.
máj. 21. 13:58
 24/43 anonim ***** válasza:
87%
Jogos, a nővéred minek szült gyereket ha nem bír foglalkozni vele.
máj. 21. 14:09
 25/43 anonim ***** válasza:
12%
Szóltál is a nőnek, hogy te amúgy tanulsz, nem a se*ed vakarod otthon, vagy most mi adjuk áldásunkat hozzá???
máj. 21. 15:19
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem vigyázok soha az unokaöcsémre. Szeretem meg minden, de nem az én gyerekem. Ha valaki ezt számon kérné rajtam kinevetném.
máj. 21. 16:38
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

15.

Mekkora pofátlan dög.

Ezek nem tudták, hogy milyen kimerítő tud lenni egy kisbaba?

Menj el otthonról tanulni, ez már az érettségid sikerét veszélyezteti.

Amúgy miért nem mennek albérletbe?

máj. 21. 16:39
 28/43 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, 2 hónapos gyereknek egyedül az anyjára van szüksége. Ha anyuka ki van szolgálva úgy, hogy nem kell házimunkát végezni, az kva nagy segítség. Otthon mindent egyedül kell megoldania. Bsszus, a 2 hónapos gyerekemet oda se adtam volna másnak. Az se normális, ha ennyit ordít. És nem a te dolgod egy ennyire pici babára vigyázni, szinte újszülött!!
máj. 21. 17:18
 29/43 anonim ***** válasza:
85%
Elkuldenem orvoshoz. Az nem normalis h egy 2 honapos nonstop sir. Vagy beteg a gyerek vagy valamit nagyon elcsesztek.
máj. 21. 17:32
 30/43 anonim ***** válasza:
86%
Eleve nem bíznék egy szinte újszülött csecsemőt egy tapasztalatlan gimis kiscsajra. Bármi történhet vele és te nem fogod tudni megoldani (legalábbis feltételezem, hogy nincs pl csecsemő elsősegély képzettséged). Na meg a rezdüléseit sem ismerheted, mikor mire van szüksége. Ezeket nyugodtan mondd el, kelts csak bűntudatot a pofátlan cafkában. Ha meg nem sikerül, akkor szépen közöld, hogy az ő gyereke, neked egyetlen percet SEM kötelességed vigyázni rá, maximum ha olyan kedved van, mert a segítség ADHATÓ, NEM pedig alanyi jogon jár. Az érettségid meg jelenleg mindennél fontosabb, ha tarthatatlan otthon a helyzet, menj el könyvtárba tanulni.
máj. 21. 18:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!