Jogos a kiakadásom, hogy nem várhatják el tőlem, hogy én vigyázzak az unokahúgomra?
Figyelt kérdés
Bátyám a családjával visszaköltözött a szüleinkhez, mert a házukat épp újítják. Nagyon lassan haladnak vele. A babájuk 2 hónapos és igen, nagyon cuki, de rengeteget bőg, nem alszanak tőle így, meg mi sem. Én most itthon vagyok, készülök a szóbeli érettségikre. Sógornőm nonstop nyaggat, hogy segítsek a gyerekkel, néha oké is, de az a bajom, hogy már naponta többször is ezzel nyaggat. Nem az én gyerekem, nem az én feladatom megoldani. Aztán meg a szüleimet küldi rám, hogy tőlem ennyit sem lehet kérni, pedig egész nap itthon vagyok, ráérek stb. Anyuék nem nagyon segítenek neki, mert dolgoznak, fáradtak, meg a sok sírástól ők is gyakran felébrednek éjjel. Komolyan nagyon elegem van már, töményen ott vannak a tételek, közben azt hiszik ingyen bébiszitter vagyok. Bátyám is velem veszekszik, hogy csak egy kicsit, de basszus ez már nem kicsi segítség.máj. 21. 09:37
21/43 anonim válasza:
De ha ti nem lennétek akkor mit csinál? Ja bezzeg akkor meg tudta volna oldani egymaga is.
22/43 anonim válasza:
Tényleg menj el otthonról. Mindegy, hova, bár stratégiai okokból kerüld a szokott séta útvonalat. Könyvtár, osztálytárs, suli, park, ahová megoldható. Neked most az érettségi és a felvételi a prioritás, este a családi vacsinál (vagy amikor mind együtt vagytok) ezt határozottan közöld is velük. Három heted van már csak, ha a fele időt szitteléssel töltöd, amikor már amúgy sem tudsz rendesen aludni, nem lesz jó a bizi (szülőknek szokott ez roppant fontos lenni, azért dobd be). Én lehet a sorrendet is átvariálnám, minél messzebb legyen az egyetem, minél ritkábban kelljen hazamenni.
23/43 anonim válasza:
Ha nem lennének, nyilván megoldaná, de így, hogy van, akin látja, hogy terrorizálható, megragadja az alkalmat. Én ezentúl soha többé nem segítenék neki ingyen. Hetente pár órát vállalnám a felügyeletet pénzért.
24/43 anonim válasza:
Jogos, a nővéred minek szült gyereket ha nem bír foglalkozni vele.
25/43 anonim válasza:
Szóltál is a nőnek, hogy te amúgy tanulsz, nem a se*ed vakarod otthon, vagy most mi adjuk áldásunkat hozzá???
26/43 anonim válasza:
Nem vigyázok soha az unokaöcsémre. Szeretem meg minden, de nem az én gyerekem. Ha valaki ezt számon kérné rajtam kinevetném.
27/43 anonim válasza:
15.
Mekkora pofátlan dög.
Ezek nem tudták, hogy milyen kimerítő tud lenni egy kisbaba?
Menj el otthonról tanulni, ez már az érettségid sikerét veszélyezteti.
Amúgy miért nem mennek albérletbe?
28/43 anonim válasza:
Nézd, 2 hónapos gyereknek egyedül az anyjára van szüksége. Ha anyuka ki van szolgálva úgy, hogy nem kell házimunkát végezni, az kva nagy segítség. Otthon mindent egyedül kell megoldania. Bsszus, a 2 hónapos gyerekemet oda se adtam volna másnak. Az se normális, ha ennyit ordít. És nem a te dolgod egy ennyire pici babára vigyázni, szinte újszülött!!
29/43 anonim válasza:
Elkuldenem orvoshoz. Az nem normalis h egy 2 honapos nonstop sir. Vagy beteg a gyerek vagy valamit nagyon elcsesztek.
30/43 anonim válasza:
Eleve nem bíznék egy szinte újszülött csecsemőt egy tapasztalatlan gimis kiscsajra. Bármi történhet vele és te nem fogod tudni megoldani (legalábbis feltételezem, hogy nincs pl csecsemő elsősegély képzettséged). Na meg a rezdüléseit sem ismerheted, mikor mire van szüksége. Ezeket nyugodtan mondd el, kelts csak bűntudatot a pofátlan cafkában. Ha meg nem sikerül, akkor szépen közöld, hogy az ő gyereke, neked egyetlen percet SEM kötelességed vigyázni rá, maximum ha olyan kedved van, mert a segítség ADHATÓ, NEM pedig alanyi jogon jár. Az érettségid meg jelenleg mindennél fontosabb, ha tarthatatlan otthon a helyzet, menj el könyvtárba tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!