Jogos a kiakadásom, hogy nem várhatják el tőlem, hogy
én vigyázzak az unokahúgomra?
Figyelt kérdés
Bátyám a családjával visszaköltözött a szüleinkhez, mert a házukat épp újítják. Nagyon lassan haladnak vele. A babájuk 2 hónapos és igen, nagyon cuki, de rengeteget bőg, nem alszanak tőle így, meg mi sem. Én most itthon vagyok, készülök a szóbeli érettségikre. Sógornőm nonstop nyaggat, hogy segítsek a gyerekkel, néha oké is, de az a bajom, hogy már naponta többször is ezzel nyaggat. Nem az én gyerekem, nem az én feladatom megoldani. Aztán meg a szüleimet küldi rám, hogy tőlem ennyit sem lehet kérni, pedig egész nap itthon vagyok, ráérek stb. Anyuék nem nagyon segítenek neki, mert dolgoznak, fáradtak, meg a sok sírástól ők is gyakran felébrednek éjjel. Komolyan nagyon elegem van már, töményen ott vannak a tételek, közben azt hiszik ingyen bébiszitter vagyok. Bátyám is velem veszekszik, hogy csak egy kicsit, de basszus ez már nem kicsi segítség.
10-es, azert ez csak azoknal van igy, akik pofatlanok, de ok az elet minden teruleten ilyenek, nem veszik eszre magukat.
Vannak normalis kisgyerekes szulok is :D
2024. máj. 21. 10:30
12/43 anonim válasza:
Nagyon sajnállak!
Szüleiddel nem tudsz erről beszélni, hogy neked most tanulnod kell? Gondolom ők is szeretnék, hogy sikeresen leérettségizz, szóljanak mára sógornődnek, hogy szálljon le rólad.
A könyvtár jó ötlet vagy egy osztálytárs, még lehet jó is lenne egymásnak felmodani a tételeket.
2024. máj. 21. 10:41
13/43 anonim válasza:
Menj el könyvtárba, és tanulj ott vagy kerek-perec mondd meg, hogy szálljanak le rólad.
Egyébként ezt velem is eljátszották, aztán egyszer elegem lett úgy a 4-5. alkalomnál és megmondtam, hogy oké, a gyerekkel leszek, óránként 1000 Ft-ért (mint egy szitter ára kb).
Ha nem fizetik ki, akkor felejtsenek el.
Úgy megsértődtek, hogy azóta sem kérdeznek meg :D
De tényleg az a baj, hogy egyszer elvállalod szívességből aztán utána a bunkója ingyen szitterként használ(na).
2024. máj. 21. 11:14
14/43 anonim válasza:
"Sógornőm nonstop nyaggat, hogy segítsek a gyerekkel..."
Konkrétan mit vár el, mit kellene segitened? Egy 2 hónapos csak eszik, alszik.
2024. máj. 21. 12:35
15/43 A kérdező kommentje:
Ő sajnos nem csak eszik, alszik. Mit, hogy vigyem el otthonról babakocsiban vagy ilyen kötögetős akármiben 2 órát sétálni naponta, hogy ő tudjon aludni, hogy ringassam, mert már x ideje üvölt és nem bírja, elfáradt stb. Hogy segítsek elaltatni meg hogy néha etessem meg én cumisüvegből, akár éjjel is, hogy ők a tesómmal tudjanak aludni, meg tvt lesni. Meg hogy fogjam kb egész nap, mert ha nincs kézben akkor sír, meg mert nem halad semmivel, nem mintha olyan sok dolga lenne nálunk. Meg hogy altassam el kint az udvaron babakocsiban, hadd tudjon leülni meginni egy kávét... Ha látja hogy kiülök a tételekkel a teraszra, akkor egyből ott van a babával, vagy mikor főzök valamit, egyből ott van duzzogva, hogy miért nem kérdeztem meg hogy kér e esetleg ő is. Rajtunk kívül nincs itthon napközben senki, ők nem látják mennyire rámszállt, hiába mondom.
2024. máj. 21. 12:51
16/43 anonim válasza:
Mekkora tirpák.
2024. máj. 21. 12:56
17/43 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy nagyon rendes volt és szeretem is a családom, meg az unokahugomat is, segítettem is néha-néha, de most már sok volt és egyre több kellene neki. Durva gyerek amúgy, ha leteszem vagy megáll a babatank, akkor tényleg egyből sír. A szombati tette be a kaput teljesen, azóta duzzogok,el akartak menni estére pár órára, hogy én úgyis vigyázok rá addig, aztán közöltem hogy arra a koncertre én megyek el csá, hát nagyon nem tetszett nekik.. pofám leszakad. (Igazából nem akartam menni, csak kiakadtam, mert előtte is próbáltam segíteni megnyugtatni az akkor órák óta síró babát)
A sírás is kezd kiakasztani, tudom hogy ez ilyen, de nem tudom egyre jobban mérges leszek már rá. Nem az én dolgom, nem én gyerekem 🙈
2024. máj. 21. 13:16
18/43 anonim válasza:
Ezeket pontosan mondd el a tesódnak és a a szüleidnek, te pedig mindig mondj nemet vagy hagyd ott a sógornőt a babával. Nem az ő szolgálatára vagy otthon, ezt mindenki előtt mondd el és ne legyen bűntudatot miatta, nem te vállaltad a babát.
2024. máj. 21. 13:18
19/43 anonim válasza:
Most esett le neki, hogy nem olyan a gyerekvállalás, mint a filmekben?
2024. máj. 21. 13:19
20/43 Katona Dius válasza:
Csak tudnám minek vállalta, ha foglkozni nem akar a gyerekével. És ha kész lesz a ház és vissza költöznek? Ki fogja helyette gardírozni a gyereket?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!