Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan valljam be a rokonoknak...

Hogyan valljam be a rokonoknak, hogy homoszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

ápr. 14. 14:27
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
0%

13-as: attól lesz boldog egy homoszexuális, ha minél többen tudják????? Normális ez? A heteroszexuális kapcsolatunkat se mutogatja az, akibe szorult egy kis tapintat.

Azért mutatjuk be a leendő párunkat, mert a családba fog tartozni, mert házasságra lépünk. Ez egy jogi kategória is, ezért tudniuk kell a családtagoknak.

De hogy most épp kivel vagyunk szerelmi kapcsolatban, azzal nem illik terhelni a rokonokat. Főleg, ha azonos neművel. Mert azért mégsem az a norma. (Még. De ha így haladunk, már az lesz az elfogadott).

aug. 29. 14:35
 42/58 anonim ***** válasza:
74%

A szexuális irányultságban nincs nem szerinti norma, 41-es! Homoszexualitás, heteroszexualitás és biszexualitás van. Norma az nincs.

Hogy a bármelyik nemre irányuló szexuális kapcsolatát se mutogatja az, akibe szorult egy kis tapintat, az még ennyire se értelmezhető. A szerelem tapintatlan?

aug. 29. 14:40
 43/58 anonim ***** válasza:
0%

42-es: elég zagyva, amit írsz. Az élet alapvető normája például, hogy szaporodjunk (persze nem mértéktelenül). Egy homoszexuális nem szaporodik. Utód csak egy heteroszexuális kapcsolatból születik. Ezért ez a norma.

Egy tapintatos ember nem tolja mások képébe a szexuális irányultságát. Mert hol a mérték? Végül a nyílt utcán fognak szeretkezni az emberek?

És ez főleg vonatkozik a homoszexuálisokra. Akik szerintem szeretnek kérkedni a beállítottságukkal. Szeretik megbotránkoztatni az embereket. De azért roppant kereszténynek is mutatják magukat.

És igen, az élet rendje az, hogy például ha valaki felnevel egy gyereket, szeretné, ha unokák születnének. Elég nagy sokk az egy szülőnek, ha a gyermekének beállítottsága miatt ez kizárt.

Ismétlem, az élet rendje az, hogy van utódunk. És nem az, hogy a szexuális irányultságunkat szolgáljuk ki, sőt, mások orra alá nyomjuk.

Lehet lepontozni nyugodtan.

aug. 29. 20:54
 44/58 anonim ***** válasza:
41%

Nem kérem a lepontozáshoz az engedélyedet, saját jogon is megteszem. Ha neked a szexuális irányultság nyílt kimondása és a szexuális élet nyilvános gyakorlása azonos, akkor veled komoly baj van. Ezt nyilvánvalóan te se gondolod így, de akkor mért mondod?

Nem, az életnek nem alapvető normája, hogy mindenki szaporodjon, ennek a legegyszerűbb bizonyítéka a természetben a homoszexualitás megléte. Ha vallásos vagy, hát akkor isten általi megteremtettsége. Egy elmélet szerint (merthogy kutatják, hogy ez a jelenség vajon miért létezhet) kifejezetten arra szolgál a homoszexualitás, hogy legyenek gyermektelen családtagok, akik szükség esetén a gyermeknevelést át tudják vállalni. A mai 8 milliárdos világban kifejezetten nemkívánatos a mindenkire vonatkozó szaporodás. "Szexuális irányultságunkat szolgáljuk ki"? Hogy mi vaaan??? Ez már végképp értelmezhetetlen. Az meg mi az ördögöt jelent? A szexuális életet? Ne éljünk az irányultságunknak megfelelő szexuális életet vagy mi van??? Aki homoszexuálisnak született, az szeretkezzen ellentétes neművel vagy senkivel, neki akkor az tilos? Ezt ugye nem gondolod komolyan! Kérkedni? New röhögtess! Kérkedni ilyen iszonyatos gyűlöletáradat közepette (te is itt vagy példának, előtted kérkednének, aki a selejtesnek tartod őket)? A kérdező éppen kérkedik, mikor zavartan ahhoz kér tanácsot, hogy hogy "vallja be" a saját rokonainak? Vallja be, mint egy bűnt? Kérkednek? A pokolba kívánják a saját homoszexualitásukat! Azt hiszed, olyan jó az? A társadalom primitív tagjainak megvetése, a politika uszító gyűlöletkeltése, az egymásra találás nehézsége, az önelfogadás kínja közepette? Kérkedik? Elcserélné veled a heteroszexualitásodat! Halkan mondom, hogy tudományos kísérlettel bizonyították, hogy a magukat erőteljesen homofóbnak vallók rejtett homoszexuálisok. Igen, felállt nekik! A kereszténységet nem tudom, hogy hoztad ide, a két fogalomnak nincs egymáshoz köze, ezt most csak te kavartad, hogy mondjál valamit. A vallásos homoszexuálisok számára kifejezetten zavart okoz az egyház ellenzése.

És végül "az élet rendje, hogy az ember szeretné, ha unokái születnének", hát nem! Az nem az élet rendje, hogy én beleszólok más emberek életvezetésébe. Hogy a gyerekeinknek lesz-e gyerekük, az kizárólag az ő döntésük. Senki nem formálhat igényt unokára. Hogy a szülő mit akar meg mit nem, az nem játszik. Ha annyira szeret kisgyerekekkel játszani, és nincs unokája, megtalálja a módját jótékonysági keretek között.

aug. 29. 21:32
 45/58 anonim ***** válasza:
71%

És ezt ki mondja?

Van erre valami törvény?

Ezek íratlan szabályok, amihez vagy tartja magát valaki, vagy nem.

Az, hogy valaki tudat egy infót magáról, nem képébe tolás, hanem egy információ.

Amikor gyereket csinálsz, te is mások képébe tolod, felrakod a netre, stb. . .

Az, hogy te kényelmetlenül érzed magad a te bajod, erre van a pszichológus!

aug. 29. 21:32
 46/58 anonim ***** válasza:
0%

44-es: tehát szerinted minden normális, ami régen is volt. Például a lopás, a családon belüli erőszak, a korrupció stb. stb. Szerinted azzal legalizálni lehet valamit, ami régen volt.

És igen: nem vagyok kíváncsi a rokonaim szexuális beállítottságára. Mi a fenének akarnák velem tudatni? Nem akarok velük szexuális kapcsolatot természetesen, akkor meg mi közöm hozzá? Felőlem mindenki azzal, akivel akar, de nem kell ezt másokkal tudatni. Minek????

Érdekes, itt, ezen az oldalon nagyon sokan kardot rántanak amellett, hogy az anyának semmi köze a felnőtt gyermekéhez, nem kell vele mindent tudatni, sőt, ha kérdez, akkor már tolakodónak minősítik itt sokan.

Ugyanakkor a rokonoknak köze van ahhoz, hogy valaki a saját neméhez vonzódik.

Ez ellentmondás.

Igenis az a véleményem, hogy valami miatt a homoszexuálisok kényszert éreznek, hogy tudassák az egész világgal az irányultságukat. Pedig a világon semmi köze nincs senkinek ahhoz, hogy ő kivel és kivel nem.

45-ös: bunkó vagy, hogy ha valakinek más a véleménye, akkor mindjárt pszichológust javasolsz neki. Valószínűleg neked lenne rá szükséged, mert normális vita helyett legázolod a más véleményen levőket.

Ez a honlap arra való, hogy véleményeket ütköztessünk, nem arra, hogy egyesek itt uralkodjanak és sértegessék a más véleményen levőket.

Magadról állítottál ki bizonyítványt.

aug. 30. 06:49
 47/58 anonim ***** válasza:

46: A "régen" szót nem tudom, honnan szedted, az én hozzászólásomból biztos nem, mert abban maximum 5 szóból lehetne betűnként összerakni.

Ha nem vagy kíváncsi a rokonaid ilyen eléggé karakteres vonására, mint a szexuális irányultságuk, akkor nem vagy kíváncsi a rokonodra. Szíved joga. De akkor nem vagy kíváncsi az érdeklődési körükre vagy a nyári élményeikre sem, a szexuális irányultság csak 1 az embert jellemző sokféle dolog közül, semleges töltettel, nem valami extrém dolog. Amit nem kell megítélni, csak érdekességként tudni róla, hogy ha mondjuk bemutatja a partnerét, ne akkor ájulj le a székről, hogy nem lány, hanem fiú. De ha nem akarsz tudni róla, hát nem akarsz, csak nemigen értem, miért izgat fel téged ez a téma annyira, hogy még hallani se kívánsz róla. Valamiért nagy tagadásban vagy, dehát attól még a homoszexualitás természettől fogva létezik.

A következő bekezdésedben csúsztatsz (ezt az érvelési módot használják azok, akiknek nincsenek tényleges érveik): senki nem azt állítja, hogy a szülőnek nincs köze a felnőtt gyerekéhez, csak azt állítjuk, hogy nem erőszakoskodhat vele a döntéseit illetően, azok az esetek pedig, amikor már az információkat is el kényszerülünk előlük titkolni, a szülő állandóan beleszóló, elégedetlenkedő korábbi viselkedésére vezethető vissza. Normál állapotban senki nem vágyna másra, mint szerető, megértő, támogató szülőre. Előlük nem is kell semmit titkolni, csak hát sajnos nem mind ilyen.

aug. 30. 13:05
 48/58 anonim ***** válasza:

Szerinted még a rokonok hálószobájába is menjek be? Szerinted nincs különbség, szerintem van.

Semmi közöm a szexuális irányultságára. Ennyi.

Akármennyit filozofálgatsz itt.

aug. 30. 13:45
 49/58 anonim ***** válasza:

Nem, ne menjél be a hálószobájukba, ugyanis seprűvel fognak kikergetni. Nem kívánják előtted élni a szexuális életüket! "Szerinted nincs különbség, szerintem van." - hát ez a mondatod eléggé megmagyarázhatatlan annak fényében, hogy éppen te bizonygatod hasonlatokkal, hogy a szexuális orientációt kimondani meg szexuális életet nyilvánosan élni ugyanaz a kategória.

Hogy miért irtózol a szexualitásról való beszédről ennyire, azzal nyilván érdemes lenne foglalkozni, de te nem fogsz. Olyan emberek gondolkodnak így, akiket egy pap meg egy apáca nevelt. Mindenki másnak a szexualitás az élet természetes része, amiről egy kiválasztott szűk bizalmi körben beszélni is lehet.

aug. 30. 14:20
 50/58 anonim ***** válasza:

49-es: ateisták neveltek, ha szeretnéd tudni. És rendben van a szexuális életem, ha szeretnéd tudni. Bár helyesebb lenne, ha nem személyeskednél. Hanem észérvekkel támasztanád alá, hogy miért imádod annyira a melegeket.

Attól, hogy én rendben vagyok, és hála istennek mindig is rendben voltam, nem kell leborulnom a meleg büszkeség előtt.

Hogy mitől büszkék erre, azt nem tudom.

Én meg legyek büszke arra, hogy tériszonyom van? És csináljak egy parádét, lezárva Budapestet?

aug. 31. 06:14
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!