Hogyan lehetek jó háziasszony?
Ritkán frissűl, de nagyon jó tippek vannak rajta.
Úgy, hogy nem törekszem a tökéletességre, mert belehülyülnék.
Tisztaság van, rend van, de ha éppen nincs ma felmosva, nem fog összedőlni a világ.
Ja, és bevonom a páromat is a rendrakásba, takarításba.
Nálunk ugyanez a helyzet,plusz még két kicsi baba.
Engem már nem érdekel,ha nem tetszik neki,hogy épp nem tudtam elmosogatni,lehet menni mosogatógépet venni,vagy be lehet segíteni.Ugyanis a koszt sem egyedül csinálom,hanem négyen,vagyis ti ketten.
Az meg már más tészta szerintem,ha egy év együttélés után egy szappan miatt válni akar,akkor más a baja,csak ezen durrant el az agya.
Amíg esztek-isztok,főzöl,egyszóval éltek,addíg lesz is kupi.
Ezen ne edd magad!
Hát ha ekkora problémát csináltok ilyen kis dolgokból, akkor ott súlyos bajok vannak. Beszélj a férjeddel, hogy te is emberből vagy, te is hibázhatsz, és igenis vegye ki a részét ő is az otthoni munkából. Bevásárolni elmehet hazafelé, ha előző nap összeírod, mi kell (ha meg elfelejtesz valamit, hát ez van... nem vagy gép, és még a gép sem tökéletes). Nem szakad le a férfi keze, ha néha kezébe veszi a porszívót, legalább lepakolja az asztalt, elpakol maga után, esetleg néha port törölget, nagytakarítás alkalmával leszedi és visszateszi a függönyöket, stb. Nálunk megosztjuk a munkát, és nincs belőle gond. Az sem nagy probléma, ha épp másnapra halasztódik valami, nem azért élünk, hogy takarítsunk éjjel-nappal... bevásárolni együtt szoktunk menni, és amíg én ablakot pucolok, párom lepakolja és letörölgeti a szekrényeket, vagy felporszívózza a szőnyeget, még a felmosás sem áll távol tőle. Ruhateregetésben is szívesen segít, bár ahhoz csak annyira ért, hogy a csipeszt a helyére rakja, de az is valami :) Főzni is közösen szoktunk hétvégén, hétköznap meg mikor hogy.
Ne hagyd, hogy minden rád szakadjon, falnak tudok menni az olyan férfiaktól, akik nyugodt szívvel bámulják a tv-t, miközben a párjuk lót-fut pakol... Még ha a párod sokat dolgozik is, hétvégén nem szakad le a keze, ha segít neked legalább. Sokak szerint a hétvége a pihenésé. De főzni, mosni akkor is kell, akkor a háziasszony nem pihenhet? Ha közösen jó kedvvel csináljátok amit kell, hamar és vidáman eltelik az az idő. Ha pedig nem hajlandó segíteni, akkor legyen megértő. A bevásárlást szerintem nyugodtan rá lehetne bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!