Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérnétek bocsánatot a helyembe...

Kérnétek bocsánatot a helyemben? Nem érzem, hogy bármi sértőt mondtam volna

Figyelt kérdés

Párommal külföldön élünk, holnap megyünk majd haza a hétvégére.

Hívott tegnap Mamám, hogy a reptérről hogy jutunk haza, ő Papámat nagyon szívesen értünk küldi, ne kérjünk meg másokat. Mondtam, hogy bérelünk autót, kényelmesebb így nekünk is, mások alól sem kell kivenni a kocsit, amíg otthon vagyunk, vagy hozni-vinni minket. Á, ne, ő értünk küldi a Papát. Aki 82 éves, városon belül is 40 km/h-val közlekedik, nem veszi észre azt sem, ha előtte megy át valaki a zebrán éppen. Veszélyes magára és másokra is, mobilt nem használ, így ha valami közbejönne, vagy nem találnánk egymást a reptérnél, még csak fel sem tudjuk hívni. Mondtam újra, hogy nem kell, köszönjük.

Utána jött az, hogy akkor mit főzzön nekünk, amíg otthon leszünk. Megköszöntem, mondtam, hogy nem kell semmi. Több okból sem:

-Ritkán járunk haza, ilyenkor 4-5 napba sűrítünk bele mindenkit. Van, hogy valakivel a program a közös ebéd, beülünk valahová, beszélgetünk közben.

-A nagyim főztjétől nekem 2 napig fáj a hasam, nem főz túl jó alapanyagokból, minden rántott, olajos.

-Mint írtam, sok a programunk, nyűg lenne a nap közepén átautózni a városon, összeszedni az ebédet, azt hazavinni és utána keresni más alternatívát, mert nem ennénk meg.

-A nagyim is 78 éves, hamar fárad, karácsonykor is, mikor beszéltünk, panaszkodott, hogy főzött egész nap és mozdulni sem bír. Azt sem akartam, hogy megint ez legyen.

Itt is megköszöntem háromszor, de mondtam, hogy megoldjuk, ne fáradjon. Közölte, hogy áruljam már el, én miért utálom így őket?! Kérdeztem, hogy miért utálnám? Mert hogy elutasítom... És hogy neki ez mennyire rosszul esik. De ez nem utálat, szívesen leszaladok egy kávéra, de a két dolog, amit felajánlott, felesleges és macerás is.

Most meg hívott anyám, hogy áruljam már el, mit mondtam tegnap mamának, mert most beszélt vele, és egész éjszaka nem aludt az én viselkedésem miatt, azt hitte, mikor csörgött a telefon, hogy én hívom, hogy bocsánatot kérjek. És hogy mit mondtam, amivel így megbántottam?! Meg, hogy hívjam fel és kérjek bocsánatot.

Nem érzem, hogy bármit bántót vagy sértőt mondtam volna. És viszonylag ritkán megyünk haza, még otthon sem vagyunk, de már áll a bál. És akkor kérdezik, hogy miért nem megyek minden hónapban...

febr. 28. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 A kérdező kommentje:

“Én egy kicsit furának érzem, hogy barátnőddel kb. egy egész napot el tudsz tölteni,“

Nem véletlenül a legjobb barátnőm.

“De ha lesz családi ebéd, akkor miért nem tudtad azt mondani a mit főzzön kérdésre, hogy csináljon vasárnapra húslevest/rántotthúst/kutyafülét?”

Mert étterembe megyünk.

“Amúgyis főz, akkor miért ne olyat főzzön, ami nektek is megfelel.”

Mert olyat nem tud.

febr. 28. 11:03
 32/81 anonim ***** válasza:
40%

Basszus, azért tényleg nehéz neked bármi jót kitalálni :D

Itt is kaptál sok jó tanácsot. Csak egy kicsit lehetnél kedvesebb a mamával, papával. Nyilván ők sem tökéletesek. De ki az?

febr. 28. 11:05
 33/81 anonim ***** válasza:
23%
A 4-es az fogyatékos?
febr. 28. 11:06
 34/81 A kérdező kommentje:

De nem kell másnak kitalálni semmit.

Én pontosan tudom, nekem mi a jó.

Leírtam, ritkán vagyunk Magyarországon, és igen, olyankor sűrű a program, nem fér bele, hogy a nap közepén rohangáljunk az ebédért, amit én pl. nem is szeretek.

febr. 28. 11:09
 35/81 anonim ***** válasza:
64%

Ugyan már...

Nincs itt semmilyen szeretet, meg szeretetnyelv, meg kisunokám szememfénye.

Erőszakosság, ha adnak is valamit, akkor hattyú halála mártíromság van.

Azt hiszik mindent megtehetnek, mert öregek.

Ki a fene akar egy ilyen szituba jópofizni?

febr. 28. 11:28
 36/81 anonim ***** válasza:
67%

Hívná őket a franc, de ezek után kétszer meggondolnám, haza megyek-e.

Az én családom ugyanilyen passzív-agresszív toxic bagázs, aztán csodálkoznak, amiért évente 2x beugrok max 2-3 órára, és ennyi a velük töltött idő - de legalább századszor is meghallgathatom, mikor költözök már haza és mi az, hogy nem.

Nos, okkal.

febr. 28. 11:49
 37/81 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, az ide kommentelők egy részének fogalma nincsen a mártír családról, meg azokról, akik egyszer tesznek szívességet és utána éveken át! visszamondják, bezzeg én megtettem, de meg lusta hálátlan dög vagy - és társai.

Csak mondják a hülyeségüket, de ők lennének legjobban kiakadva a te helyzetedben ;)

febr. 28. 11:52
 38/81 anonim ***** válasza:
28%

De ha majd te tudod mi van, akkor mi ez az egész?

Elmondtad a nagyinak mi a helyzet, ennek ellenére pont olyan erőszakos, mint te.

Engedni egyikőtök sem akar, néha anyád közbeszól, mert képesek vagytok egy olajos rántotthúsból családi vitát csapni. Ha kedvesen sem érti meg, durván se fogja, csak megsértődik. Ahogy te is,mert te rosszul vagy már most az egésztől, pedig még haza se értél, ő meg már most rosszul van, hogy mit tegyen értetek, amire majd lehet panaszkodni.

Hagynám az egészet a fenébe.

febr. 28. 11:55
 39/81 anonim ***** válasza:
45%
Hát én felhívnám, és megbeszélném vele a dolgot, mert attól, hogy te nem érzed bántónak (szerintem sem az), ők még érezhetik. Ők valószínűleg még abban nőttek fel, talán generáció, talán nevelés kérdése, hogy azzal mutatják ki a szeretetüket, hogy tesznek valamit a másikért: érte mennek, megvendégelik. Nekik ez hozzátartozik a szeretetnyelvükhöz. Úgy érezheti, hogy a szeretetét utasítod el, nem kell tőle semmi, ezért biztosan "utálod". Nagyon rosszul érezném magam, ha így meg sikerülne, még ha akaratlanul is, bántani egy nagyszülőmet (bár sajnos nekem már nincs élő nagyszülőm). Meg kellene próbálni találni valami kompromisszumot, ami mamát is kielégíti, meg nem is fárasztja le nagyon, pl. ha van valami, amit jól (vagy legalább nem nagyon rosszul) készít, süti, limonádé, akármi, akkor azt lehet ilyen esetben kérni a főzés helyett.
febr. 28. 12:08
 40/81 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem mindenki családjában van minimum egy ilyen toxikus rokon. Általában több is. Neki nem.az a fontos, hogy téged megetessen, hanem hogy kontrollaljon. Ugrasszon az ételért, meghatarozza hogy a reptérről mikor és hova mentek. Ha nem tesztek úgy, ahogy ő parancsolja, az is jó, mert mehet az érzelmi zsarolás,mártírkodás.ez minden, csak nem szeretet. És nem az életkorból adódik, hanem a mérgező személyiségből. Bocsánatot ne kérj, mert azzal csak megerősíted, és legközelwbb is zsarolni fog. Készülj rá, hogy az éttermi vacsorát is el fogja rontani valahogy. Ha másért ne, ezért hívd föl előtte és tegyél úgymint ha mi sem történt volna. Harangozz be valami ajándékot, és ha elkezd passzív-agresszívkodni, akkor tereld el a szót, ne is reagálj a viselkedésére. Nekem ez be szokott válni.a jövőre nézve pedig gondoskodj róla, hogy ne tudja, mikor érkezel.
febr. 28. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!