Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miket örököltél már és hány...

Miket örököltél már és hány évesen?

Figyelt kérdés
vagy miket fogsz? ha ingatlan akkor mennyit ér és hol van?város,falu? anyámék hárman vannak tesók,mama meghalt,a háza nagy volt,de faluban,egymillióèrt adták el,kb 10 éve,a fele már egyik tesóé volt,tehát fele harmada,kb 160 ezret kaptak,elég nevetséges. férjemék szintúgy,hárman vannak ,fele a nagynénikéjé,tehát fele harmada,1- 1 milliót kaptak.( falun van 6 millioert adták) .férjem tesójának férje mamája nekik adta a házat,kocsit is kaptak, jól jártak,mégis beszólogatott,hogy csokot vettünk fel,irigy volt pedig mi 20 évig fizetjük. 20 millióért vettünk egy városban.unokatesóink is kaptak kocsit,mi jogsit,kocsit mi kerestük meg,nekem 3 gyerekem van,anyámtól lesz faluban ház,ők fogják elosztani,nyilván nekik adjuk.hiába vagyok egyke egy kocsit se kaptunk soha. :) csak példának írtam,kíváncsi vagyok másnál,hogy alakult. ezt úgy mondom,hogy mikor meghaltak majdnem belepusztultam én is,most nyilván nem sok érzelem jön át..csak érdekel más válasza.
jan. 23. 19:02
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Eddig semmit, és a jövőben se nagyon fogok.
jan. 24. 11:29
 42/49 anonim ***** válasza:
65%
remélhetőleg még sokáig semmit, nálunk egyenes ágon megy az öröklés hagyományosan, apám és az anyai nagymamám örököltek eddig a felmenőktől, ők meg még remélhetőleg sokáig meglesznek. de ha minden így marad az elkövetkező harminc és mégtöbb évben is, akkor mi megöröklünk az öcsémmel két belvárosi lakást, megyeszékhelyen, hitel nélkül. kivéve ha anyuék addig nem csinálnak vele valami mást. vagy nem költöznek otthonba. nem igazán van hozzá közünk, ő lakásuk.
jan. 24. 12:00
 43/49 anonim ***** válasza:
40%
Eddig nem jutott eszembe, de a vezetéknevem végülis örököltem ükmamámtól. Amikor lecseréltem a nevem, az övére változtattam meg
jan. 24. 12:09
 44/49 anonim ***** válasza:
73%
Fél családi házat meg egy szar érrendszert.
jan. 24. 13:37
 45/49 anonim ***** válasza:
72%

Az apai mamám meghalt két éve

25 éves voltam és utána örököltem

pár száz ezer Ft ot.

Több járt volna de

sajnos a nagybátyám

engem meg a húgomat kitagadott

az örökségből.

Vagyis letagadta azt hogy

minket hol tudnának utol érni

azt mondta nem tud rólunk semmit.

Az apám halála után is járt

volna örökség de a fél testvérem

a nővérem szintén letagadott minket és minden pénzt értéket fel vett helyettünk. Azt mondta nincs más örökös.

jan. 24. 20:21
 46/49 anonim ***** válasza:
100%

A letagadós alja nagybátyád meg tudod szivatni, mert néhány évig talán 10?, még jelentkezhetsz és megtémadhatod a dolgot.

Én nem hagynám annyiban, az biztos.

Keress meg egy ügyvédet.

jan. 24. 20:34
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

A féltestvért is megrángatnám jogilag, az biztos.

Alja népség...

46. voltam

jan. 24. 20:36
 48/49 anonim ***** válasza:
45%
Semmit, és nem is fogok, mert a gyerekeknek adom majd.
jan. 24. 22:34
 49/49 anonim ***** válasza:

Egy zsákfalu szélén lévő vakolatlan ház 1/8-át örököltem meg 19 évesen. Haza kellett utaznom, hogy ügyvédnél aláírjam, hogy hivatalosan is lemondok az örökségemről.

Másik nagyszülőm nem rég halt meg. Kb. két éve a szüleim eladták a házát, ahová minden nap mentem suli után, amihez a gyerekkori emlékeim kötnek. A pénzt szerintem elrakták, és ez számomra rendben is van, én azt kértem, hogy 1-2 bútort hozzanak el onnan, amihez kötődök. Nem hozták el, a képembe vágták, hogy tetszettem volna megházasodni, akkor hagyomány szerint járt volna nekem a tükrös szekrény, meg a tulipános láda, így basszam meg, eladták a házat a ládával, sparhelttel, mindennel együtt.

Mi a testvéremmel már eldöntöttük, hogy ha valamikor el kell temetnünk a szüleinket, az értelmi fogyatékos rokonunkra iratjuk a lakást, mert mi megcsináljuk a szerensénket, ő meg, szegény, nem tudja.

jan. 27. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!