Miket örököltél már és hány évesen?
Az apai mamám meghalt két éve
25 éves voltam és utána örököltem
pár száz ezer Ft ot.
Több járt volna de
sajnos a nagybátyám
engem meg a húgomat kitagadott
az örökségből.
Vagyis letagadta azt hogy
minket hol tudnának utol érni
azt mondta nem tud rólunk semmit.
Az apám halála után is járt
volna örökség de a fél testvérem
a nővérem szintén letagadott minket és minden pénzt értéket fel vett helyettünk. Azt mondta nincs más örökös.
A letagadós alja nagybátyád meg tudod szivatni, mert néhány évig talán 10?, még jelentkezhetsz és megtémadhatod a dolgot.
Én nem hagynám annyiban, az biztos.
Keress meg egy ügyvédet.
A féltestvért is megrángatnám jogilag, az biztos.
Alja népség...
46. voltam
Egy zsákfalu szélén lévő vakolatlan ház 1/8-át örököltem meg 19 évesen. Haza kellett utaznom, hogy ügyvédnél aláírjam, hogy hivatalosan is lemondok az örökségemről.
Másik nagyszülőm nem rég halt meg. Kb. két éve a szüleim eladták a házát, ahová minden nap mentem suli után, amihez a gyerekkori emlékeim kötnek. A pénzt szerintem elrakták, és ez számomra rendben is van, én azt kértem, hogy 1-2 bútort hozzanak el onnan, amihez kötődök. Nem hozták el, a képembe vágták, hogy tetszettem volna megházasodni, akkor hagyomány szerint járt volna nekem a tükrös szekrény, meg a tulipános láda, így basszam meg, eladták a házat a ládával, sparhelttel, mindennel együtt.
Mi a testvéremmel már eldöntöttük, hogy ha valamikor el kell temetnünk a szüleinket, az értelmi fogyatékos rokonunkra iratjuk a lakást, mert mi megcsináljuk a szerensénket, ő meg, szegény, nem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!