Miket örököltél már és hány évesen?
Négyévesen örököltem egy nem vérszerinti rokontól, aki ruhellte a családomat. Még anyámat kedvelte, nekem segíteni akart, de végül kicsit kitolt anyámékkal, mert rengeteget kellett a gyámhivatalhoz rohangálni. Örököltem egy nyaralót, egy apró telket, egy autót, némi pénzt és részvényeket.
Az autót apukám használta évekig, a pénzt az oktatásomra költötték, a részvényeket én tettem egyetemistaként pénzzé (egy havi plusz fizu volt akkor). A telket nemrég eladtam, sokat nem ért sajnos, mert építkezésre alkalmatlan volt és nagyon aprócska, de valamennyi kis plusz pénz volt.
Az ingatlanból viszont kiforgatott a család anyámék buta naiv hozzáállásával, ugyanis eladták, az érte kapott pénzzel pedig anyámék hárman (testvérek) rendezték az ingatlan jogviszonyokat. Bonyolult sztori, akkor jogosnak és érthetőnek tűnt, ma már úgy érzem hogy anyámék balf.aszságot csináltak, és jól jött volna az a pénz a saját elindulásomhoz (míg anyám két testvére egy büdös percet nek dolgozott az ingatlanokért életében, és egy forint hitelt sem fizetett). De ez van, túlléptem rajta.
Várható örökség pedig tesómnak és nekem lesz, megegyezés szerint nem valódi örökség, hanem még életükben ránk íratják a ház felét. Mivel már van saját ingatlanom, és szerencsére a szüleim halála nem lesz téma még sokáig, valószínűleg a tesóm és a gyerekeim lakhatását fogjuk megoldani vele.
Apám után három ingatlanrészt örököltem az előző évtizedben kb. 10 millió Ft értékben, de mivel haszonélvezői joga van rajtuk másoknak, nem sokra megyek vele :D
Anyám még él szerencsére, utána majd a most kb. 30-40 milliót érő ingatlanját fogom örökölni.
Apám után semmit. Csak több milliós adóság lett volna ès pár ezer forint. Ezt visszautasítottam.
Mamám után egy ház rèszt, mèg nem volt meg a hagyatèki. Full cigány környèken van a ház, 5 millióra èrtèkeltèk. Olyan 600.000et kapok belőle ha ennyièrt elmegy.
Mondjuk jobban örülnèk ha a mama lenne mèg itt, nem az öröksèg.
Anyám háza a nevemen van.
Anyai nagyi a másik gyerekère íratott mindent, nem lesz onnan öröksèg.
45 éves vagyok és szerencsére még nem örököltem semmit, élnek a szüleim. Remélem, még sokáig fognak is.
Én is saját erőből teremtettem meg, amim van. Egy picike lakással kezdtem, utána lett nagyobb, aztán már a férjemmel közösen könnyebb volt még tovább fejlődni.
Adósságot... :/
Lemondhattam volna mindenrol az ugyved javaslatara,de nem tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!