Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miket örököltél már és hány...

Miket örököltél már és hány évesen?

Figyelt kérdés
vagy miket fogsz? ha ingatlan akkor mennyit ér és hol van?város,falu? anyámék hárman vannak tesók,mama meghalt,a háza nagy volt,de faluban,egymillióèrt adták el,kb 10 éve,a fele már egyik tesóé volt,tehát fele harmada,kb 160 ezret kaptak,elég nevetséges. férjemék szintúgy,hárman vannak ,fele a nagynénikéjé,tehát fele harmada,1- 1 milliót kaptak.( falun van 6 millioert adták) .férjem tesójának férje mamája nekik adta a házat,kocsit is kaptak, jól jártak,mégis beszólogatott,hogy csokot vettünk fel,irigy volt pedig mi 20 évig fizetjük. 20 millióért vettünk egy városban.unokatesóink is kaptak kocsit,mi jogsit,kocsit mi kerestük meg,nekem 3 gyerekem van,anyámtól lesz faluban ház,ők fogják elosztani,nyilván nekik adjuk.hiába vagyok egyke egy kocsit se kaptunk soha. :) csak példának írtam,kíváncsi vagyok másnál,hogy alakult. ezt úgy mondom,hogy mikor meghaltak majdnem belepusztultam én is,most nyilván nem sok érzelem jön át..csak érdekel más válasza.
jan. 23. 19:02
1 2 3 4 5
 31/49 anonim válasza:
100%
Semmit.
jan. 23. 23:59
 32/49 anonim ***** válasza:
76%

Négyévesen örököltem egy nem vérszerinti rokontól, aki ruhellte a családomat. Még anyámat kedvelte, nekem segíteni akart, de végül kicsit kitolt anyámékkal, mert rengeteget kellett a gyámhivatalhoz rohangálni. Örököltem egy nyaralót, egy apró telket, egy autót, némi pénzt és részvényeket.

Az autót apukám használta évekig, a pénzt az oktatásomra költötték, a részvényeket én tettem egyetemistaként pénzzé (egy havi plusz fizu volt akkor). A telket nemrég eladtam, sokat nem ért sajnos, mert építkezésre alkalmatlan volt és nagyon aprócska, de valamennyi kis plusz pénz volt.

Az ingatlanból viszont kiforgatott a család anyámék buta naiv hozzáállásával, ugyanis eladták, az érte kapott pénzzel pedig anyámék hárman (testvérek) rendezték az ingatlan jogviszonyokat. Bonyolult sztori, akkor jogosnak és érthetőnek tűnt, ma már úgy érzem hogy anyámék balf.aszságot csináltak, és jól jött volna az a pénz a saját elindulásomhoz (míg anyám két testvére egy büdös percet nek dolgozott az ingatlanokért életében, és egy forint hitelt sem fizetett). De ez van, túlléptem rajta.

Várható örökség pedig tesómnak és nekem lesz, megegyezés szerint nem valódi örökség, hanem még életükben ránk íratják a ház felét. Mivel már van saját ingatlanom, és szerencsére a szüleim halála nem lesz téma még sokáig, valószínűleg a tesóm és a gyerekeim lakhatását fogjuk megoldani vele.

jan. 24. 04:03
 33/49 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
93%

Apám után három ingatlanrészt örököltem az előző évtizedben kb. 10 millió Ft értékben, de mivel haszonélvezői joga van rajtuk másoknak, nem sokra megyek vele :D

Anyám még él szerencsére, utána majd a most kb. 30-40 milliót érő ingatlanját fogom örökölni.

jan. 24. 06:46
 34/49 anonim ***** válasza:
75%
Szerencsére még semmit.
jan. 24. 07:04
 35/49 anonim ***** válasza:
77%
49 vagyok és szerencsére még semmit nem örököltem és remélem ez így is marad még jó sokáig.
jan. 24. 07:26
 36/49 anonim ***** válasza:
80%
Mentális problémát
jan. 24. 07:51
 37/49 anonim ***** válasza:
74%

Apám után semmit. Csak több milliós adóság lett volna ès pár ezer forint. Ezt visszautasítottam.

Mamám után egy ház rèszt, mèg nem volt meg a hagyatèki. Full cigány környèken van a ház, 5 millióra èrtèkeltèk. Olyan 600.000et kapok belőle ha ennyièrt elmegy.

Mondjuk jobban örülnèk ha a mama lenne mèg itt, nem az öröksèg.

Anyám háza a nevemen van.

Anyai nagyi a másik gyerekère íratott mindent, nem lesz onnan öröksèg.

jan. 24. 08:03
 38/49 anonim ***** válasza:
71%

45 éves vagyok és szerencsére még nem örököltem semmit, élnek a szüleim. Remélem, még sokáig fognak is.

Én is saját erőből teremtettem meg, amim van. Egy picike lakással kezdtem, utána lett nagyobb, aztán már a férjemmel közösen könnyebb volt még tovább fejlődni.

jan. 24. 08:47
 39/49 anonim ***** válasza:
46%

Adósságot... :/

Lemondhattam volna mindenrol az ugyved javaslatara,de nem tettem.

jan. 24. 11:06
 40/49 anonim ***** válasza:
85%
Gerinc- és derékfájást.
jan. 24. 11:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!