Fiatalakok, akik a szülőkkel élnek, mennyi pénzt adtok haza?
Nem azért kérdezem, mert egyetértek a módszerrel, csak érdekel.
Amikor a testvéred elköltözött, anyukád visszaadta neki azt a pénzt, amit megspórolt a fizetéséből?
Amit most anyukád félretesz, azt neked gyűjti?
Kb. 12 éve dolgoztam együtt egy akkor 26 éves sráccal, hasonló szituban volt, az ő apja sem élt.
Csóri srácnak 2 bankkártya volt az ő nevén lévő bankszámlához, amire a fizuja ment. Az egyik kártya az anyjánál volt, a másik az egyetemista húgánál. A pénzből bulizgatott, shoppingot tesó, meg vásárolt az anya.
A srác könyörgött anyjának zsebpénzért. Meg hogy karácsonyra hadd vegyen magának egy használt Playstation-t 40 ezerért, de az anyja nem engedte. Mondtuk neki, mit tegyen, de nem mert lépni, nehogy kidobja az anya.
Szóval ez alapján akár igaz is lehetne a kérdező sztorija.
Mondjuk te jó hülye vagy, hogy 340 nettóból leadsz 300-at :D
Tudod ki! El kell költözni, mert még egy albérlettel is sokkal jobban kijössz, mint így.
Kérdező, ha a testérednek adott negyed lakásra valót anyukád, vélhetően neked is félreteszi a pénzt, amit elvesz tőled, de nyilván ez nem a leghumánusabb módszer arra, hogy spórolni "tanítson".
Inntentől ez a Te döntésed, mit szeretnél inkább:
Elmenni albérletbe, akkor garantáltan nem szól bele senki semmibe, de kb ugyanúgy el fog fogyni a pénzed jó része bérleti díjra, rezsire, kajára, vagy elviseled anyukád életformáját, felfogását, majd saját lakásba költözni, mert ahhoz meglesz így az önerőd.
Mindegyik út nehéz, de mindegyiknek van előnye, hátránya is.
46-os, egy albérlet nem visz el nettó 260-at, hacsak nem valami 90-120m2 m2-eset bérel :D
És igen, felnőttként inkább laktam albérletben, semmint a fizetésem 95%-át leadjam "otthon".
47-es, kérlek tanulj meg szöveget értelmezni, igen hasznos tudás.
Én ezt írtam:
"ugyanúgy el fog fogyni a pénzed jó része bérleti díjra, rezsire, kajára"
Nem azt írtam, hogy 260E Ft garntáltan elmegy, ha külön költözik, hanem azt, hogy a jövedelme jó része el fog menni költségekre és ez tény, incs ezen mit vitatkozni.
Nem tudjuk, hol él a kérdező, hol dolgozik, milyen albérleti lehetőségei vannak de pl. itt, ahol élek, a legkissebg garzon bérleti díja is 120-150E Ft és ez mellé jön még a rezsi, kaja és minden egyéb költség.
A legdrágább fajlagosan mindig az egyszemélyes háztartás, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó döntés a külön költözés, csak tudni kell mérlegelni, mit miért teszünk, vagy nem teszünk.
48
Az anyja nem csinál semmit, csak csirkefarhátat. 50 ezret a rezsire mondtunk, meg azt, hogy főzzön magára. Maximum 50 ezerből többbt kilehet hozni, mint csak csirkefarhát per fő. És tegyük fel, így is elmegy 100 ezre (rezsi+kaja). De a rezsi árát odaadta, főzni meg magára főz. Ott tartunk, hogy marad a hónapban 210 nettója.
De tegyük fel elköltözik. 120-150 egy szoba-konyha, környéktől függően. 50 a kaja, 50 a rezsi. 250-nél tartunk. Az egyéb kis kiadások miatt valszeg minden hónapban elfog menni a pénze, de legalább nem lenne a kötsög anyjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!