Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalakok, akik a szülőkkel...

Fiatalakok, akik a szülőkkel élnek, mennyi pénzt adtok haza?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, és anyámmal élek. 310 nettót keresek, amiből csak 50ezret tartok meg, a többit leadom anyámnak. Ebből az 50ből veszek minden személyes dolgot, például ruha/cipő, mozijegy, tusfördő stb. Szóval elég kevés ami megmarad, és úgy érzem, hogy a semmiért dolgozom, nincstelen vagyok. Egy ócska használt bringáért is hónapokig kell spórolnom, jogsiról meg nem is álmodok. Úgy látom, hogy másoknak anyagilag előnyös a "mamahotel", de én csak kizsákmányolva érzem magam. Tavaly októberig csak 280ezret kerestem, és akkor is úgyanúgy 50 ezrem maradt. Szóval hiába keresek többet, azt is oda kell adnom, és ugyanannyival maradok mint előtte.

2024. jan. 14. 15:23
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
94%

Jó nagy hülyeséget csinálsz!!!

Meg kellene fordítani 50 oda többi marad nálad.

Nagyon nem vagy jó helyen! Változtass

2024. jan. 14. 17:06
 22/55 NTBS ***** válasza:
69%
2009-ben mikor elkezdtem dolgozni adtam haza havi 50-et. Eleinte 80-ból.
2024. jan. 14. 17:33
 23/55 anonim ***** válasza:
92%
Bérelsz egy szobát magadnak és külön költözöl. Még így is jobban jársz.
2024. jan. 14. 17:37
 24/55 anonim ***** válasza:
78%
Én tavaly nyárig 100-at adtam. Utána semmit, mert kifizettem nővéremet a házrészből, így gyakorlatilag, papíron az 50%-a a háznak az enyém.
2024. jan. 14. 17:56
 25/55 anonim ***** válasza:
92%

Rezsi rád jutó részét fizesd, valamit tisztítószerek (mosószer, stb) rád jutó részét.

Kajánál pedig el kell dönteni, hogy veszed magadnak külön, vagy beszállsz az otthoniba.

Amit Te hazaadsz, az nagyon sok.

2024. jan. 14. 17:59
 26/55 anonim ***** válasza:
90%
Én nem adtam haza semennyit mert nem fogadták el. Zavart is, de ha elfogadták volna, akkor is a fizetésem kb 25%-a lett volna a max. Az fölött szerintem nem éri meg a mamahotel, bármilyen konstrukciója is legyen. Ha ettől drágább, akkor már inkább albérlet, ahol úgy élek ahogy én akarok.
2024. jan. 14. 18:11
 27/55 anonim ***** válasza:
29%

280-at adok haza, de apám jelenleg betegállományban van, a táppénzét pedig lehetséges, hogy hónapokig nem is fogják utalni (de tegyük hozzá, hogy fütyi összeg lesz, a kaját sem fedezi, mert kevesebb órában van bejelentve, mint amennyit dolgozik). Majd ha apámnak sikeres műtétje lesz, és visszamegy dolgozni, havi 60-80 ezret adok le, de azt úgy, hogy részint abból eltesz valamennyit tartalékba, hogy ha bármit xarik a kutya, illetve nekem később, amikor ő nem lesz és egyedül maradok, legyen mihez nyúlnom. Jelenleg 50+ ezrem marad. Minden hónapban változik, függ a beosztásomtól, a bónuszoktól, a piros betűs napoktól. Ebben a hónapban 80 ezer maradt nekem, mert előzőben volt egy dupla béres nap, és sok 30%-om összeadódva.

22/l

2024. jan. 14. 18:53
 28/55 anonim ***** válasza:
86%
Miért, anyád mit csinál akkor, ha nem adod oda neki a fizetésed jóval nagyobb részét? Kidob? Kitagad? Miért nem állsz a sarkadra? Anyádnak nagyobb szüksége van rád, és a pénzedre, mint neked őrá, és arra hogy ott lakhass. Főleg így, hogy rokkantnyugdíjas. Amúgy apáddal mi a helyzet, ha nem titok? Tudom már nincs családi pótlék, sem tartásdíj sem, nem amiatt kérdezem.
2024. jan. 14. 18:54
 29/55 A kérdező kommentje:
Apám 6 éve meghalt. Egy 7 évvel idősebb nővérem van, ő már férjhez ment, családja van. Amíg itthon lakott ő is a fizetése nagyrészét anyának adta, de én akkoriban még suliba jártam.
2024. jan. 14. 19:01
 30/55 anonim ***** válasza:
57%

Persze, h kamu. Ki van már most sarkosítva a csirkefarhátra blablabla...

Uncsiiiiii

Kőtözzé' pubi

2024. jan. 14. 19:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!