Csak én nem szeretek haza járni?(hosszabb időre)
27/F. Távol dolgozom az otthonomtól, ahol laknak a szüleim. Szerencsére ahol vagyok elég patent a szállás, és nem kerül sokba se. Legutóbb úgy jött ki a lépés, hogy 3 hétre haza jöttem, de alig bírtam ki ennyi időt . Kettő dolog van meg amikor messze vagyok és épp nem dolgozok :
1. Csend
2. Pihenés
Amennyi rosszindulatú ember van itt gyakorin(tisztelet a kivételnek) , már nem tudom, hogy mit írjak, hogy azok az emberek ha válaszolni akarnak ne forgassák ki a szavakat, tehát, ha nem 100% precizitású a fogalmazásom, elnézést kérek a rendes emberektől.
Tehát nem idősek a szüleim, de nagyon maradiak. Itthon sokkal stresszesebb vagyok, mint amikor oda vagyok, ők nem értik meg, ha az ember nem tud pihenni( a zaj miatt nagyrészt,amit ők generálnak, de az sem számít ugyebár) és mi az, hogy te délután alszol, vagy ha van merszed mondjuk délelőtt 10-ig aludni(egyébként is ritka esetek ezek), nem számít,egyből megjegyzést tesznek rá csinálj valamit mindig kivétel nélkül ,arra nem gondolnak, hogy talán itt tudnám magam igazán kipihenni, de tesznek rá(konkrétan tesznek rá , mert már beszéltem velük ezekről a dolgokról. Egyik fülön ki másikon be
Ráadásul ezek miatt a dolgok miatt, egész itthon létem alatt depresszív állapotban voltam. ) .Más is jár ebben a cipőben, vagy hasonló helyzetben? Velem van a baj, hogy ezt írom, gondolom? Most komolyan sz@rrá dolgozom magam távol innen,hiába néztem haza és aztán mégis azt vártam, hogy menjek vissza végre, mert ott az a pár nap melók közti nyugalom hiányzik?
És tudjátok miért sok ez nekem? Mert olyan érzés ez mintha kihasználnának, mikor haza jövök csináljak meg mindent vegyek meg mindent,(nem vagyunk szegények). Ezek a dolgok így együtt ez nagyon sok.
És a "vicces" az, hogy sokszor a minden sem elég...
Lehet úgy döntök hosszabb ideig távol leszek az "otthontól", mert számomra az otthon a nyugalmat jelenti. Nem ezt... :(
Maximálisan egyetértek veled.
Ezek a szülők képtelenek elfogadni hogy a gyerekük felnőtt önálló ember.
Ne hagyd magad pattogtatni. Eszembe nem jutna cselédnek tartani otthon a felnőtt fiamat, ne adj isten beleszólni hogy meddig alszik.
Na az ilyenre mondjuk mi nők hogy távoli mamahotel amikor az anyukák gyereknek nézik a felnőtt fiukat és ugráltatják mintha járna nekik bármi segítség.
De, azért változnak a szülők is hidd el. Lehet hogy nekik is szokatlan még hogy nem otthon laksz, hiányzol nekik mint gyerek. Ez egy folyamat amit nekik is meg kell tapasztalniuk tanulniuk hogy nincs már beleszólásuk a dolgaidba, főleg hogy nem otthon laksz.
Ők meg alig várták hogy hazamenj, és kisfiam ezt csináld meg, meg azt csináld meg, ne aludj délig stb.
Egyrészt bennük is ki fog alakulni hogy nekik kell boldogulniuk nélküled, másrészt rájönnek hogy nem vagy már a "gyerekük", annyit segítesz amennyit te akarsz, nem annyit amennyit ők mondanak. És ez így van rendjét.
Ha csicskulsz nekik, egyrészt nem tudsz pihenni, másrészt rámegy a kapcsolatod ha van, vagy ki sem tud alakulni.
Ne hagyd magad. Nem azt mondom, én is segítek a szüleimnek bevásárlás, elviszem vizsgálatra pl. De azért van egy határ. Amikor indokolatlanul pattogtat mert úgy tartja kedve, vagy tudom hogy meg tudná csinálni nélkülem is, csak lusta, akkor húzom meg a vonalat hogy stop.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!