Nem szeretek a jelenlegi iskolámba járni, azonban a szüleim hallani sem szeretnének arról, hogy elmenjek innen. Mit tehetnék?
Gondolom Budapest messze van. Ha kollégiumban kell laknod akkor még ott is lehetnek problémák a beilleszkedéssel, a szüleid nem tudnak még annyit sem segíteni, mint most. Az utazás, a kollégium, költőpénz sok pénz...
Semmi garancia nincsen rá, hogy egy új iskolában képes lennél beilleszkedni az osztályba, ha itt sem sikerült. Ha mindig az osztályod a hibás azért, hogy nem tudod magad jól érezni, akkor nem fogsz megtanulni beilleszkedni sehova. Rajtad is múlik a dolog.
Nehéz meggyőzni másokat egy ilyen bizonytalan dologról. Elmondhatod, hogy te mennyi mindent megpróbáltál, de ha a szak a fontos és amúgy nem bántanak, akkor ki lehet bírni azt a pár évet még. A munkahelyét sem tudja minden ember cserélgetni, mert nem kedveli a munkatársait.
Én nem adnám fel.
Ugyanebben a helyzetben voltam 14 évesen, elsős gimisként.
Rettenetes osztályunk volt, a tanárok is sorra hagytak ott minket. Hamar kiderült, én itt nagyon rosszul fogom magam érezni.
Komolyan felmerült az iskolaváltás lehetősége, de aztán addog mondták a szüleim, hogy várjunk még hátha jobb lesz, hogy maradtam.
Életemben nem voltam olyan magányos, mint az alatt a 4 év alatt, már 36 éves vagyok, de a mai napig bánom, hogy akkor nem voltam határozottabb, és nem vittem végig az akaratomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!