Csak én nem szeretek haza járni?(hosszabb időre)
27/F. Távol dolgozom az otthonomtól, ahol laknak a szüleim. Szerencsére ahol vagyok elég patent a szállás, és nem kerül sokba se. Legutóbb úgy jött ki a lépés, hogy 3 hétre haza jöttem, de alig bírtam ki ennyi időt . Kettő dolog van meg amikor messze vagyok és épp nem dolgozok :
1. Csend
2. Pihenés
Amennyi rosszindulatú ember van itt gyakorin(tisztelet a kivételnek) , már nem tudom, hogy mit írjak, hogy azok az emberek ha válaszolni akarnak ne forgassák ki a szavakat, tehát, ha nem 100% precizitású a fogalmazásom, elnézést kérek a rendes emberektől.
Tehát nem idősek a szüleim, de nagyon maradiak. Itthon sokkal stresszesebb vagyok, mint amikor oda vagyok, ők nem értik meg, ha az ember nem tud pihenni( a zaj miatt nagyrészt,amit ők generálnak, de az sem számít ugyebár) és mi az, hogy te délután alszol, vagy ha van merszed mondjuk délelőtt 10-ig aludni(egyébként is ritka esetek ezek), nem számít,egyből megjegyzést tesznek rá csinálj valamit mindig kivétel nélkül ,arra nem gondolnak, hogy talán itt tudnám magam igazán kipihenni, de tesznek rá(konkrétan tesznek rá , mert már beszéltem velük ezekről a dolgokról. Egyik fülön ki másikon be
Ráadásul ezek miatt a dolgok miatt, egész itthon létem alatt depresszív állapotban voltam. ) .Más is jár ebben a cipőben, vagy hasonló helyzetben? Velem van a baj, hogy ezt írom, gondolom? Most komolyan sz@rrá dolgozom magam távol innen,hiába néztem haza és aztán mégis azt vártam, hogy menjek vissza végre, mert ott az a pár nap melók közti nyugalom hiányzik?
És tudjátok miért sok ez nekem? Mert olyan érzés ez mintha kihasználnának, mikor haza jövök csináljak meg mindent vegyek meg mindent,(nem vagyunk szegények). Ezek a dolgok így együtt ez nagyon sok.
És a "vicces" az, hogy sokszor a minden sem elég...
Lehet úgy döntök hosszabb ideig távol leszek az "otthontól", mert számomra az otthon a nyugalmat jelenti. Nem ezt... :(
Én nem mennék haza a helyedben.
Ha nem érzed jól magad, felesleges.
Ha mwgkérdezik miért nem, írnék egy levelet nekik és felsorolnám az okokat.
Azért nem személyesen, szóban, mert úgy se hagynák, hogy végig mond.
Hát kérdező, elég alacsony az ingerküszöböd, ha attól kiborulsz hogy nem alhatsz 10ig. Azt várod hogy otthon mindenki vigyázban ülve vára mikor méltóztatsz felébredni végre?
Tudod, családos embereknél délelőtt általában pakolnak, takarítanak, főznek hétvégén is.
Ha ennyire fáj, hogy segíteni kéne otthon, ne járj haza. De fogadd el azt is, hogy ha neked kell majd segítség, ugyan így álljanak hozzád.
15# 😆😆😆 nálatok igen.
Mi meg döglünk tízig, aztán pörgetjük a menüt mit rendeljünk ebédre.
Mindenki hülyére dolgozza magát a héten,mi inkább pihenünk szórakozunk, nem a háztartás rabjai akarunk lenni.
Miért fáj ez neked?
Ne haragudj, de felnőtt 27 éves dolgozó emberről van szó, addig alszik ameddig neki jól esik.
Hogy merik a szüleik beszabályozni?
Már én sem szabom meg a gyerekeimnek hogy meddig alszanak pedig még gyerekek. De ha megcsinálják a feladataikat, akkor semmi közöm hozzá hogy meddig alszanak, tiszteletben kell tartani a gyerek privát szféráját, felnőtt emberét meg pláne.
"Lehet úgy döntök hosszabb ideig távol leszek az "otthontól", mert számomra az otthon a nyugalmat jelenti. Nem ezt... :("
Látod, már meg is találtad a megoldást!
16os, neveld csak lustaságra a gyerekeid, meg arra hogy nekik mindent szabad és semmi kötelességük az életben.
Kérdező, nem kell hazajárni és addig dögölhetsz az ágyban a munkásszállón, ameddig akarod
Ez a probléma részben generációs, részben életmódbeli különbségekből fakad. Szinte biztos vagyok benne, hogy a szüleid vidéken élnek, nagy valószínűséggel van művelt kertjük, talán még haszonállataik is. Az ilyen házatartásokban nem szokás 10-ig aludni hétvégén sem, mert mindig van valami feladat a ház körül. Én ebben nőttem fel és a szüleim is, ezért látom, mekkora életmódbeli különbség van egy ilyen házban élni, vagy egy városi lakásban. Gyerekkoromban fel sem merült, hogy nekem nem muszáj azt csinálni, mint a szüleimnek, teljesen természetes volt, hogy mindenbe besegítek, de a szüleim is ebben nőttek fel. Amikor elköltöztem, a koránkelés szokása megmaradt, pedig szellemi munkát végzek, ráadásul most home office, ezért bármeddig aludhatnék és a kertem is kibírná, hogy csak este öntözöm meg, de megszoktam, hogy ugyanúgy ébredek 7 óra előtt hétvégén is és azonnal teszek-veszek, pl korán megfőzöm a hétvégi kaját, vagy kertészkedek. Én pl még soha nem rendeltem ebédet, mert szívesen alkotok a konyhában. A gyerekeim már felnőttek, de teljesen másképp élnek, mint pl én, vagy a nagyszülők, más az életritmusuk, másképp gondolkoznak, másképp viselkednek, épp ezért nem feltétlenül lenne zökkenőmentes az együttélés.
Kérdező, ilyen helyzetben csak a teljes leválás és a különköltözés a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!