Az utóbbi időben miért lett nagy divat karácsonykor a közösségi médiára kiposztolni a családi fotókat a fánál/műteremben készült karácsonyi képeket? Mintha régebben kevésbé lett volna elterjedt az ilyesmi.
"Mert muszáj megmutatni a világnak kívülről, hogy minden oké, belül meg rohad az egész."
Mert hát ugye csak és kizárólag az készít vagy készittet ilyen képeket, akinél rohad belül minden. Ritka negatív gondolkodás.
Mint ahogy írták régebben is megvolt ez csak más formában. Engem nem zavar, csak egy dolog és nem csak a karácsonnyal kapcsolatos.
Én többgyermekes anyuka vagyok és nem szoktam a gyerekeimet bazári majomként mutogatni a neten. Készülnek fényképek, karácsonykor is, de csak nagyon ritkán, és közös megegyezéssel teszek ki róluk képet. Valahol ezzel mi szülők példát is mutatunk nekik, hogy mi az igazán fontos, a látszat vagy a valóság.
A csúcsot nálam tegnap az egyik anyuka ismerősöm döntötte:
Fotó a fáról, majd tavalyi emlék a gyerekekről, új fotó a gyerekekről, élő videó az ajándékozásról (meg kellett mutatni, hogy minden gyerek telefont kapott), majd közös családi fotók a fa előtt, végül történetben is mentek a képek. Asszem kimaxolta amit lehetett.😅
A csecsemő képek mivel jobbak?
Az emberek sokszor bele sem gondolnak abba, hogy vajon felnőttként az a csecsemő akarja e majd, hogy " net sztárt " csináltak anno belőle.
#10 Való igaz, hogy az internet előtt is készültek ilyen képek. De azt családod belül osztogatták, nem tárták a világ elé.
Ez már más. Nagyon más világ.
Régebben ezek a képek albumokba voltak rendezve, és minden vendégnek kötelező volt ezeket végignézni. Ha 147 alkalommal már látta, akkor is. Meg kisebb tartókban, és lehetett a kollégákat zaklatni vele.
Most ebben a digitális világban a lehetőségek korlátlanok. Most ez az eszköz. Ezzel csak akkor van baj, ha az emberi kapcsolatok erre szűkülnek le.
Még az internet magyarországi megjelenésekor volt a tévében egy műsorfolyam, amiben népszerűsíteni akarták.
Emlékszem, ismert embereket is megkérdeztek. Volt egy vicces helyzet, de elgondolkodtató.
Für Anikót is kérdezték, szokott-e csetelni?
- Igen. Mariska nénivel a lépcsőházban, meg Józsi hentessel…
- Nem úgy! Interneten.
– Úgy soha.
Na és itt a baj. Kirakok minden hülyeséget, és kész. Face to face kommunikáció nincs, vagy csak alig.
"Na és itt a baj. Kirakok minden hülyeséget, és kész. Face to face kommunikáció nincs, vagy csak alig."
Mondjuk ez csak rajtad múlik. Nekem pl van Facebookom, posztolni is szoktam, de nem az interneten élek. Beszélgetek az utcán, az üzletekben, mindenhol. Az egyénen múlik.
Százszor inkább ilyeneket tegyenek ki, mint:
-semmitmondó idézeteket
-életigazság bullshiteket
-negatívkodó picsogásokat
-bárgyú hálálkodásokat
-kéretlen "tanításokat"
A szépen megünnepelt karácsony, a jól sikerült képek életörömet és pozitív energiát sugároznak. Nekem spec ezzel semmi bajom. A fent felsoroltak sokkal idegesítőbbek.
Ha valaki valamire rámondja, hogy "divat", az valami borzalmas szitokszó lett. Nagyon érdekes.
Amúgy nem tök mindegy? Nekem rengeteg ismerősöm van, aki ennyit tesz ki egész évben. Ráadásul ez inkább igaz a 40 feletti korosztályra.
De azt mondják, ami felidegesít azzal neked van dolgod! Ott valami nálad nincs rendben azért idegesít, mert valamivel te nem akarsz szembenézni.
Lehet, hogy a semmitmondó idézetek és a kéretlen tanítások rá akarnak világítani valamire amit nem akarsz látni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!